dijous, 22 de gener del 2009



Avui dijous 22 de Gener de 2009 s’ha donat el tret de sortida per la manifestació independentista 10.000 a Brussel·les per l’Autodeterminació de la nació Catalana. 'Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació' vol que el Parlament defensi un estat propi a la UE La iniciativa, sorgida de la societat civil, vol aplegar en una manifestació 10.000 catalans el proper 7 de març a la ciutat belga per reclamar un estat propi.
Confien que ERC i CDC s'hi sumin
Deu Mil a Brussel·les per l’Autodeterminació, una iniciativa nascuda de la societat civil el setembre passat i que aplega entitats i plataformes sobiranistes, intentarà mobilitzar 10.000 catalans a la capital de les institucions europees el proper 7 de març per reclamar que Catalunya sigui un estat de ple dret a la UE. Tot i que encara no hi ha adhesions de partits polítics, en l'acte de suport que s'ha celebrat avui a migdia hi han assistit representants d'ERC i de CDC, entre els quals, els republicans Uriel Bertran i Pere Aragonès, i també Alfons López Tena.
El portaveu de la campanya, Enric Canela, ha confirmat "reunions amb representants d'ERC i de CDC, no així d'UDC perquè de moment no hem trobat interlocutors". La receptivitat ha estat bona, i l'organització, segons Canela, està "força convençuda que s'hi acabaran sumant".
Amb tot, i com ja ha passat amb d'altres convocatòries impulsades per la societat civil, s'ha deixat clar que en cap cas "acceptarem que cap partit monopolitzi la campanya o se la faci seva", ha advertit Canela. La campanya ja compta amb l'adhesió de desenes d'entitats del país, i prop de 3.700 persones han mostrat el seu interès per viatjar a Brussel·les.
Diverses personalitats del món cultural, social i polític recolzen una iniciativa que vol aconseguir una resposta de la classe política catalana i busca també internacionalitzar el fet nacional català, en resposta a un context de davallada nacional.
El missatge de la campanya, reforçat amb delegats i col·laboradors a Catalunya i a Brussel·les, així com a través dels Casals Catalans al món,és ambiciós. Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació reclamarà des dels carrers d'aquesta ciutat que la UE consideri el país un estat de ple dret, i ho vol fer a través d'Ernest Benach. "Aspirem a aconseguir que el president del Parlament vingui a Brussel·les i entregui a les institucions un document en què, en nom del Parlament, reclami un estat propi", explica Canela.
Amb tot, els organitzadors són conscients que aquesta petició serà molt difícil de satisfer, perquè Benach no pot fer aquest gest a títol individual, sinó que necessita el suport de la mesa del Parlament. En aquest sentit, ni el PSC, ni el PP hi estarien disposats, encara que ERC i CiU s'hi acabessin adherint no seria suficient.
Tot ja està preparat perquè aquesta manifestació marqui un fita en la nostra historia en la lluita per la nostra sobirania. Els europeus han de conèixer la nostra existència, han de saber que els catalans estem cansat i emprenyats de la nostra anòmala situació. No podem deixar en mans dels espanyols que expliquin als europeus qui som.
Sempre hem estat pro europeus, sempre hem recolzat la democràcia i la llibertat i mai hem volgut crear conflictes. Hem demanat de totes les maneres possibles ser reconeguts com a nació dins d’Europa sense escarafalls, hem pregat que la nostra llengua pugi tenir el mateix dret que altres llengües europees que són fins i tot molt més minoritàries que la nostra, hem reivindicat tenir les seleccions esportives iguals que altres nacions que no tenen estat i que hem rebut de resposta?. Doncs sempre una negativa amb l’argument que només és possible si ets Estat reconegut internacionalment.
Molt bé, doncs que així sigui!.

El proper 7 de Març tothom cap a Brussel·les per reivindicar el nostre dret a ser un Estat igual que la resta de pobles d’Europa.