divendres, 24 d’octubre del 2008

L´ESTUPÌDESA

He trobat molt pocs llibres bons sobre el tema. Un que vaig llegir quan era adolescent, i que mai vaig oblidar, es diu
Una Breu Introducció a la Història de l'Estupidesa Humana de Walter B. Pitkin de la Universitat de Columbia, publicat l'any 1934.
El vaig trobar per accident fa molts anys. Així d'antic com és, encara és un molt bon llibre. Algunes de les observacions del professor Pitkin apareixen extraordinàriament correctes setantaquatre anys després. Però... perquè li diria l'autor "una breu introducció" ? a un llibre de 310 pàgines? Al final del llibre, diu: Epíleg: ara estem llestos per a començar a estudiar la Història de l'Estupidesa.
El Professor Pitkin fou un home molt assenyat.
Sabia que tota una vida era molt poc temps per a cobri, encara que fos un fragment de tan vast tema. Així que va publicar la Introducció, i això fou tot. Pitkin era molt conscient de la manca de treballs previs en el camp. Ell, tenia a la seva disposició un equip d'investigadors a qui va posar a realitzar perquisicions en els arxius de la biblioteca central de Nova York. Poc varen trobar., hi havia solament dos llibres sobre la matèria: Aus der Geschite der menschlichen Dummheit de Max Kemmerich, i Über Dummheit de Lewenfeld. Desafortunadament ,jo no entenc, res de alemany, encara que "Dummheit " em sembla suficientment clar; i crec que Kemmerich i Lewenfeld van deure haver tingut una abundància especial de material per als seus estudis, considerant el que va succeir a Alemanya en 1933 i en els anys següents.
En l'opinió de Pitkin, quatre de cada cinc persones són prou estúpides per a ser considerades "estúpides". Això equivaldria a cinc-cents milions de persones quan va escriure el llibre; ara són més de quatre mil cinc-cents milions pel cap baix. Això per si mateix és bastant estúpid. Ell, va observar que un dels problemes de l'Estupidesa és que ningú té una definició realment bona del que és.
De fet, els genis són sovint considerats estúpids per una majoria estúpida (encara que ningú té tampoc una bona definició de geni). Però l'estupidesa definitivament es troba allí, i hi ha molt més del que els nostres malsons més desbordats poguessin suggerir.
De fet domina al món --la qual cosa és molt clarament comprobable per la forma que es governa al món.....En conjunt, hom arriba a la conclusió que estem immers en una societat d'idiotes, manada pel màxim exponent d'aquesta tara que són els encara més idiotes. Podria fer un comentari molt més extens , però no se escriure tant be i a més estic encès, així que aniré per feina:
He escoltat avui un suposat ``economista´´ o entès en economia que es diu o li diuen Sr.Montoro, -jo l'anomenaria de pitjor manera- demanant-li al Sr. Zapatero que demani perdó als espanyols per la situació económica actual i per haver assolit "la cifra más alta de paro que este país ha tenido nunca, y cuando digo nunca, es nunca" que per cert és un llenguatge barroerament aznarià i PePero.
A veure,a veure, que el paper del Sr. Zapatero és prou,ruc,mentider i galdós (res a veure amb Don Benito Pérez), ves per on, en aixó estaríem d'acord amb el Sr. Montoro, que el sr. ZP altrament nomenat José Luís Rodriguez Zapatero, ens va enganyar amb la crisi (negant-la) i tot el que ens va dir i oferir abans de les eleccions.
Des del punt de vista de partit sembla que és de manual el que va fer, no tant potser el mateix que va fer el cap, mig bigotut i melenut jefe a les hores,del Sr. Montoro quan els fets del 11-M, que de fet i en certa manera gràcies a la seva intervenció ranxera i Açorenca, propiciaren els fets de la invasió de l'Iraq i ens han acabat portant fins on som ara. Menteix ho és un ignorant? el Sr. Montoro, o possiblement les dues coses en dir que la actual xifra d'atur és la més alta que mai s'ha donat en aquest país, i rebla tossudament en el mai, lo qual es tradueix en que és doblement idiota,o doblement estúpit o doblement mentider, o doblement ignorant.
I els meus pàmpols que han sentit, al telenoticies, les seves paraules, les han guardat i m'he limitat en arribar al treball (ara que encara puc) de fer una simple comprovació que no és el que ha fet una persona simple com el Sr, Montoro, que possiblement també sigui una simple persona i poca cosa més lo qual diguéssim que afavoriria al jutjar-lo per les seves errònies afirmacions.
any 1985......21,5% d'atur
any 1991......16,0% d'atur
any 1994......25,0% d'atur
any 2007...... 9,7% d'atur
Oct 2008......11,3% d'atur

Per tant tot i ser preocupant l'actual xifra d'atur que sembla arribarà al 15 % ni molt menys és la més alta que s'ha donat en aquest esperpentic país, mai o "NUNCA"( com diu ell) en paraules de l'inefable Sr. Montoro. I en arribar a aquest punt, és quan hom es preocupa de veritat en adonar-se que l'ermot intel·lectual i de lucidesa "campa a sus anchas" al PSOE i al PP, a veure quin dels dos bàndols és més incompetent, i a les hores és quan hom arriba a la conclusió que vivim en un país governat per imbécils, rucs,idiotes i estúpits plens d'ira i de fúria, que ho fan tan malament com poden i saben, gràcies a que uns altres idiotes i estúpits els han votat, cadascú als seus, i déu a la de tots, campi qui pugui i beneit i tontolcul l'ùltim.
Ah! i parlant de demanar perdò per mentir, no recordo ho hagi fet, el seu ex-cap, del seu partit, l'homenet `ecologista´ de rar bigoti, "melena al viento" i extraviada mirada, pels fets posteriors a l'11-M i per haver declarat que estava segur que a l'Iraq hi havia armes de destrucció massiva. I creiu-me.... us estic dient la veritat. Reflexioneu. Bé,prou de estúpideses.
Bon cap de setmana !

2 comentaris:

rafael ha dit...

Desgraciadamente, tanto unos como otros, nos toman por tontos. La cruda realidad de estos hipocritas, lo decia muy bien el tertulia, con aquello de las reuniones de los politicos, para detener la crisis...Solo les interesa salir en la foto;Hay vidio conferencia, telefonos. Pierden el tiempo, en tirarse cubos de mierda, los unos a los otros, es un teatrillo de mediocres actores, con un miedo escenico a perder la moma, que les hace vivir como dioses. Juro, que no votare mas en mi vida, solamente lo hare, en las municipales y por proximidad. besitos

Anònim ha dit...

No li volen, però ell insisteix. Vol que l'escoltin perquè té molt a dir. L'altre es fa un tip de riure: ha aconseguit que "she's my friend" ignori qui el va desterrar.
Tot i que el senyor Rajoy declarava que no li agradava que Espanya fos ignorada pels EUA, se li notava sota el bigoti que estava content de què el president Zapatero fos arraconat de la colla. Tot plegat misèria política que crea desafecció a tota cosa que fa olor de política.
M'agraden més les declaracions d'un catedràtic d'economia que l'altre dia es queixava de tanta comèdia i es preguntava què solucionarien aquests grans mandataris que no haguessin pogut solucionar abans. Si les institucions que tenim més a prop no ens mereixen gaire confiança, què pensarem de les grans institucions mundials?
La pregunta que s'han de fer és com recuperar la confiança de la gent, i treballar per ser més coherents i transparents. Només ensenyant les cartes seran capaços de convèncer el món que de veritat estan treballant per una bona causa i no per al seu propi benefici.
Aznar probablement està content de l'actitud de Bush, però hauria de reflexionar una mica i adonar-se que fins i tot el republicà McCain, en plena campanya electoral, ha hagut de recórrer a la mateixa tàctica que Sant Pere quan negà ser deixeble de Jesús, declarant que ell no és Bush. Aquest president que formarà part dels pitjors presidents de la història és l'avalador d'un nostre expresident que la ignorància el porta a continuar fent el ridícul a les conferències que assisteix i el conviden.
Veurem si Zapatero podrà entrar, però sigui una cosa o una altra, el que ZP ha de fer és clarificar les seves idees, i defensar-les de veritat i no jugar amb el personal, perquè si d'una cosa es caracteritza el president, és d'incomplir sistemàticament les promeses, i això té un límit, només salvable per la incompetència dels seus adversaris.