dijous, 29 de maig del 2008
Si jo fos basc.....
El president basc ja ha formulat les preguntes que vol traslladar al seu poble el 25 d’octubre. Suposo que ja les coneixeu però, per si de cas, aquí les reprodueixo
Esteu d´acord en donar suport a un procés de final dialogat de la violència, si prèviament ETA manifesta de forma inequívoca la seva voluntat de posar fi a la violència d´una vegada i per sempre?
Esteu d´acord que els partits bascos, sense exclusions, iniciïn un procés de negociació per arribar a un Acord Democràtic sobre l´exercici del dret a decidir del Poble Basc, i que aquest Acord sigui sotmès a referèndum abans que acabi l´any 2010?
La campanya políticomediàtica en contra de les preguntes ja ha començat. Un dels exemples més clars és La Vanguardia que en portada avui titula: “Ibarretxe busca el apoyo radical para su referéndum” que, com us podeu imaginar, fa referència al radicalisme basquista i no al radicalisme espanyolista.
A més, li dediquen un semàfor vermell per consumar “su huida hacia delante en busca del choque de trenes con el Estado a través de una consulta ilegal, que para tener el voto de los proetarras no plantea críticas a ETA como le pidió el PNV”. I en pàgines interiors el no radical Florencio Domínguez afirma que “el lehendakari se pone, no en manos del PCTV, sino en último término de la propia ETA”.
Queda clar, doncs, que la gran “estupidesa” del lehendakari ha estat no plantejar unes preguntes, si no el fet de no haver-les formulat correctament. La solució, senyor Ibarretxe, és molt senzilla. Li proposo que canviï de preguntes. La primera alternativa que li proposo és la següent: “¿Esteu d’acord a donar suport a un procés de final policial, militar i judicial de la violència sanguinària i sectària d’ETA encara que manifesti la seva voluntat inequívoca de posar-hi fi d’una vegada i per sempre?”. Aquí es recull tot allò que demanen els espanyolistes, sense matisos.
El mateix proposo en la segona pregunta: “¿Esteu d’acord que els partits espanyols, amb l’exclusió dels bascos radicals, iniciïn un procés de negociació per arribar a un acord democràtic sobre el no exercici del dret a decidir del poble basc i que aquest acord sigui sotmès a les Corts Espanyoles abans que finalitzi l’any 2010?”.
¿Quin espanyolista podria dubtar de la bondat d’aquestes preguntes?
Tenint en compte que els espanyolistes diuen que un 51% dels bascos no poden decidir el futur del 49% restant és lògic creure que encara menys un 49% de gent que votés que “sí” a les preguntes anteriors no podria decidir el futur del 51% restant, oi?
Ah, i la mateixa norma la podríem aplicar a Catalunya. La pregunta al nostre referèndum hauria de ser:
“¿Esteu d’acord que Catalunya no sigui reconeguda com una nació i que continuï formant part d’Espanya?”. Se suposa que en cas que guanyés el “sí” per només un 51%, aquest no seria legítim i tindria més valor allò que diguessin els del “no” i, per tant, Catalunya hauria de ser reconeguda com una nació i se l’hauria d’expulsar d’espanya, oi?
Arrel del nou pas del Lehendakari en la seva consulta popular, l’estat ha tornat a amenaçar amb la seva arma preferida, el Tribunal Constitucional.
Ibarretxe ha seguit amb el seu full de ruta desprès de rebre la porta al nas en el seu pas per la Moncloa, i l’executiu ha aprovat el projecte de llei de Consulta Popular amb dues preguntes, una sobre la fi de la violència d’ETA, i l’altre sobre la creació d’una taula de partits basada en el dret a decidir, i d’on sortirà la conclusió per portar a referèndum a la ciutadania basca al 2010 en un exercici de transparència i democràcia impecable, on el proper pas serà la presentació del projecte al Parlament Basc per la seva autorització, l’esquerra abertzale te la clau, i crec acabarà donant suport a aquesta iniciativa què per damunt de tot dona la paraula al poble, i això cap demòcrata ho pot negar.
Perdó, he dit cap, no, l’estat espanyol amb en Zapatero al capdavant, nega aquesta oportunitat i amenaça amb la seva arma mes mortífera, el tribunal constitucional. Se’ns dubte aquesta por d’espanya a que el poble pacifica i democràticament decideixi es totalment irracional, però tinc una teoria què crec ho explica clarament.
El regim franquista, a la mort del dictador i sent conscients que no podia mantenir l’estètica d’aquell regim a la Unió Europea, havia d’iniciar una operació de maquillatge i reconstrucció.
El primer pas va ser deixar un monarca com hereu, del qual es delicte cremar-li les fotos i qualsevol discrepància. El segon la transició, un frau en tota regla que va iniciar una operació d’estètica a la dictadura existent amb la culminació al llibre sagrat de la Constitució, amb un invent anomenat estat de les autonomies fet per limitar el poder de les nacions sota el jou de l’imperi, i articles com el vuitè què consagra l’exèrcit per mantenir la unitat interior. En quant als partit polítics, molts hereus del regim van seguir sota el paraigües del PP què mai ha condemnat el feixisme, i l’altre gran partit el PSOE, sota el nom de progressista ha mantingut el mateix tarannà que l’altre partit esmentat amb els temes d’identitat sense cap rubor.
Pel que fa a la justícia, tribunals com l’Audiència nacional, son una clara actualització dels tribunals del “movimiento”, i la joia de la corona es el tribunal constitucional, una espècie de filtre totalment polititzat i que te la facultat de poder modificar inclús lleis aprovades en referèndum pel poble, i es l’espasa per tallar d’arrel iniciatives democràtiques com la del lehendakari.
A partir d’aquí la persecució a la diferencia en nom de l’estat de dret ha estat constant. En aquest cas el lehendakari esta plantant cara i veurem fins on son capaços d’arribar aquest estat coartador de llibertats, i tant poc democràtic en plena Europa.
Esperem què les institucions europees prenguin nota d’aquesta farsa en el si de la Unió, i prengui les mesures oportunes per deixar decidir lliurement aquesta nació el seu futur, i optar si vol per fugir d’aquesta presó.
Des de Catalunya esperem que l’exemple porti als nostres partits ha deixar de discutir un altra presa de pel com el finançament, i optin per sortir de l’atzucac amb la valentia i dignitat que haurien de tenir i no tenen.
Felicitats al lendakari Ibarretxe, i al poble basc, per avançar cap a la llibertat.
Que tingueu sort!.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
El Lehendakari todo y que se obceca en intentar presentar esta consulta para conseguir el fin de la violencia, en la primera pregunta deja claro la falta de condena a ETA y deja la responsabilidad a una banda terrorista con mas de 3 treguas rotas por medio de explosiones y asesinatos.
El problema esta en creerse a esta banda de simples asesinos, después de las terribles experiencias que ya han tenido los diferentes gobiernos democráticos a la hora de querer alcanzar la paz.
Y la segunda pregunta és de las dos, la mas predecible ya que no podemos dejar de olvidar que el PNV es un partido nacionalista y buscara cualquier formula para alcanzarlo, pero la cuestión será si se puede y se tiene que realizar por medio de una institución como es el gobierno de todos y todas los y las vascas.
Mi opinión es que no.
Por ello, yo me hago una pregunta que estoy seguro que el Lehendakari no se haría ni el mismo y ni mucho menos la aria publica, partiendo en todo caso de la base que esté acto publico solo desea llevar por parte de Ibarretxe a la negativa por parte del congreso de los diputado y el propio gobierno.
Por eso me hago las dos siguientes preguntas:
¿No será que el Lehendakari realiza este acto mediático para tener la negativa previsible de Madrid y así plantarse en las futuras elecciones vascas, como una victima del estado español, para con ello volver a revalidar nuevamente el gobierno después de 28 años de PNV? y la siguiente seria ¿No será que este acto mediático, que no llegara a nada más, es un corrector dado por parte del Lehendakari, el gobierno y el PNV a tenor de las ganas de cambio que comienzan a crecer en la sociedad vasca y las crecientes posibilidades para los socialistas vascos con Patxi López a la cabeza de poder llegar a gobernar Euskadi?
Esto ultimo lo veremos en las próximas elecciones.
El PSC mana molt a Catalunya, arreu, però per Madrid no és res més que una sucursal del PSOE. Com a tal és votat, majorment per la gent immigrada que els veuen com a "progres" El que ja seria més interessant és que fossin capaços de crear grup propi al Congrés de Diputats. No ho faran perquè saben que perdrien la majoria dels vots i que tenen l'origen en l'esmentada immigració de tot l'Estat que va arribar en tromba, entre els anys 50 i 70 creant el barraquisme i els seus “getos” sobretot en els pobles del voltant dels rius Besos i Llobregat. Això que ara s’anomena cinturó roig
I mai seran capaços de crear el seu grup propi parlamentari al Congrés de Diputats perquè saben que perdrien moltíssims vots d'aquesta immigració que s'ha anat multiplicant amb els anys; guardant la seva llengua i cultureta que volen imposar a Catalunya (i ho van aconseguint) en detriment de la cultura i llengua pròpia de Catalunya. Ja fa anys que van crear "las casas regionles" i la Fèria del Rocio i la "Feria de Abril" i la de Maria Santíssima i quan vagin incorporant legalment els nous immigrants encara més, perquè a Catalunya està perdent força d'integració per culpa d'uns polítics mediocres i un poble que prefereix viure bé a sacrificar-se lluitant per evitar que ens segueixin robant els diners, la cultura, la llengua, etc. Cal dir que això no ho podrien aconseguir tan ràpid sinó fos per l'ajuda de molt catalans que en comptes de sentir autoestima per les pròpies arrels, senten autoodi o com a mínim una gran indiferència pel país.
Publica un comentari a l'entrada