dimecres, 29 d’octubre del 2008

DOSIS . ( I I )

De com ,o no, es pot desfigurar una notícia.
"Si no esteu previnguts els mitjans de comunicació us faràn estimar als opressors i odiar als oprimits" ( Malcom X )
L'habilitat o no d'un periodista a l'hora de redactar una notícia, pot arribar a destrossar-la i a confondre els lectors. Partint de la base que no hi ha cap intencionalitat, un periodista pot desfigurar el sentit d'una actuació o projecte, arribant a informar erròniament i per tant, desinformant.
Això no sempre és comprovable i en tot cas qui ho pateix és el causant de la notícia, que ho viu en pròpia carn, i a vegades en lloc de fer-te un favor, encara et complica l'existència. És per això que les institucions acostumen a tenir un gabinet de premsa, que hem de creure que no l'utilitzen per emmascarar la informació o amagar-la, sinó per oferir-la correctament perquè la ciutadania ho conegui de primera mà.
El més xocant que pot passar és que els mitjans públics o privats, desfigurin la informació de la pròpia administració. Si això passa és que alguna cosa no funciona bé.
En tenim exemples i, tot i que fa temps que s'hi treballa, encara no es veuen resultats. Haig de creure que la prudència a vegades alenteix les actuacions, sobretot quan hi ha el perill de ser titllat de manipulador
Els mitjans , sempre han estat al punt de la mirada de tothom i això no canviarà; cal, però trobar la manera que les informacions s'acostin a la realitat i no desvirtuïn el treball que amb més o menys encert han fet els responsables polítics.


Albert Pla no només és un cantautor que sap fer anar com ningú les paraules adequades per dir les bretolades més grans sense immutar-se, sinó que entre la seva lírica s'hi troba molt més que el típic caca-pedo-pis que s'hi pot interpretar a la primera escolta.
Pla és capaç d'observar l'absurd i capgirar-ne la visió fatalista i misantropa que li han donat els grans filòsofs per donar-li un sentit alegre, divertit, filantrop i optimista.
És el portaveu dels lliurepensadors més circenses i de tots aquells que saben burlar-se de la vanitat, del materialisme, de la hipocresia, del narcisisme i, davant de tot, d'un mateix.
Continua endavant amb la seva missió de convertir-nos a tots en escatològics i optimistes llunàtics somiatruites sense remei. I no en té mai prou. A cada disc ens regala un grapat d'històries dignes d'un geni, marcades pel segell de qualitat que l'ha convertit en un artista i un pensador únic.
Albert Pla és una teràpia contra totes les bestieses que fa la humanitat.
És l'oportunitat de somiar plàcidament amb ritme i melodia. És, davant de tot, un fart de riure. Però un riure sa, legal, respectuós i relaxant, el seu últim disc, La Diferencia, és una teràpia contra totes les bestieses que fa la humanitat.