dissabte, 11 d’octubre del 2008

L´HISPANITAT.

Com cada any, és torna a imposar la festivitat del l'Hispanitat.
Demà es celebra el Día de la Hispanidad. Aquest any, segurament per la obsessió d'alguns, a Tarragona es preveu més "calent" que en d'altres ocasions. En algun lloc s'ha plantejat com a una presa del pols entre catalanistes i espanyolistes. És a dir, si en els actes on es commemori aquesta diada hi ha molta gent, resultarà que som més espanyolistes que mai; i si, en canvi, en els actes que es condemni aquest dia en som encara més, llavors serem tots independentistes.
El dia de la raça o l'Hispanitat, és una festivitat heretada del franquisme i que avui lamentablement és continua mantenint per el govern central. És molt lamentable que un país i un govern anomenat d'esquerres, com és el del PSOE, continui mantenint una celebració franquista que unicament exalta els valors militaristes, del feixisme, el genocidi, la persecució i la humiliació que va patir els pobles indigenes ara fa 514 anys.
El 12 d'octubre és diada gran a ponent, ni més ni menys que la "Fiesta Nacional de España". Sortosament, no tinc gaires records de la celebració del "Día de la Raza" durant el període franquista , en què els espanyols celebraven la seva unitat de destí en l'universal. Tot i això, crec que aquesta celebració continua sent totalment anacrònica i, fa o no fa, no se'n va de molt quant al significat: l'Espanya una està en ment de polítics i militars espanyols
Però és més lamentable encara i més vergonyos que any rera any expressions que van directament contra la convivència, la llibertat i que promouen el feixisme puguin celebrar i exaltar valors contra la democracia i la llibertat sense que ningú en aquest país sigui capaç de prohibir aquestes concentracions del feixisme i el franquisme.
També té pebrots que vulguin celebrar una cosa com la Hispanitat. La descoberta d'Amèrica i la posterior colonització han suposat el genocidi més gran que s'ha perpetrat mai contra la humanitat i encara es va complicar més quan per substituir els indis que havien matat per milions a les mines i als camps de treball, van haver de portar el negres. Un episodi com aquest que els hauria de fer caure la cara de vergonya i encara el celebren.
No podem oblidar que, actualment, els pobles indígenes d’Amèrica malden per sobreviure, per transmetre i mantenir viva la seva cultura, les seves llengües. A Mèxic, per exemple, la obsessió espanyola contra la convivència lingüística (allò que anomenen bilingüisme per referir-se al procés d’extermini del català, per exemple) ha aconseguit fer creure a la majoria dels seus súbdits que l’idioma mexicà és el castellà. Pobres, no deuen haver llegit Paraules d’Opòton el vell, d’Avel·lí Artís-Gener, ja que, d’haver-ho fet, haurien descobert l’existència de quelcom conegut amb el nom de nàhuatl.
Quina vergonya i quina llàstima...

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El teu blog ha estat afegit al nou agregador Blogs del Camp:

http://blogs.del.camp.googlepages.com/

Anònim ha dit...

Els espanyols de dreta i els d'esquerra, la Chacon és l'Espanya profunda. Només em pregunto fins quan ERC els continuarà donant suport.
Cada cop que poses la papereta a les urnes has de pensar que ajudaràs al PSOE, la qual cosa treu qualsevol entusiasme. Jo fa molts mesos que no entenc res de la política catalana.
No em preocupen els espanyolistes, sinó els de casa, ja que veig el rumb molt malament.

Anònim ha dit...

ahir diumenge, 12 d'octubre, festa de l'exaltació imperialista castellana, va fer 294 anys, 1 mes i 1 dia de la condemna sense solució de continuïtat que ens va caure a sobre en forma d'invasió militar, l'ariet que esberlaria, aquell 11 de setembre de 1714 de trista memòria, les portes del castell de Catalunya i que donaria pas a les forces burocràtiques castellanes que segellarien per sempre més la violació i li donarien forma legal amb un il·legal Decret de Nova Planta que encara està per derogar.
Aquests dies s'està parlant, sembla que seriosament, d'arrencar de qui li pertoqui l'anul·lació d'aquella farsa de judici que els militars espanyols revoltats contra la República van fer al castell de Montjuïc i que va condemnar a mort el President Companys, condemna executada el 15 d'octubre de 1940, dimecres farà 68 anys. Esperem que aquesta rectificació, que fa menys que espera, es faci d'una vegada, i es faci bé.