dilluns, 2 de novembre del 2009

Minuts de reflexió


A vegades els arbres no ens deixen veure el bosc, i ara, amb tota l'atenció mediàtica centrada en els casos de corrupció, hi ha notícies que queden en un segon pla tot i tenir molta més importància.El dijous passat, dos dies després de les detencions pel cas Pretòria, al Congrés dels Diputats es van rebutjar les esmenes a la reforma de la Llei de finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) que tenien com a objectiu garantir la prevalença del model de finançament establert a l'Estatut.
Mentre les accions judicials ocupen el temps dels noticiaris audiovisuals i les pàgines principals de la premsa, es perpetra la mutilació d'un òrgan vital del nou estatut, el model de finançament, i el fet pràcticament passa desapercebut. No es tracta, ni molt menys, que no hàgim de parlar de la corrupció, es tracta valorar les coses en la seva justa mesura. S'alimenta l'alarma social a l'entorn d'uns casos dels quals encara desconeixem quin serà el resultat final, perquè el procediment judicial tan sols ha començat, i es posa sordina a qüestions fonamentals que afecten el futur de l'autogovern i els recursos que han de fer possible la prestació dels serveis públics al nostre País.
Busquen provocar l’abstenció, cremar el terreny de joc, desanimar a la gent. Però això ja no funciona. Crec que provocaran l’efecte contrari. La gent cansada de la degradació que ha suposat el govern tripartit acudirà a les urnes en massa. Votaran NO-TRIPARTIT.
P.D.: Per cert, l’enquesta de la Vanguardia atribueix a Reagrupament el 2,8 % dels vots. Tenint en compte que a l’abril no existia, que es va constituir formalment ara fa un mes i que encara no te ni candidats ni llistes ni “ha començat” la campanya, la cosa pinta molt be.