divendres, 4 de gener del 2008

CARTA A ELS REIS MAGS D´ORIENT:

Estimats Reis Mags :
Perdoneu la llibertat de tractament, però és que des de les vostres successives visites a casa quan era menut m’és impossible marcar distàncies protocolàries.
D’altra banda, tampoc em semblaria correcte tenint en compte que penso que les monarquies –ni que siguin màgiques- són l’herència d’un passat que la nostra societat hauria d’haver superat.
Com veureu tot seguit, les peticions per l’any 2008 són difícils de complaure perquè pretenen fer de Torredembarra i del meu Pais, un lloc més amable, més preocupat pel medi ambient i on la gent hi participi més.
I aquestes propostes no es poden dur a terme si entre tots plegats no posem el nostre petit gra de sorra.
Una Torredembarra amb més recursos per a la gent jove que vol emancipar i tirar endavant els seus projectes vitals.
Que s acabi i be de una puta vegada el Carrer Nou
Que els Muntanyans siguin un parc natural,
Que el teatre,no sigui com el nou poliesportiu,que se inunda cuan plou.
També que les persones amb mobilitat reduïda tinguin cada dia menys barreres per a la seva integració.
Que siguem capaços de progressar equilibradament, sense condemnar els que vindran després a tenir un entorn degradat.
Que els partits polítics deixin de tenir com a prioritat els egos, les fòbies personals i els interessos de la secta, i que facin el favor de treballar pel poble i la seva gent.
Que el futur geriatric no sigui per els mes rics i estigui en un lloc centric.
Una ciutat on millori la implicació ciutadana per tal de continuar reduint els residus que generem i la participacio.
Que ERC sigui fidel als seus principis i que canvii la direcció del partit.
Que la futura piscina cuberta,no es faigui en una zona verda.
Que CiU no faci vídeos a l’estil pepero i que sobretot el Duran es jubili.
Que els partits diguin de una puta vegada,quin és el seu model de país.
Una Torre, on no calgui esmerçar recursos per combatre les desigualtats entre els homes i les dones, entre aquells que tenen més oportunitats que els altres.
Que aparegui una alternativa més democràtica que la partitocràcia actual.
Que la prudència no ens faci ser traidors.
Que la ampliacio del CAP, d ' una vegada sigue una realitat.
Que s’acabi el mileurisme, el menfotisme, el masclisme, el neolerrouxisme, el neoconservadorisme el nacionalcatolicisme, el servilisme, el papanatisme...
Que la guarderia municipal sigui mes barata que les privades
Una ciutat amb més zones verdes que ens permetin gaudir de la natura i preservar els valors paisatgístics del nostre entorn.
Que els polítics no ens prenguin per imbècils.
Que ens governin localment, els millors,actualment son els mes dolents.
Que els ganduls es posin a treballar.
Que els que no viuen ni deixen viure parin, almenys, de tocar els collons als altres.
Que els pares poguin dedicar més temps als fills.
Que poguem integrar als immigrants.
Que la gent no passi de la política
Que els polítics catalans no es venguin per un plat de llenties després de les eleccions espanyoles.
Que els que es fan dir socialistes, ecosocialistes,soberanistes i progressistes exerceixin com a tals.
Que tinguem una educació de més qualitat i cantitat.
Que els espanyols s’afartin de nosaltres i ens declarin la independència.
Que algú començi a preparar d’una puta vegada l’estratègia per guanyar un referèndum d’autodeterminació i a dissenyar el futur estat català.
Que els polítics que diuen que basen la seva estratègia en la gestió, en la bona gestió dels problemes que, segons ells, importen a la gent, doncs que d’una punyetera vegada es dediquin a ser bons gestors, si no són capaços d’oferir-nos res més.
Que algú expliqui clarament als catalans de cultura e identificació espanyola que la independència és la millor solució per a ells i que l’estat català no els suposarà cap discriminació, ni l’abandó de la seva llengua i la seva cultura.
Que ens preocupem per les coses que realment importen.
.Que poguem viure plenament en català.
Que tinguem força salut .
Que tinguem la festa en pau.
Que visquem molts moments alegres.
Però no només tinc desitjos per a la meva ciutat. Massa sovint per no dir diàriament, veig les injustícies que hi ha també lluny de casa nostra.
Vull demanar-vos que d'una vegada per totes acabeu amb la xacra de la violència (especialment envers les dones), la violació dels drets humans, la cursa armamantística, la situació que viu el pròxim Orient, la desesperació de l'Àfrica i el canvi climàtic.
Pecaria d’ingenu si pensés que els desitjos es fan realitat només enunciant-los en una carta, per això des d’aquestes línies amb comprometo al treball perquè durant el 2008 aquestes propostes siguin una mica menys utopia i més realitat
Això, de moment. Atentament:
Tafaner.

PD: Hem deixat cava, aigua, suc, torrons, tres gots, tres copes de cava, un ganivet i tovallons de paper a la taula de casa. Després de convencer als mes petits, de que la salsa de soja o un ou no eren necessaris en el ressopó dels reis mags, hem col.locat tres cadires al voltant de la tauleta perquè descansin. Finalment, el més important, hem posat les sabates a la porta de la terrassa perquè vegin quants som a casa i deixin prou regals
Ara falta veure si ens hem portat tots prou bé, espero que no tinguin en consideració que soc català i republicà...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Queda la "Gran Batalla democràtica" del 9 de Març, podriem demanar al reïs i sóc conscient de que serà dificil que la campanya sigui constructiva, amb poques desqüalificacions, i....perquè no ,divertida, hem de fer de la Politica , un espectacle interessant, en la mesura que s´aconsegueixi, l´abstenció disminuirà.

Anònim ha dit...

Si senyor, els únics reis per un republica...o per a més d'un.
També ho posarem a la carta dels reis....

Anònim ha dit...

Tomamos nota de la carta,pero ten en cuenta que es dificil que el %,
tanto tu,como el Fantasma,pedis demasiado y sobre todo tu encima republicano.
Los reyes tambien tienen su limite presupuestario,y en las ordenanzas fiscales del 2008,si te cuento....
En fin haremos lo que podamos ten en cuenta que los milagros los hacemos al momento y los imposibles tardamos un poquito mas,de todos modos poner algo de vuestra parte.
PD: Deja la botella de Chivas, con unos cuantos cubitos de hielo,al Baltasar le va y a los camellos ni te cuento.

Anònim ha dit...

QUÉ VENEN ELS REIS! Menysmal que no ho fan en RENFE

Anònim ha dit...

En fi, l’any que ve, amb una mica de sort, no el veurem ni de caganer del pessebre. Si és que hi ha justícia. Per favor, quina vergonya... Només li falta fer l’anunci de “las muñecas de Famosa”... ¡Con Rajoy es posible! Una vegada més ens pren a tots plegats per imbècils. Els tres reis de l’orient inclosos.

Anònim ha dit...

Tres peticions per aquesta nit perquè els Tres Reis Mags de l'Orient, en aquest cas d'Internet, encara que no passin pel meu portàtil no s'oblidin de les demandes més necessàries del nostre Planeta, més enllà de les compres innecessàries i compulsives de Nadal i Reis. I tres reivindicacions que van, especialment, contra la publicitat televisiva que juga amb els sentiments dels infants dels països rics per potenciar-ne les vendes. No hi ha codis deontològics en els espots perquè les multinacionals dominen el sector i no invoquen el sentiments sinó el tenir i consumir. Si els nens fossin conscients dels grans desequilibris de la Terra, segur que voldrien un món molt més just. Tenim el repte d'educar-los, fins i tot, contra la publicitat enganyosa i encoberta.

Tertulià ha dit...

Amb la festa dels Reis, enguany en diumenge, s'acaben dues setmanes de pausa laboral, per als que han gaudit de vacances i també pels que han vist els altres gaudint de les vacances. Són dues setmanes especials, que tenim ben assumides i plenes de tòpics, però això ja ens agrada.
La sortida mai és el mateix que l'entrada, i l'esperit regnant tampoc. Si us hi fixeu, abans de començar el Nadal, tot són paraules de bons desitjos, reflexions, records... quan acaben les festes, només pensem en la feina del dia a dia, en les novetats a l'empresa, l'escola, però de les reflexions, fins l'any vinent no hi dedicarem ni cinc minuts.
No us passa que l'endemà de tornar de vacances, encara que hagin estat llargues, ja esteu absorbits per la feina diària? Aquesta facilitat d'adaptació no sempre és positiva. Per què? pel que suposa de manca de reflexió i consciència. Un dels perills de la nostra existència és acabar vivint en la rutina; convertir les novetats en simples parèntesis; ignorar el pes de les nostres decisions i la possibilitats de prendre-les.
L'altre dia llegia sobre l'apatia o el conformisme. Penso que cada vegada fem més soroll, però som menys rebels; ens empassem qualsevol cosa per no haver de moure fitxa. Ens creiem que vivim en una societat crítica i tan sols és cridanera. Això fa que es confongui el terme participació, i es consideri com a sinònim de dret a dir-hi la nostra, i prou. Participar significa assabentar-te de les coses; discutir-les; treballar les opcions; dialogar amb tothom, i si fa el cas, votar les preferències. Massa gent vol passar directament al vot, i llavors és quan fracassa qualsevol projecte. Votar ja ho estableix el model de democràcia representativa; participar en l'aprenentatge i discussió dels projectes, és un pas més, i és el que dóna sentit al model participatiu.
L'apatia és un dels principals inconvenients i enemics d'un sistema participatiu, i contra ella cal lluitar-hi, des de dins, però també des de fora. Seria bo doncs, ara que ja s'ha acabat la festa, que ens proposéssim lluitar contra la inèrcia a l'apatia, i motivar i motivar-nos per ser part implicada del que s'està construint dia rere dia.