dijous, 17 d’abril del 2008


10 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

El govern espanyol (PSOE) ha estat més hàbil que els seus antecessors (PP). Ha aprofitat una situació d’excepcionalitat (la sequera) per executar el transvasament de l’Ebre i bloquejar la capacitat de maniobra del govern de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) oposant-se al transvasment del Segre i aparcant les propostes de l’oposició (CiU) de transvasar aigua del Roina. Políticament, la jugada del PSOE és brillant, però en el pla nacional i ecològic això representa un desastre sense pal·liatius.
El govern de la CAC (recordem, format per PSC, Esquerra i ICV-EUiA) ha mentit deliberadament, ha traït el compromís amb les terres de l’Ebre, ha pervertit la promesa d’una nova cultura de l’aigua, ha propiciat l’enfrontament territorial arrenglerant-se amb els interessos especulatius i depredadors del territori.

Anònim ha dit...

Davant d’un govern inepte, infinitament poc respectuós amb la societat que l’ha votat i extremadament submís a les ordres del govern espanyol no em queda altra solució de demanar la dimissió del govern de la generalitat de catalunya i la convocatòria d’eleccions anticipades.
Cap trasvassament (ni Ebre ni Roine) no serà mai la solució, per més que això només sigui per beneficiar als votants d’un determinat partit polític que ara mana.
Catalunya necessita més, em nego a acceptar un govern que cada cop s’assembla més al valencià( PP ), es vénen la terra sense miraments, tan sols per l’egoïsme de les grans fortunes, fent que això condicioni a la resta del país (més cases, més aigua, més lluny (més MAT)) més aires condicionats!
Aquest país necessita un altre model. Si aquest govern no el pot donar, que plegui, ja en cercarem un de valent i decidit que ho faci.

Anònim ha dit...

Jo entenc les reaccions de la gent de l’Ebre, en base a les respostes a cinc reflexións que us formulo:
Les poblacions que envolten Barcelona, estan farcides de urbanitzacions de xalets adossats, que precisen aigua per a veure, regar els jardins i omplir les piscines dels qui hi viuen, és evident que el model urbanístic aplicat en el territori, és erroni.
El tractament que es fa dels acords adoptats per l’ACA amb els compromisos amb els gironins sobre els manteniments dels cabals ecològics en el transvasament del Ter, ja fa anys que s’incompleixen de manera reiterativa. És censurable que veient això des de Tarragona no es vulgui caure en el mateix parany?.
La deixadesa de les infraestructures de l’aigua que serveixen per abastir la zona metropolitana de Barcelona fan que es perdin mes del 35% del aigua que transporten i això és inadmissible. Com poden demanar als agricultors que actualitzin els seus sistemes de reg, quan l’administració no ho fa amb les xarxes de transport i han estat llençant l’aigua durant anys pel clavegueram?.
Els alts impostos que paguem els catalans en el rebut de l’aigua, per sanejament, infraestructures i consums mínims no es veuen correspostos amb uns serveis que previnguin situacions com la que estem vivint aquest dies.
A on van a parar tots aquests
milions que es recapten per aquests conceptes?, en l’optimització de un sistema que fa figa, segur que no.
La demagògia obstruccionista enfront a les polítiques de transvasaments, construccions d’infraestructures (desaladores i depuradores) i de la connexió de conques a nivell català fa que a dia d’avui no tinguem aquest problema resolt.
A qui li hen de demanar explicacions els catalans, per els 4 anys perduts per l’interconnexió de les conques o el retard de la desaladora de Barcelona simplement per l’assignació de la titularitat de les obres?
Perquè la població de Barcelona no pot ressistir un hipotètic període de restricció de subministrament i en canvi els de Girona, Tarragona o Lleida si que podem i de fet ja ho hem patit?.

Anònim ha dit...

Quan se li pregunta al Conseller Castells, com es pagaran els 180 milions d’euros per aquestes tuberies de captació temporal, la seva resposta és confusa.
Es limita a dir que ho pagarà l’Estat. El que no diu és que ho farà amb la partida pressupostària de Catalunya.
El President Montilla no vol que tots els catalans tinguin aigua, no ha sabut gestionar els recursos hídrics, ha generat una psicosi en la població per aplacar les crítiques del que des del primer dia ha estat la seva intenció: endur-se l’aigua de l’Ebre.
El govern necessita transparència, higiene democràtica. El caciquisme que practicava Montilla des de la seva Diputació és intolerable a aquestes alçades.

Anònim ha dit...

Explicar mentides o mitges veritats als ciutadans, per donar una falsa noció de la realitat, és un costum que ha arrelat molt entre la classe política catalana en els darrers anys.
Els retrets, acusant-se de mentir entre Mas i Montilla, en seu Parlamentaria només és una mostra del panorama que tenim. Que un President del Govern de Catalunya i el cap de l'oposició és tractin de mentiders, com si fos el més normal del món i dins el Parlament de Catalunya rebaixa moltíssim el nivell polític del País.
El pitjor de tot, és que a sobre de no dir les veritats, tampoc s'esforcen gaire per fer creïbles les coses que diuen.
Si, el que ahir varen dir, avui s'ha vist que no serveix, doncs direm una altre cosa i tots tan tranquils.
Amb el tema de l'aigua, de rodalies, de la MAT i tants d'altres, només s'explica el que es vol i com es vol. Mentre la veritat desapareix sota la crua realitat dels fets consumats.
No som el País de les meravelles, però si, el de les mentides.

Anònim ha dit...

“Mira quin munt de mentides Que mos toca escoltar Cada cop que obren la boca Mos intenten enganyar.
Cada cop que obren la boca Mos intenten enganyar. Abans de les eleccions Escoltàvem garanties De no més transvasaments Mos ho deien tots els dies. De no més transvasaments
Mos ho deien tots els dies. El tripartit ja tenia Projectes per transvasar Els tres partits van fer el pacte Que els calia callar .

tafaner ha dit...

Des d’ahir que tinc una invasió de correus brossa. Per error he marcat com a brossa un que no ho era (perdó)
Hi ha alguna manera de recuperar-lo?

Gràcies!

rafael ha dit...

El PSOE, se hizo con el poder, por culpa de una mentira...¿ cuantas mentiras, han hecho ellos, durante todo estos años de mandato?..Me faltan dedos, para contarlas. besitos

Anònim ha dit...

Jo em faig la pregunta, retòrica evidentment, de si es sostenible continuar en un govern que ha fracassat en el que va motivar la seva constitució- la gestió-?.
Em continuo preguntant; Es sostenible pertànyer en un govern en el que es pretenia catalanitzar - al menys així ens ho van vendre-, i s'ha acabat espanyolitzant?. I per acabar; és èticament sostenible, formar part d'un govern per por a què si surten, els altres -CiU-puguin entrar?
La unica resposta a totes aquestes preguntes es NO.