dilluns, 20 d’octubre del 2008

Qui els te més grossos?.

Aquest cap de setmana ha arribat un nou congrés, que quasi tanca el procés iniciat abans d’estiu de tots els partits catalans per celebrar els respectius congressos.
El d’Unió, que portava com a eslògan “valors sòlids, valors de futur”, ha deparat relatives sorpreses pel què fa a cares que lideraran la governança de l’històric partit, però sí alguna novetat de contingut o precisament de no contingut. A través de vies informals i també formals, he pogut llegir la ponència estratègica que ha aprovat el congrés i he quedat atònit al veure com en un passatge, de fet el capítol, s’anunciava com "la nació catalana en l'Espanya plurinacional, pluricultural i plurilingüística", tot una síntesi de declaració d’intencions
Tal com pinten les coses, els moviments especulatius dominen tan el món financer com el món polític. Uns es juguen els calers i els altres les cadires. Tots fan apostes arriscades per mirar de treure més benefici que el rival.
Els del món de les finances, volen arruïnar al contrari per quedar-se sols en el mercat. I els del món polític volen prendre la cadira del rival, per donar-la a un dels seus i que l'altre es quedi sense poltrona.
Uns especulen amb els diners, dels altres. Els altres, els del món polític, especulen amb els sentiments dels votants. Tots dos tenen una cosa en comú, que els dos mons tenen un sol objectiu, el seu propi benefici. A uns no els importen les economies dels demés, fora de la pura especulació. Els altres tampoc pensen amb el futur del País i dels seus ciutadans, només els importa el seu propi futur.
Així, uns utilitzen el sistema per fer-se rics i els altres per tenir poder. Cap dels dos pretén canviar res. Simplement és una questió de veure qui els te més grossos per vetllar pel seu propi interés.
Almenys, això sembla que els comença a fer por. Uns socialistes demanen que a Can CIU apostin per la governabilitat de l’Estat. L’Espanyol s’entén. Altres, no tanquen la porta a la reedició del Tripartit III,
Tots però, tenen el PSOE al centre, conscients que la possibilitat de l’aïllament polític a Catalunya és real. Les frivolitats i el cinisme polític del President Rodríguez i el paper que els fan fer a Catalunya, els ha deixat, pel que fa a la defensa del fet nacional català, literalment amb el cul a l’aire.
L’espanyolització de la política catalana, amb l’inexplicable col·laboració dels dirigents d’ERC, posa, el que un dia fou el PSC, fora de la lluita pel reconeixement dels drets nacionals de Catalunya per part de l’Estat Espanyol. O de la lluita no ja pel reconeixement, si no per la consecució d’aquests drets nacionals.
De res serveixen ja, totes les justificacions sobre el paper dels polítics socialistes catalans a Madrid, i sobre la seva actuació. El PSOE de Catalunya només te un futur polític al nostre País, l’aïllament de la mateixa manera com s’ha aïllat al PP, des de les formacions nacionalistes.
Catalunya amb el PSOE, igualment que amb el PP, no te cap futur nacional possible que no sigui la plena integració a Espanya. El PSC-PSOE no pot continuar comptant amb el suport del nacionalisme català.
Ni aquí, ni a Espanya.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest personatge es l’exemple clar del català submís i enlluernat per l’estat, que mai gosarà a proposar res que desperti cap consciencia, ni arriscar res que suposi un mínim canvi amb l’ordre establert.

Anònim ha dit...

Curiosament, després del congrés d’Unió, he de dir que estic d’acord en alguns termes amb Antoni Duran i Lleida, que té un model de partit amb unes bases ideològiques sòlides, de centre dreta, amb arrel democristiana. Duran s’ha mostrat coherent amb aquesta postura, i ha explicat que té dues polítiques.
Una, fer govern a Catalunya cap al centredreta, per la qual cosa vol un pacte amb el PSC; i l’altra, més intervencionista a Espanya, on estaria disposat a estar al govern de Madrid de la mà de qui s’hi posi.

rafael ha dit...

Duran es un gran fariseo, son de aquellos: A Dios rogando y con el mazo dando; Durante muchisimos años, vive de la politica, como un rey, sin arriesgar lo mas minimo y sin compromiso alguno. Sobre lo que comentas de quien los tiene mas gordos..sinceramente creo, que los politicos catalanes en general, estan capados. besitos y abrazos

Tertulià ha dit...

Duran vol la sociovergència? Doncs jo vull una Convergència forta i sobiranista.
En temps d'ambiguitats i de mitges tintes, jo agraeixo de veritat que hi hagi polítics i líders polítics que parlin clar i català per més que no comparteixi en absolut el seu discurs.
I Duran Lleida ha parlat clar i català aquest cap de setmana al Congrés d'Unió celebrat a Sitges.
Duran ha dit que "passa" de la casa gran del catalanisme.
Duran ha dit que "passa" del Galeuscat i sobretot ha dit i ha argumentat que la solució als mals polítics dels nostre país, crisi econòmica inclosa, passa inevitablement per la Sociovergència.
No comparteixo cap de les tres afirmacions, però agraeixo que les hagi expressat amb tanta contundència.
Flac favor ha fet el Sº Duran i UDC, a la casa gran del catalanisme .
Precisament , un dels objectius de la casa gran és obrir el catalanisme al major ventall possible de sensibilitats, també a la sensibilitat que Unió Democràtica representa.
Certament, la idea de casa gran del catalanisme queda coixa si el catalanisme conservador, pragmàtic i moderat que Unió representa se n'auto exclou. Però el Sº Duran sap també que el catalanisme és i pot ser de dretes i d'esquerres, democristià i socialdemòcrata, moderat o apassionadament sobiranista, i aquesta transversalitat , més enllà d'unes sigles de partit o d'unes ideologies massa dogmàtiques és el que cerca Artur Mas i convergència, obrint la casa gran del catalanisme.
Però bé. A la taula d'en Bernat, qui no hi és, no hi és comptat!
Segurament aquesta estretor de mires, aquesta falta de visió global, és el que priva al SªDuran de veure en Galeuscat una eina capaç de trencar el mapa polític espanyol, incapaç de moure's d'un bipartidisme asfixiant i que, des del punt de vista nacional, no ofereix cap mena de varietat en funció que governin els uns o els altres.
Un Galeuscat unit, fort, políticament actiu, amb objectius concrets a assolir, podria esdevenir la veu política entre "una espanya i l'altra". Entre una espanya i una altra que no són sinó dues nomenclatures d'un sol model d'espanya, d'un sol model d'Estat.
Dues cares d'una mateixa moneda. Una moneda centralista i uniformadora. Una moneda uninacional i indivisible que és la moneda que representen PSOE i PP.
Perquè parlem tant doncs de sociovergència i no parlem de ppvergència? Que té nacionalment parlant la sociovergència que no tingui la ppvergència?
A cas encara algú es creu que la sociovergència obre les portes a un Estat autènticament plurinacional?
A cas la sociovergència garanteix la disminució del dèficit fiscal fins a quotes europees de solidaritat? A cas la sociovergència garenteix la justa inversió en infraestructures a Catalunya el nostre Pais?
Què més ha de fer el PSOE encara per ser vist a Catalunya com un partit tan espanyolista i uniformador com el PP?
Encara no n'hem tingut prou amb les promeses incomplertes, les lleis i decrets irrespectusos amb l'Estatut, les frivolitats, les deslleialtats, les humiliacions...UDC i Duran parla de la sociovergència per incidir en l'Estat. Aleshores, diguem-ho clar. El que vol Duran és la podervergència, i entenguem-ho bé. Poder tan vol poder dir PSOE com PP. És rotundament cert que sense poder el grau d'incidència és nul.
És rotundament cert que CiU ha tingut un paper determinant en la política espanyola. El va tenir en la consolidació de la democràcia, el va tenir en la consecució dels objectius econòmics per entrar amb bon peu a Europa, a la moneda única, etc...
CiU va contribuir a la governabilitat d'espanya des de la generosiat i la responsabiliat política. Jo també n'estic content.
Però sr. Duran, CiU també es referma en allò que essencialment és, si per un moment deixem de mirar espanya i ens preocupem per nosaltres mateixos.
Els socialistes espanyols, amb Zapatero al capdavant no entenen encara perquè un partit seriós i responsable com CiU, no aprovarà els pressupostos en temps de crisis i vostè va pesentar una esmena a la totalitat.
No ho entenen?
Doncs que pensin una mica i ho entendran !!
Si UDC i el senyor Duran veu el la sociovergènca una solució als mals del País, deixi'ms dir-li amb tot el respecte i afecte que la meva solució es diu Convergència.
I Convergència ha de tornar a tenir poder i tenir responsabilitats, clar que si... Però ho ha de fer des de les urnes...No des dels pactes amb gent frívola i desagraïda...
La meva solució es diu Convergència si.
Que es digui Convergència i Unió ja no depèn tan de mi com del Sº Duran i de UDC,si fos per mi…( auto-censurat ).
Salut i Sobirania.

Anònim ha dit...

El futur de Catalunya és amb un govern CDC+ERC, i que busqui la independència d´Espanya.
No pas un govern PSOE+UDC que en mantingui la subjugació fiscal i política.
El Duran sols busca un ministeri. Què espera CDC per desfer-se d´aquesta gentussa?.

Anònim ha dit...

Cada dia triar un partit per votar, es mes dificil, si CDC no posa remei, tampoc el podrem votar, a ERC de Catalunya, despres de 2 tripartis tampoc, el futur es mes negre cada dia.
Salut.

Anònim ha dit...

ERC+CDC= CAT. Si no ens unim tots els partit catalans, en lloc d'anar muntant capelletes, mal parat ho veig.

Anònim ha dit...

Que Duran sigui dretà no és cap mal. A Catalunya hi ha d'haver de tot. Però Mas fa bé de desvincular-se'n perquè el destí de CATALUNYA és la independència i no el de llepar el cul als colonitzadors.

Anònim ha dit...

La majoria de gent que estima de veritat el país voldria un pacte ERC + CDC. I dic CDC i no pas CiU. O sigui que a mi em sobren per un costat el expaÑolito d'en Duran y Lérida i de l'altre els expaÑolitos (aquests d'esquerra, però igualment expaÑolitos) d'en CAROT i PUTXI-PUTXI. El gran pacte hauria de ser CARRETERO + MAS i tant de bó amb CARRETERO de Molt Honorable.

Anònim ha dit...

només recordo una cosa als de CDC, al passat juliol al congres de CDC es va acordar que si UDC no es fusionava amb CDC la coalició s'havia de trencar.
Vosaltres mateixos

Anònim ha dit...

Un pacte de govern entre PSC i CIU, tal i com ell defensa, suposa abandonar definitivament la possibilitat d'una majoria parlamentària dels defensors de la sobirania nacional

Anònim ha dit...

Duran té la voluntat de realitzar el seu programa amb CDC o en solitari, sap que en el camí pot trobar patrocinadors que li posaran com a únic preu trencar el nacionalisme català, debilitar Artur Mas i el seu lideratge. Duran, crescut en anys de bonança, cregué que podria ser el "delfí" de Pujol, el líder de CiU, però fou Mas l'assenyalat per CDC, qui ha demostrat amb escreix l'encert de la seva elecció. Amb el seu discurs Duran ha reconegut implícitament que no pot competir amb Mas a Catalunya i s'ha posat al servei d'Espanya i s'ofereix com a soci de Montilla.
Duran i UDC han parlat amb prou claredat i veu forta perquè CDC i Mas els escoltin. És també el moment de respondre'ls amb un sincer i càlid
"Passiu-ho bé, senyor Duran!, adéu, UDC!", ens veurem el dia després del de les eleccions...

Anònim ha dit...

Aquest Sr. vol pactar amb aquells que són elmàxim enemic nacional de Catalunya, aquells de la LOAPA, LOFCA, la llengua , les rebaixes a l`Estatut el dia següent de aprovar-ho, la tercera hora, els que neguen els nostres drets històrics, els que incompleixen el traspàs de rodalies i del aeroports, aquells que no compleixen les promeses d`injectar 6000M € per rodalies, etc etc etc.
Per damunt de tot, diu que per pactar amb ERC aquests han d`abandonar el independentisme. Sabeu quin no té això: pura i simplement traició a la nostre nació, no pas a la seva, que és Espanya. Aquest Sr. hauria de renunciar al mot nacionalista i passar cap a la seva autèntica definció: autonomista i gràcies.
CDC s`ha de decidir d`una vegada desfederar-se. Que es presenti en Duran sol a les eleccions i a veure què treu. Marxi ja Sr. Duran !!. De traïdors ja en tenim massa a casa nostre. Marxi a fer política a l`Espanya eterna que tant li té el cor robat.
Deixi de mentir, de faltar a la veritat, d`ofendre a tots els que creiem que l´únic camí és la sobirania plena de la nostre nació i per això som sobiranistes. Plegui d`una vegada i sigui conseqüent amb les seves idees. No faci més mal a Catalunya, que ja en té prou amb els espanyols.
Marxi Sr. Duran. Marxi a buscar el ministeri de Assumptes Exteriors del " Gobierno de España".
Pobre UDC; Pobre Coll i Alentorn; Pobre Carrasco i Formiguera. Quanta ambició; Quanta misssèria; Quanta indignitat nacional.

Anònim ha dit...

Mai he estat partidari de la ruptura, tertúlia, però veient com evoluciona UDC començo a pensar com tu i això que considero que el Duran és un bon polític, però no per una Catalunya dependent d'Espanya, sinò per una Catalunya independent.
Així que potser si que toca dir bon ben i barca nova a UDC i que tots els catalanistes que hi ha dins seu s'integrin a CDC.
O això o obligar a UDC a fusionar-se amb CDC i així perdre aquests primers pes.