divendres, 10 d’octubre del 2008

L ´ÚLTIM QUE APAGUI EL LLUM ! !

Sembla ser, que un diari espanyol que es publica a Barcelona ha destapat una filtració més provinent de la desprestigiada magistratura espanyola.
En essència, resulta que els jutges espanyols ens diuen que els catalans no tenim dret a administrar els nostres impostos, perquè, només faltaria, els impostos són nostres, però els diners són seus. Tampoc no tenim dret a exigir al nostre país l'equiparació en drets de la nostra llengua amb la seva, que, com tohom sap, és més llengua que la nostra, perquè és seva.
Per cert, he esmentat ja que eren espanyols? I jutges? Els dotze homes sense pietat (ara onze), atrapats per el passat recent que havia gravat en els col·legis i en les casernes, “Una, Grande y Libre”, segueix inexorablement el guió previst per la por espanyolista de la desintegració d’un Estat patètic que en comptes de donar aire als diferents pobles que el conformen, ens encotilla i estreny fins als límits de la paciència de Job.
Si les coses al final acaben sient tal i com apunten les contínues filtracions que de la sala del tribunal s’estan escapant cada dia a més de ser la constatació de que Catalunya com a Catalunya a Espanya no hi té lloc, hauria d’ésser el detonant per a l’opció de dir nosaltres també que NO al esperpent en que quedarà reduït un text sense ànima, mutilat per el Congrés dels Diputats, menystingut per el govern en la seva aplicació i triturat al final per un tribunal desprestigiat per la politització dels seus integrants més preocupats en pagar favors que per a impartir justícia.
Se m'ha escapat en algun moment la paraula "desprestigiats"?
Bé, doncs quedem a l'espera de completar la darrera etapa del gloriós recorregut administratiu de l'estatutet de la Moncloa, quan la judicatura derivada de la il·legalitat internacional flagrant que van ser els decrets espanyols de Nova Planta ens expliqui amb pèls i senyals com som els catalans d'impresentables per continuar respirant, i com de munífics són els espanyols, que ens ofereixen totalment de franc els seus serveis per efectuar l'eutanàsia al nostre poble.
Diuen que serà al desembre quan sortirà oficialment la sentència del tribunal constitucional espanyol, tot i que probablement abans ja la coneixerem per complet, perquè... He parlat ja de filtracions de la desprestigiada judicatura espanyola?
Amb tot això, però, jo veig un petit problema per a aquests espanyols, ufanosos i poderosos com són, il·luminats per la llum immarcescible de la seva veritat sense màcula: resulta que el nostre poble, malgrat el que sembla que es pensen, ni és mort ni moribund. I són ells mateixos els que ens han tancat qualsevol altra sortida política que no sigui la independència.
Tonto l'últim --a sortir d'Espanya!
I sobretot, sobretot, que l'últim no oblidi de tancar el llum --és que sense els nostres impostos, els espanyols ho tindran fotut per pagar-ne el compte!

La classe política i civil catalana en ple hauria de tenir com a objectiu clar anar a defensar el que volem, en les institucions internacionals, però no quedar-nos ja en el mig camí d’un text de compromís perquè la resta de l’Estat, l’Espanya que tremola i ens ofega, s’hi pugui sentir més o menys en comoditat, si no anar a per totes de veritat i buscar de una vegada el nostre camí a banda d’ells.
Serem, doncs, una "nación" de segona, curta d'armilla i amb una llengua prescindible. Impossible trobar un retrat més exacte de com ens vol Espanya.
Em ve al cap ara "L'escola de Ribera", aquella magnífica cançó que cantava l'Ovidi. I molt especialment el darrer vers: "el resultat era un, / la jugada era perfecta". Estic segur que ara l'Ovidi repescaria la cançó del seu repertori.
Catalunya és un magnífic negoci per a Espanya. Espanya, en canvi, és una sangonera per Catalunya. Això no és nou però sembla que encara no ens ho acabem de creure. Potser ja és arribat el moment que tots plegats ens anem fent a la idea que amb males companyies no es va gaire lluny.
Diuen els que hi entenen que les crisis serveixen per replantejar a fons les situacions. És a dir, que d'aquesta crisi sorgirà una nova concepció de les relacions socials i globals. Ves per on encara ens servirà per a alguna cosa pràctica, tota la tramuntanada que ja comencem a tenir al damunt i ens convencem tots plegats que cal canviar de parella de ball.
La gran incògnita, però, és fins a quin punt ens refiem dels de la Catalunya optimista, dels de les mans netes, dels del no perpetu i dels de la Casa Gran per comandar el procés.
Patirem... Bon cap de setmana ¡¡


9 comentaris:

Anònim ha dit...

Si es vol defensar el país ens aniriem directes a una situació semblant a la de 1934 amb la "Llei de contractes de conreu".
Estatut votat novament al Parlament, enviat altre cop a Madrid tal i com va sortir i com va ser votat per la ciutadania (si no es canvia ni una ratllà com va passar amb la Llei que dic no cal tornar a votar-lo en referendum) i a veure que fan a Madrid amb la patata calenta.
El pas següent dependria del que passés a Madrid amb aquest gest. Independentment d'això el que fessim hauria d'anar sumat a una protesta i mostra de descontentament clar de la ciutadania que el va votar i, per suposat, a una fermesa constant i sense fisures dels polítics catalans.
Al 34 es va anar a fer el "Sis d'Octubre". Be, es va anar a escenificar-lo realment perquè els polítics del govern de torn no tenien voluntat de fer res del que deien voler fer i van enredar als independentistes per fer-los pringar i treure-se'ls del damunt.
Ara, si tinguessin prous collons per simplement voler escenificar-ho, farien segurament quelcom pitjor i si, arribats el moment, ens enredessin els indepes rebriem tots els pals i ells es quedarien tant panxos i dirien que havia estat un desproposit, que si no va sortir be, i bla, bla, bla... i molts de nosaltres morts i la ciutadania acollonida volent-se tragar l'estatut retallat per evitar mals majors.
Per fer això un govern d'unitat d'entrasda no caldria si els partits del govern i el principal partit de l'oposició fossin conseqüents amb el que votaren.
Ara be, no ho seran i el primer a fallar serà el partit principal del govern perqué es un titella de Madrid.
En aquest cas caldria trencar el govern i tractar de muntar un govern d'unitat després d'unes eleccions.
Pero veient el que s'estimen CiU i ERC podem imaginar lo be que funcionaria un govern improvisat així sota pressions fortissimes i davant les quals no hauria d'haver fisures.... I primer caldria entendre's per fer-lo i tenir-ne voluntat de fer-lo...
La situació per altra banda no és comparable tampoc a la de la "Llei de Contractes de Conreu", a banda de pel diferent moment històric i clima polític a l'estat, pel fet de ser lleis molt diferents.
Això de ser lleis diferents dugué a que al 34 la Lliga es desmarqués perque la Llei de Contractes de Conreu era una llei que els propietaris de finques no veien be. No era una cosa de la magnitud de l'Estatut (que per altra banda a la república també van retallar força sense que s'anés gaire més lluny que de les protestes a nivell polític que es quedaren en res.
La cosa no es massa diferent pel que fa a CiU perque seguin el camí de gent com en Duran podria perfectament arronsar-se del tot. Pel que fa a ERC la cosa si es diferent, i per a pitjor.
La ERC d'en Carod es sembla a la de Companys del 34 si tenim present que l'ERC de Companys feia jocs de mans amb el PSOE a Madrid. . Pero la cosa es diferent si es te present que l'ERC de Companys tenia dins els d'EC marcant-los de prop.
A més hi ha un agravant important i és que L'ERC d'ara no es que jugui amb el PSOE a Madrid i governi aqui, sinò que directament ha fotut el PSOE a la Generalitat i realment ni mana, ni te dins cap gent d'EC disposada a tirar pel dret i agafant-los dels collons. El que te ERC son sectors critics que estan agafats pels collons per la cúpula que ha fotut el PSOE al govern.
Les JERC no tenen res a veure amb les JEREC tampoc, les JEREC mantenien a ratlla a Companys i les controlava EC i si calia sabotejaven actes de la pròpia ERC a cara descoberta per protestar i forçar la màquina. En canvi les JERC d'ara son obedients amb la cúpula (el paper que al 34 feien els d'EC ara els fem els independentistes unitaris, de l'EI i de on sigui que estem descontents amb ERC i no hi militem.
Això que he dit dalt de tornar-los l'estatut tal com el van votar i aguantar ferms es lo que caldria fer si es volés defensar el país realment o si més no fer-ho veure com es va fer veure al 34 rere la farsa del Sis d'Octubre.
Pero ara no tindrem ni això. La classe política catalana no dona mostres de voler defensar el país ni tant sols es preocupen com al 34 de fer-ho veure i, per tant, no farien ni això.
Protestes, bla, bla, bla, negociacions en desigualtat i abaixant-se els pantalons, etc... Al final: estatut retallat i punt.
Més del mateix i a seguir aguantant...
Es evident que cal una alternativa a aquesta classe política però de moment no la tenim.
Parlo d'una alternativa ben feta i amb possibilitats. Fer-la ara a correcuita no serviria de res perquè no crec que hagi temps per parar el cop en aquest sentit (en lo del estatut). Si es volgues fer a corre cuita i no es fes be es colaran els polítics poltronistes de torn dins l'alternativa i se la carregaran des de dins i ja no serà alternativa a res.
El principal perill que te el fer una alternativa es fotre-hi dins poltronistes i si em paro a mirar els ingredients que tenim per fer-la en veig a patades per tot arreu (i ara dic dins i fora del parlament).
Voler-la fer pensant que això no es problema i que només cal sumar gent i ser molts serà un fracàs assegurat, es podrirà des de dins en un no res.
Un cop més els espanyols ens agafaran amb els pantalons abaixats... per variar.
I es que a base de tants anys de fer les coses malament hem generat sobretot dues coses.
En primer lloc patriotes de pedra picada que en un percentatge molt alt han acabat cremats i a casa. D'aquests hem creat fornades senzeres i es per això sobretot quie els joves, per anys que passin, sempre son la gran majoria del independentisme (fins que la majoria es cremin i siguin remplaçats per altres joves).
En segon lloc, a banda dels bons patriotes que han sobreviscut a la crema, hem creat una colla d'aprofitats que si s'han salvat de la crema no ha estat per ser patriotes si no per que en molts casos son uns trepes que estan fets de la pasta que duu a que, si fossin al govern, es vendrien a la primera com els que ja tenim ara. Aquests si ara ho critiquen tot des de fora només és perque no poden agafar poltrona.
Si no a viure de poltrona i a callar i vendre a sa mare si cal, i mentrestant a sembrar divissió i conflictes dins l'independentisme per pur personalisme.. Així hem tingut la història de divissions, baralles i manca de unitat que hem tingut tots plegats...
Aquests segons jo sempre els he vist com el més gran perill i error de l'independentisme.
I els veig així perque sonm gent que pululen des de fa anys per tot l'independentisme i no hi ha practicament cap (o directament cap) organització que es salvi d'ells. Son el nostre càncer el nostre taló d'Aquiles, son gent que a la que es vol crear res s'hi fiquen i ho acaben emmmerdant tot.
I aqui està el nostre error més gran, el de no haver volgut mai separar el gra de la palla drasticament.
Evidentment cada organització ho haurà provat amb major o menor èxit depenent del moment, però no s'ha fet prou si es te present la importància que això te. I es que un sol d'ells, amb habilitat i manca d'escrupols (i d'això els trepes en tenen forçá) es carreguen en un no res la feina de 10000 dels bons.
Això, si es fa màniga ampla, no es veu venir clarament fins que ja l'han feta.
Amb aquests ingredients que tenim ara a l'independentisme, i malgrat tenir gent honesta per tot arreu també (si no ja podriem plegar), sense fer una bona neteja i triar només lo bo de cada banda (i fer això du mols anys), se'ns podrirà a la llarga qualsevol cosa que fem tant bon punt creixi massa com per molestar o be es toquin temes perillosos o es forci massa la màquina.
I això passarà, entre moltes altres coses (personalismes, etc...), perque hi ha gent poderosa (els regionalistes del parlament) a qui li interessaria per damunt de tot que passés justament això.
Perque ells, per ineptes i venuts que siguin, no volen que se'ls crei cap alternativa.
L'independentisme per a ells es i ha estat sempre una comparsa que els dona vots i els sosté fent el teatre que volen per fer pressió a l'hora de demanar poder i diners a Madrid. Per a la resta poc hi compten i cada cop que s'ha tractat d'anar forts sigui com sigui ens han acabat tallant les ales.
Jo sempre he pensat que és justament aquesta gent regionalista i poltronista dels grans partits son els que des de sempre han fet extendre la consigna de que dins l'independentisme tot es bo i que no cal mai separar el gra de la palla. Tot es perdonable i si algú que ja l'ha fet ens la torna a fer no passa res. I si la cosa va així seria fàcil que fos perquè els que ho han anat propiciant ho han fet preveient que podriem fer si enlloc de fer això ens posessim en qualsevol moment a fer una alternativa forta i ben consolidada a ells.
Per altra banda això és el que es pot esperar d'un independentisme que ha viscut en una gran desigualtat (pel que fa a poder i mitjans) a l'ombra del regionalisme poltronista dels que son al Parlament. En tot moment hi ha hagut qui ha tingut alguna complicitat més o menys voluntària amb ells i en molt casos hi ha hagut gent que s'ha venut a ells per crear discòrduies i divisions.
Aqui rau el nostre mal, els nostres polítics no només estan llestos (perque s'han preocupat d'estar-ho) per a seguir tirant de poltrona i enredant-nos una bona colla d'anys més.
Si no que estan llestos per a desfer res del que podem fer per remplaçar-los.
Nosaltres no estem llestos per a res més que per a seguir protestant i rabiant de impotència fent la feina independentista clàssica de manis protestes i de no governar gaire res (=poder real) mentre aspirem a entrar al Parlament cadascú per la seva banda.
Potser inclus ens hi han acostumat ja a actuar així i a no ser capaços de entendre'ns ni d'escapar d'això per posar-se a fer algo gros. Si no ja fa molts anys que hauriem hagut de fer coses que mai hem fet.
Com ara haver-nos unit tots algun cop o haver anat tots a una en algun fet veritablement transcendental que hagi implicatr alguna victòria realment important pel futur del País, o haver entrat algun cop al Parlament ni que fos testimonialment, o haver-se posat a tractar d'anar més enllà prescindint de tot aquell que algun cop hagi donat mostres de no ser bo per a fer-ho (ja fos per trepa, per venut, per personalista, o pel que fos).
Com que estrem dividits cadascú tira ma del que troba i es per això que els pocavergonyes son a tot arreu. El mal es que si ara volguessim fer això últim excrupulosament, amb tants merders com hem tingut en els que a vegades es dificil saber que ha passat i qui no havia jugat net, perdriem de cop (amb causa ben justificada o no) una part prou important dels independentistes de mitjana edat.
El problema és que si no ho anessim fent del tot (i això vol anys) mai estariem segurs d'haver pogut fer una neteja prou bona com per a bastir res prou fort que, arribat un moment clau, no ens dugues a anar a cagar-la un altre cop..
Però això és com és i tenim l'independentisme com el tenim, encara sort perque podriem estar pitjor. Potser lo de l'estatut ens agafarà fora de joc però per endavant tenim molt camí a fer i tenim molta gent vàlida també que si aconseguís crear quelcom fort i prou "blindat" tenint present com ha anat tot fins ara, ens podria fer avançar realment.
Si hem de perdre l'esperança millor plegar directament.
Ara,, com a minim jo veient el país com el veig, no em venen ganes de somiar despert i creure que tot es fàcil.
Patirem...Tens raó..Patirem.
Bon cap ded setmana.

Anònim ha dit...

Que parlin que de nació només hi ha l’espanyola, quan és plenament acceptat que existeix la nació catalana, aprovat fins i tot per la màxima instància política de Catalunya, el Parlament, tot plegat és un gran insult.
Accepció de nació al DICCIONARIO DE LA LENGUA ESPAÑOLA: Conjunto de personas de un mismo origen y que generalmente hablan un mismo idioma y tienen una tradición común.
Que neguin una negociació bilateral Estat - Generalitat en temes de finançament, quan la Constitució no parla de que hagi de ser conjunta, o sigui que no hi ha cap LOFCA, i que l’Euskal herria espanyola sí ho pugui fer, és el més gran despropòsit que he vist en termes constitucionals.
Finalment si treuen el deure de conèixer català quan aquest deure existeix pel castellà,discriminant de manera flagrant la llengua catalana, no ser si podré controlar el meu seny català i la rauxa es desfermarà.
Ni el català és superior al castellà, ni el castellà al català.

Anònim ha dit...

L'entelèquia d'un encaix de Catalunya a Espanya, que respecti la nacionalitat del nostre país queda desemmascarada i el federalisme esdevé una utopia que on s'aferren els conservadors (o conservacionistes) de l'status quo català.
Quina ironia! en un segle el federalisme ha passat de ser revolucionari a ser immobilista.
El Tribunal Constitucional, el poder que marca els límits polítics i legals en el marc del Regne d'Espanya, dispara a la línia de flotació del què és Catalunya: la nació cultural (la llengua) i la nació política (la sobirania, llegiu bilateralitat en matèria de finançament).
La nació catalana s'accepta com a ens folklòric.
Qui vulgui més Catalunya ja sols li queda l'independentisme, perquè sols sent independents podrem exercir com a catalans, des del nucli espiritual, si se'm permet, a la part material (finançament).
El Tribunal Constitucional es prepara per negar Catalunya.
Catalunya està preparada per reaccionar i reafirmar-se?

Unknown ha dit...

Hola a tots;
Sóc una persona de bon caràcter que us ofereix l'oportunitat de realitzar els vostres somnis i els vostres projectes. Es tracta d'una oferta de préstec monetari a totes les persones que ho necessiten amb urgència. Us oferim de 7000 € a 7.500.000 € a totes les persones que poden pagar en un termini raonable. Per obtenir més informació, aquí teniu el meu contacte: ( patrickbernard@e-nautia.email )

Unknown ha dit...

Hola a tots;
Estàs prohibit la banca, no pots sortir econòmicament. Per ajudar-vos a adonar-vos dels vostres somnis i projectes, poso a la vostra disposició una oportunitat per fer préstecs a curt i llarg termini amb un 3% d'interès. De 6000 € a 7.000.000 € a totes les persones que puguin pagar. Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb mi per correu electrònic: ( patrickbernard@e-nautia.email )

Unknown ha dit...

Sóc empresari francès i oferiu préstecs de diners a persones que ho necessiten. Ofereix préstecs de 5000 euros a 5.000.000 euros per a totes les persones i la societat que necessiten un préstec. Poseu-vos en contacte amb mi per la meva adreça de correu electrònic per a totes les vostres necessitats de diners. Aquí teniu la vostra adreça de correu electrònic ( patrickbernard@e-nautia.email )

Unknown ha dit...

Oferir préstecs de diners a persones que necessiten urgentment. De 5.000 euros a 6.000.000 d'euros. Per obtenir més informació, contacti'm per la meva adreça de correu electrònic: ( patrickbernard@e-nautia.email )

Unknown ha dit...

Hola a tots: em dic Patrick i oferim préstecs amb diners a persones que necessiten i a la societat que estan en crisi financera. Poseu-vos en contacte amb mi per la meva adreça de correu electrònic per a totes les vostres sol·licituds de préstec de 10.000 euros fins a 5.000.000 d'euros. No dubti en contactar-me al meu correu electrònic: ( patrickbernard@e-nautia.email )

Unknown ha dit...

Hola a tothom Sóc una persona que posa a la disposició de les persones necessitades una oferta de préstecs de diners i pot pagar en un termini raonable. Dono crèdits a un tipus d'interès del 3% en cada sol·licitud. De 5.000 euros a 6.000.000 d'euros per cada sol·licitud i a empreses de necessitat financera. Per obtenir més informació, aquí teniu la meva adreça de correu electrònic: ( patrickbernard@e-nautia.email )