dimecres, 17 de desembre del 2008

BON NADAL A TOTHOM i UNA PROPOSTA AL AJUNTAMENT !!!!

De fet, el caganer és un dels elements més subversius de la cultura catalana. De la pulcra i refinada cultura i catalana.
És sorprenent com aquest simpàtic personatge s'ha colat en una tradició d'arrel sacre com el pessebre. El caganer encarana la capacitat i potencialitat de transgressió en la cultura catalana. El caganer és un heroi! Nacional i popular davant les formes i cànons noucentistes i dominants de la cultura nostrada.
Voldria fer una proposta: Oi que ha Brusel·les hi ha una estàtua d'un nen que pixa coma símbol de la ciutat?
Doncs perquè no fem aquí a Torredembarra, una estàtua d'un nen o nena que caga?
Seria el millor homenatge a la nostra (transgressora) tradició. Visca el caganer!
Poema de Nadal
Vivim tot l’any allunyant-nos dels altres,
com allunyats viuen els nostres Països.
Ens cal l’excusa de les festes i cap d’any
per conèixer un any més les nostres cares,
per recordar i fer viure el que ens uneix,
el que ens fa ser precisament una família,
necessitada dels qui en són i la formen
per sentir-se completa i vèncer el demà.
Així a la nostra Terra, mosaic esquarterat,
li cal l’excusa i la data per retrobar-se
en els seus gests, la llengua i el costum.
Ajuntar novament rius, muntanyes i valls.
Enfilar camins, serralades i dreceres.
Ens retrobem ara, per festes de Nadal,
com un dia es retrobaran totes les Terres,
que formen, encara... tots els Països Catalans.
Ja té gràcia que algú que es declara agnòstic celebri i feliciti el Nadal. Com amb tot, resulta complicat anar a contracorrent i el substrat cultural i religiós es deixa entreveure en aquestes dates. Abans que aquestes festes esdevinguessin el paradigma del consumisme, tenien connotacions familiars i implicaven tradicions transmeses de generació en generació. Per la nit de Nadal matines i xocolata desfeta, per Nadal dinar de galets, per Sant Esteve de canelons, per Cap d’any de peix i per Reis preparar menjar pels camells de ses Majestats. I uns de dies abans( per Santa LLúsia ) que comencessin les festes, tocava fer el Betlem amb peces de ceràmica que havien superat les inclemències dels infants.
I el millor era posar els reis enfora del naixement i anar-los acostant a mesura que s’acostava el gran dia, procurant fer bonda per si els patges ens veien.
Ara tenim Pares Noels penjats a les façanes,Tios movils, grans arbres amb llumets i d’altres decoracions nadalenques inspirades en modes hollywoodianes. La impaciència per consumir deixa marginats als Reis Màgics d’Orient i prima al Pare Noel, que arriba tot just començades les vacances i ens permet gaudir abans dels capricis. Els dinars de Nadal i Cap d’Any han quedat eclipsats per les Noches Buenas i Viejas, sovint mal traduïdes com a Nit Bona i Nit Vella.
Potser seria massa fàcil fer el clàssic comentari destructiu sobre Nadal que, el consumisme que…, la bogeria dels regals que….. comença la setmana de l'hipocresia que……sí, seria massa fàcil així que…. amb la clàssica felicitació de Nadal.Ja esta bé que…. Vagi bé, de tot cor.
En compte amb els àpats de festes ….!!!
BON NADAL A TOTHOM!!!!

2 comentaris:

rafael ha dit...

La idea es muy buena....Un cagon de tres metros de alto, y una gran m....de cinco quilos; Pero en la plaza que se coloque y para darle realismo, yo colocaria un dispersador maloliente a m...continuo. Tenemos que hacer cosas inusuales, para que el turismo venga y ademas se ria. ORIGINALIDAD es la palabra.
Como tengo muy poco trabajo, estoy diseñando un monstruo automata y teledirigido....una especie similar al del lago Ness, que aparezca y desaparezca por las aguas de los aiguamolls, dando alaridos monstruosos; Siempre saldria por las noches, para que el turismo se tenga que hospedar en nuestro pueblo y cenar en nuestros restaurantes. setenta mil €, tienen la culpa y soy el unico del pueblo que puedo diseñarlo y construirlo. Ahora solo tienen que contratarnos y pasar el pedido el amigo Font. besitos, un abrazo y lo mejor de lo mejor, para ti y los tuyos. BON NADAL

Nota.- No demos mas ideas, que nos las joden, y no veremos ni un duro
¡¡ Que aprendan!! o paguen.. son una colla de chupapezones.

Tertulià ha dit...

Bon Nadal a tu i a tota la teva gent!
A veure si caga força fort el tió!
Salut i Soberania.