dilluns, 1 de desembre del 2008

Dia Mundial contra la Sida.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va instituir, ara fa vint anys, el dia 1 de desembre com el Dia Mundial de la Sida per sensibilitzar i implicar tots els sectors de la societat en la lluita contra la infecció pel VIH i la sida.
En els darrers anys, els avenços en els nous medicaments contra la infecció pel VIH i la sida han implicat un augment de la qualitat i de l’esperança de vida. Però al mateix temps han comportat una certa disminució en la percepció del risc i un relaxament en l’adopció de les mesures preventives.
Això fa que continuïn apareixent noves infeccions pel VIH, sobretot a través de la via sexual, i també altres infeccions de transmissió sexual (ITS). La sexualitat ha de ser viscuda de forma saludable i és per aquest motiu que la prevenció ha estat i continua sent l’element més important i eficaç per combatre el VIH i les altres ITS, sense deixar de reforçar les estratègies per evitar les infeccions per injecció de drogues i durant el període gestacional.
Les institucions, en col·laboració amb les organitzacions no governamentals i amb el conjunt de la població, han de continuar facilitant l’accés a l’educació per a la Salut sexual i als instruments de prevenció, respectant les diferents opcions sexuals, amb la finalitat que les persones adoptin les mesures preventives necessàries.
Per tant, aquesta jornada ha de servir per potenciar el missatge dels líders i responsables pel que fa al compromís en l’accés universal a la prevenció, el tractament i l’atenció del VIH/sida, i és una bona ocasió perquè cadascun de nosaltres participi de forma més activa en la lluita contra l’epidèmia del VIH.