dimarts, 29 de gener del 2008

1000 € !!

Com va l’economia Sr. Zapatero?
Les empreses espanyoles cada vegada tenen més beneficis, de fet tenen el doble de beneficis que la resta de les empreses de la UE dels 15. Els beneficis empresarials al conjunt de l’estat espanyol s’han incrementat un 30% en els darrers 4 anys.
En paral·lel el cost dels habitatges s’ha incrementat un 300%. I l’endeutament familiar s’ha disparat. Per això no és d’estranyar que algunes de les empreses que han tingut majors beneficis són del sector de la construcció, feines que casualment es caracteritzen pels baixos salari, i per suposat els Bancs i les Caixes.
I. com va l’economia de casa nostra? La de la gent treballadora?
El preu dels productes que fem servir cada dia com l’oli, el pa, la llet,el conill o la carn ha pujat molt per sobre de l’IPC, i de les previsions dels senyor Solbes.
Prendre un cafè o una cervesa a un bar és un luxe per a alguna gent,i cada dia mes!
El sou mitjà dels i les joves d'entre 20 i 29 és de 760 € al mes mentre que el sou mitjà català és de més de 1400 € al mes, és a dir, els i les joves cobrem la meitat que la resta de la població.
En el cas de les dones la situació és encara més alarmant, ja que les que tenen menys de 29 anys cobren aproximadament 1000€ menys que el salari mig masculí.
Ser mileurista és un somni. El salari mínim interprofessional (SMI) a Estat Espanyol es troba en els 580 euros mensuals, el segon més baix de la Unió Europea dels 15, només per sobre de Portugal. El salari mínim a Luxemburg és de 1570 euros i a Irlanda 1403.
La situació encara és més preocupant quan veiem que Estat Espanyol és l’únic dels països desenvolupats que ha tingut una baixada real del salari.
No només estem per sota dels salaris dels països més desenvolupats sinó que a més seguim baixant.
No només les grans dades ens indiquen que els salaris són baixos. Ens ho indica el sentit comú, ens ho indiquen les dificultats dels i les joves a l’hora d’emancipar-se, l'endeutament de les famílies, els problemes per pagar la hipoteca, per poder costejar el fet de tenir fills, etc.
I això va a més! Cada vegada son més i més gent treballadora que patiran aquesta situació. El poder adquisitiu del conjunt dels treballadors/es d'aquest país ha disminuït en els últims anys i la facilitat per endeutar-se amb hipoteques i compres a crèdit, permet continuar tirant del consum, generant un fals optimisme i una sensació d’economia sanejada.
Que fem davant d’això?
No és de rebut que els únics que gaudeixen del bon estat de l'economia siguin tant sols per els empresaris.
Els treballadors i treballadores tenim dret a gaudir d'aquesta bonança econòmica en la nostra quotidianitat en lloc de viure ofegats per les hipoteques.
Pujar el SMI té efectes positius sobre l’ocupació i la distribució de la riquesa, una visió que el PSOE sembla compartir només a mitges, ja que tot i que ha impulsat una pujada del SMI, li ha faltat valentia i ha acabat pactant amb els poderosos i amb el PP en matèria econòmica.
Solbes i Zapatero que afirmen que l'economia espanyola està a la “Champions League”..Segur? .Els salaris són baixos, l'atur ha tornat a créixer, l'endeutament cada vegada és més elevat i els i les joves encadenen un contracte temporal rere altre.
És per tot això que estem fotuts i que necessitem més despesa social i un impuls decidit i valent per combatre la temporalitat.
No volen xecs, els joves volen un augment del salari i una millora de les condicions laborals .

2 comentaris:

Tertulià ha dit...

Primer el gran mag ZP va fer sortir del seu barret un xec per tenir fills.
Més tard va fer sortir un xec per ajudar als joves a marxar de casa. Tot i això, sembla que la cosa no rutlla. Doncs fa sortir una puja de pensions. Però la gent es mostra encara indecisa i les enquestes no es mouen.
Llavors, en una mostra del més absolut menyspreu a la intel.ligència del ciutadà, els assessors fan sortir 400 euros de la renda. Duran i Lleida ha dit que això és una immoralitat i una vergonya i que això és jugar amb la gent. Estic totalment d´acord. El PSOE no pot fer campanya amb els 400 euros de persones que tenen problemas per arribar a final de mes.
No pot fer campanya amb 400 euros que ens ha cobrat de més. No ens xupem el dit, senyor ZP.
Això és una compra de vots. Resulta que mentre uns treballem i ens hem d´estrenyer el cinturó, el senyor de la Z i la P pot anar regalant els diners. Que no ens enganyi. Si es poden baixar els impostor que es baixin ja i podrem pagar el que ens ha pujat la hipoteca. No ens prengui més el pèl. Això és política d`esquerres? No van criticar tant la política de xecs?

Anònim ha dit...

Com ja ens tenen acostumats els nostres estimats representants polítics, quant s'acosten eleccions cal començar a cercar el vot, pagant el que faci falta si convé.Els de can PSOE no estalvien mitjans i amb la ja coneguda manera de fer del seu líder, reparteixen diners a tort i a dret. No s'estan de res, doncs sembla que.....això de prometre, i si son diners millor, funciona d'allò més bé per aconseguir un munt de vots. Almenys les enquestes així ho certifiquen.
Ara que els de can PP tampoc s'estan de res. Aquests semblaria que una mica a remolc dels socialistes es limiten a millorar les ofertes dels altres. Més llocs de treball, més escoles bressol, més deduccions d'impostos. La qüestió és prometre més que l'altre. I aquí, juguen amb una mica d'avantatge, doncs estan a veure-les venir i això sempre ajuda.
Però, el que importa i que és efectiu, és prometre i si son calers millor.
Una tàctica que mai falla.Oi!