divendres, 9 de maig del 2008

LLIBERTAT FRANKI ¡ ¡ ¡

Fa uns dies s'ha sabut que l'Estat espanyol ha denegat la petició d'indult a Franki, un noi de Terrassa acusat d'ultratges a Espanya, desordre públic i atemptat a l'autoritat, i a qui se l'ha condemnat a dos anys i set mesos de presó.
Els fets es van produir durant la Festa Major de Terrassa de l'any 2002 i, pel que sembla, el procés ha estat ple d'irregularitats des de bon començament.
El cas és un exemple més de com funciona la "democràcia" espanyola , una democràcia que penalitza amb penes de presó a qui despenja una bandera però que posa en llibertat a coronels colpistes i dóna càrrecs de primera entitat a franquistes i exfalangistes confessos (José María Cuevas i Fraga només són la punta de l'iceberg; hom sap que l'administració en general -i la judicial en particular- és plena d'individus com ells).
No conec el tal Franki. No sé si és un bon noi o un mal noi, ni si és innocent o culpable (ell diu que és innocent). Però sí sé que en Franki hauria tingut més possibilitats de sortir-se'n si per comptes de ser un okupa acusat de despenjar una bandera espanyola, hagués estat un assassí o un violador. I se n'hauria sortit, amb tota seguretat, si hagués estat un feixista de cabell rapat que, en nom d'Espanya, hagués apallissat a algun ciutadà fins a deixar-lo inconscient o fins a la mort.
Però en Franki no és res d'això. En Franki, ai las, ha desafiat a Espanya, i per al sistema judicial espanyol, aquest és el pitjor dels delictes. El Tribunal Suprem espanyol va denegar fa 15 dies que s’admetés a tràmit el recurs interposat el 2005 per la seva advocadessa, Montserrat Salvadó.
Està previst presentar un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg.
Avui, en Franki es troba empresonat a Can Brians
El volem a casa ja!!!!!!!

(FOTO: Bandera espanyola onejant en una branca morta, entre rocams estèrils, a l'illot del Perejil. La fragata potser vigila que algun okupa no despengi la bandera)

6 comentaris:

Tertulià ha dit...

Veient el panorama judicial i polític de l’estat espanyol em fa por que ben aviat dir que no et sents espanyol acabi sent causa processal en els jutjats.
En les últimes eleccions generals els catalans van caure en la trampa socialista -ben estructurada pel Sr. Zaragoza- i van permetre que el Sr. Zapatero,( l’home dels 400 € i l’estatut retallat), tornés a la presidència del govern central.
Doncs bé, ara que tenen quasi tot el poder faran pactes d'estat amb el PP, sí, sí amb el PP, allò que tan se li ha recriminat a CiU en l’època Aznar.
Deixaran de banda els partits catalans i faran el que els vingui en gana, reestructuraran la constitució perquè encara sigui més rígida en els temes de “la indisoluble unidad de España”, no fos cas que algun il·luminat com el Sr. López Tena donés la solució a la via sobiranista.
Penso que a més d’un polític de la capital li deu haver passat pel cap que a part d'ultratges contra la bandera i la pàtria, el codi penal hauria de contemplar penes de presó indefinida per tot aquell que digui obertament que no se sent espanyol, i sinó temps al temps.

Anònim ha dit...

Només que elñ fiscal ni tan sols va aconseguir probar que havia estat ell qi havia despenjat la bandera i quan a la resistència i agressions a l'autoriutat, no et diré que no puig no hi era, peró en el judici els policíes es varen contradir en més d'una ocasio en les sevs declaracions, i tot i així mai per aixó et poden caure gairebé tres anys.- No fotem

Anònim ha dit...

Avui, a RAC1, he sentit una entrevista al portaveu de la Fiscalia de Catalunya (ara mateix no estic massa segura que la institució sigui aquesta, però em sembla que sí...). El fiscal que ha parlat per la ràdio ha aclarit que no hi ha penes de presó per despenjar una bandera, només una multa, i que el Franki és a la presó per altres delictes: aldarulls públics, resistència a l'autoritat i agressió a membres dels cossos de seguretat.
Tot i així, la pena ens pot semblar desproporcionada... El que avui faig és sumar-me a la petició que han fet CiU i ERC d'intentar aconseguir al més aviat possible el tercer grau per al noi.

Anònim ha dit...

El van detenir sense cap notificació prèvia per evitar la solidaritat de la gent.
L'estat juga fort i aprofita qualsevol excusa per reprimir els sectors més dinàmics de la societat.
A ells els és igual que un munt de gent haja declarat que Franki estava en un altre lloc de la ciutat a l'hora que la policia denuncia que van succeir els fets.
Tot això és igual perquè la consigna està claríssima; cal omplir les presons de gent que molesta i i quan un és independentista i a més dóna la cara no té dret a cap defensa, dos anys i set mesos i que viva españa.
Franki és un dels milers de joves i no tan joves que deixa hores i hores de la seua existència en lluitar per un país més just i més lliure, per això l'han empresonat.
Situacions com aquestes evidencien en poc de temps on és cadascú.

Anònim ha dit...

L'Audiència Nacional espanyola ha informat aquesta setmana de la data per a la repetició del judici contra els dos joves condemnats per haver cremat fotografies del rei espanyol en un acte a Girona. Serà el proper 19 de juny, novament a les dependències de l'Audiència, a Madrid (Estat espanyol). El judici inicial, que va sentenciar els dos acusats a quinze mesos de presó i a pagar 2.730 euros de multa, va ser declarat nul pels magistrats de la Sala Penal de la mateixa Audiència.
Segons els magistrats durant el judici es van violar drets fonamentals dels acusats ja que el jutge, José María Vázquez Honrubia, es va negar a permetre'ls fer el seu ús legítim de la llengua catalana, impedint la presència d'un intèrpret a la sala, fet que impedia al mateix tribunal entendre les declaracions dels acusats. Ara en la repetició del judici els dos acusats podran declarar en català, amb intèrprets, tal i com fixa la resolució que anul·la el judici inicial. L'advocat dels joves ja ha declarat que és desitjable que en aquest nou judici es pugui entrar a analitzar la incoherència d'una llei que sanciona un dret bàsic com és la llibertat d'expressió i de participació política.

Anònim ha dit...

Per ells la justícia, es això, quan ells son agredits, la pena màxima, i quan agredeixen ells, impunitat total. No soc partidari de que es cremi cap bandera, però penso que el fet de fer-ho, no s'hauria de considerar mes que haver cremat un be públic, com pot ser trencar una paperera, o cremar un contenidor. Ja sabem que les banderes representen sentiments, però s'hauria de tenir en compte alló de que no ofèn qui vol, sinó qui pot, i ells son qui unilateral-ment, decideixen que s'els ha ofès. I en això, ells, son Jutge, i part, deixant-nos a nosaltres sense defensa possible.
Després encara hi ha qui no entén o no vol entendre, perquè volem la independència, doncs entre altres raons, perquè es faci justícia, i no pas per venjança.