dijous, 30 d’octubre del 2008

PASTA DE MONIATO

M'he quedat de pasta de moniato quan he escoltat el jutge de l'Audiència Nacional, José Maria Vázquez Honrubia, dirigint-se en to burleta als acusats de cremar unes fotos del Rey espanyol.
No té qualificatiu possible l'actuació d'aquest personatge ridiculitzant aquells joves per voler fer ús del seu dret a ser jutjats en català.
Aquest home, si en aquest país de pandereta hi hagués de veritat justícia, un bri de sentit comú i una mica de vergonya, hauria de ser apartat de les seves funcions immediatament.
Aquest element està absolutament incapacitat per a jutjar ningú per, precisament, la seva incapacitat per a ser just. Sembla mentida que la seva animadversió a una cultura i una llengua sigui molt més poderosa que la seva capacitat de desenvolupar les seves funcions sense posicionar-se per qüestions alienes als fets jutjats. Quin dimoni de sentiments ha de sentir cap el català, quan no ha pogut mossegar-se la llengua i callar.
En ple segle XXI és vergonyós que encara existeix una Audiència Nacional que reafirma el seu paper de Tribunal de "Orden Público" del Franquisme , permeten tota mena d’excessos contra qualssevol expressió lliure i democràtica que qüestioni l’orde espanyol establert. Per sort cada vegada hi ha menys gent que pensa que el pitjor negoci que hi ha Europa és pertànyer a Espanya. L’ únic país on tots no som iguals davant la llei, , on les institucions "democràtiques Espanyoles" no deixen exercir el dret de decidir dels catalans i on l’espoli fiscal a Catalunya s’ha convertit en un dogma sagrat.
Que el jutge Honrubia és mofes novament del joves catalans que van cremar unes fotos d’un tira, un paràsit i un vividor de l’arques públiques és una mostra més que l’Estat Espanyol té una feble democràcia i que contra Catalunya
És clar que resulta una obvietat dir que un jutge ha d'escoltar les parts i prendre les decisions d'una manera freda, imparcial i sense fer cap valoració que vagi més enllà dels fets que motiven el propi judici. I aquest home ho sap, és clar que ho sap, perquè ton to, ton to, tampoc no crec que ho sigui. I encara que potser no hagi estudiat molt, alguna pel·lícula de judicis sí que l'haurà vist. El cert és que si avui no menysprea aquells joves (als quals, per cert, primer els ha fet posar-se les samarretes del revés) i es burla del català i del dret a usar-lo, aquest impresentable rebenta. Malauradament en aquest país ja estem avesats al menyspreu i falta de respecte cap a la llengua i cultura d’aquest país i cap a la feina de les nostres institucions. i els catalans tot val.