dilluns, 7 de gener del 2008

A T C -

Al 1 de Gener, es va presentar la Agencia tributària de Catalunya (ATC). Què inicialment havia de recaptar i gestionar els impostos a Catalunya, com a finestreta única.Doncs bé, Aquesta agencia substitueix la "Direcció general de tributs de la generalitat" i tindrà les funcions d'aquesta última.
Gestionant els següents impostos cedits a la generalitat. Es a dir es un acte electoralista consistent en un canvi de cartell.
Successions.PatrimoniTransmissions patrimonials.En la presentació de la agencia en els parlaments. En nostre president ha deixat ben clara la seva voluntat de què Catalunya sigui solidaria amb Espanya. I què la agencia és garantia de aquesta solidaritat. Al MH President Montilla li haurien de recordar què és president de Catalunya i no baró del PSOE.
Tenim ara una Agencia que no es tal, Que recapta i gestiona 3 impostos dels quals dos són socialment injustos: Tot ser fer servits com a exemple de transferència de rendes per oferir la coneguda com "Justícia social" gravant les grans rendes.
L'impost de Successions: Grava el fet de estalviar un patrimoni i donar-lo als teus fills o transferir un petit negoci als teus hereus. És dóna la situació què sols grava el fet de transferir riquesa. I sovint és la causa de què alguns fills no continuïn el negoci familiar per les carregues físcals que comporta.
Imaginem 2 casos: Dos guanyadors de la rifa de Nadal, el subjecte numero 1 decideix iniciar un negoci amb el seu premi i guanyar-se un capital i al cap d'un temps cedeix el negoci i el capital acumulat als seus hereus amb l'herència o jubilació.El numero 2 decideix donar-se una vida de luxes, dones, alcohol, festes, cotxes i al moment de morir no cedeix res als hereus: Perquè la meitat dels seus vens se'ls ha gastat en dones i alcohol i la resta se'ls ha malgastat.A quins hereus dels dos Hisenda els hi ha reclamat la seva part?
Dóna igual el fins a quin punt siguis ric, si t'ho gastes en vicis i les puleixes tota la teva fortuna no pagaràs res post mortem. Però si vols deixar un patrimoni o un negoci als hereus els tocarà pagar.
Aquest tribut afecta sobretot a les rendes mitjanes perquè les grans fortunes ho tenen fàcil el transferir riquesa sense cridar massa l'atenció d'hisenda. I els pares generalment s'esmeren a transferir educació i altres avantatges competitius a la seva prole.
L'impost sobre el Patrimonis: Grava el fet què tu tinguis un patrimoni. En el món actual on la diferència competitiva esta entre persones esta en els intangibles, com la educació, formació, aptituts o coneixements; esta fora de lloc gravar els béns tangibles. Tindria sentit si fos una societat agrícola o industrial on el fet diferencial era la possessió de la terra o el capital.Si tenim en compte què els pares que inverteixen en la educació dels fills o viuen en un entorn familiar estable: Els ofereixen avantatges competitius. I sembla impossible poder gravar als pares o germans grans per dedicar temps ajudant als fills o germans a fer els deures. Aquest impost com esta plantejat perjudica a les classes mitjanes.
Afecta sobretot a les classes mitjanes i a les PIMES individuals. Mentre que les grans fortunes tenen al seu servei una llarga llista serveis de consultoria financera, que permeten pagar molt menys impost del que pertocaria
A més aquests dos impostos col·lisionen jael mateix bé paga el doble en el moment de ser transferit a un hereu. Al haver una successió els béns ja l'anterior poseidor ja pagava l' impost de patrimoni , l'hereu a més pagarà impost de successions per rebré el bé i després mentre poseixi el bé aquest anualment pagarà l'impost de patrimoni fins que deixi de posseir lo.
D'altra banda no podem obviar què el Conseller Castells. Per molt liberal què afirmi què és. Difícilment, dubto que es vulgui desprendre d'una font de finançament.
A més ara amb les eleccions tant els candidats Del PP, del PSOE han anunciat què volen suprimir aquests tributs, per un no és cap inconvenient en la majoria de autonomies governades pel seu partits aquests tributs són testimonials i l'altre pot pensar què el marró no és seu perquè els tributs estan transferits a les comunitats autonomes.
El què representa una senyora aixecada de camisa.

4 comentaris:

rafael ha dit...

¡Ole, tus...¡ si señor..aixecada de camisa y una vez mas..bajada de pantalones. QUEREMOS NI MAS NI MENOS, QUE LA FORAL DE NAVARRA O PAIS VASCO ¡¡¡¡YA!!!. besitos y muy bien por hablar con propiedad.

Tertulià ha dit...

És curiós que el govern català hagi decidit orquestrar tot aquest foc d’encenalls ara que sabem que la Lofca (llei del finançament) no es pactarà fins la legislatura que ve. És a dir que encara tardarem temps a saber quina cistella gestionarà finalment la Generalitat. Aquest serà un dels grans arguments del Psc en la campanya de les eleccions espanyoles, només ells que han posat en marxa l’agència seran capaços, amb més diputats, de fer-la créixer a Madrid. Si bé tots sabem que quan arribi l’hora el Psc es diluirà a Madrid com un terròs de sucre donant suport a Bono i a qui faci falta al Congrés, per això mateix Carme Chacón prefereix vendre un optimisme buit i inconcret. Una vegada més la voluntat de Zapatero dependrà del número de diputats catalanistes( o nacionalistes, o independentistes), que esperem que aquesta legislatura no mantinguin el joc de suma zero a veure qui es ven més barat per pactar uns pressupostos. Es tractarà d’anar tots a la una, ja hem vist els resultats que va tenir no fer-ho amb l’estatut. El problema és que a Madrid no és que ens tinguin la mida presa, és que ens han fet un vestit a mida.

Anònim ha dit...

Com sempre, ens deixem tractar de putes barates i els mamem la polla fins a l'avorriment i deixem que nostres boques els serveixin de simples gibrelletes on poder-hi cagar ben a gust.

Perdó pel to escatològic però així mateix m'ho fan dir.

Anònim ha dit...

Mira, és que jo simplement opino que o independència o que no em vinguin amb històries... I com diu l'anunci: para todo lo demás MasterCard.