dijous, 19 de novembre del 2009

1966 - 2009 …. AAAAAATCHIS!

Any 1966: Dos avions militars dels Estats Units tenen un accident i perden unes bombes termonuclears mentre sobrevolaven la costa de Palomares (Almeria, Espanya).
Per demostrar que no hi havia cap mena de perill de contaminació, Manuel Fraga Iribarne, aleshores ministre de Franco, convoca la premsa i es fa retratar mentre es banya a la platja on van caure els artefactes nuclears. Amb posterioritat s’ha demostrat que els temors de la població eren certs, i a dia d’avui Palomares és la localitat amb més radioactivitat d’Espanya.
Intueixo que l’espònsor d’aquell bany col·lectiu va ser la casa Meyba però mai hem sabut què els va costar aquella festa.
Any 2009: Comença la vacunació voluntària contra la grip nova. Els primers agraciats són els anomenats "grups de risc". Per demostrar que no hi ha cap mena de perill amb una vacuna que tantes suspicàcies ha generat entre la població en general i molt especialment entre els científics en particular, Marina Geli, consellera de Montilla, convoca la premsa i es fa retratar mentre es vacunada en un ambulatori.
Ara mateix és massa d’hora per saber quins efectes secundaris tindrà aquesta vacuna sobre la consellera, això suposant que ahir no hagués fet comèdia fent-se injectar un simple placebo en comptes de la vacuna.
Ara la consellera Geli potser ens hauria d’explicar en quin grup de risc es troba. O és que tal vegada es va colar passant per davant de tothom?
Tothom va de cul amb la grip A dels nassos. Mesures higièniques excepcionals, salutacions restringides, mascaretes, gels antisèptics, etc. Suposo que no sóc l'únic a qui tot aquest assumpte li fa olor de socarrim. Pels inputs que m'han arribat de diversos llocs, la meva versió dels fets és la següent: La possibilitat que un virus amb morbiditat i mortalitat altes s'estengui pel món, sempre ha existit, i de fet, ja s'ha donat en el passat, i les pràctiques actuals de viatge, comerç i interacció global fan que la probabilitat que això passi hagi crescut molt. Les autoritats sanitàries internacionals ho tenen estudiat, i treballen amb el cas que aquesta malaltia hipotètica infecti el 60% de la població i en mati el 20%, sempre hipotèticament i aproximada.
La gestió de l'expansió d'aquesta nova grip, doncs, no és més que un assaig per a que els serveis sanitaris i la població de tot el món tinguin assimilats els procediments, amb una malaltia, que es contagia molt, però té unes conseqüències molt lleus. Fins aquí, res a dir. Tot el que ens ajudi a estar preparats per una pandèmia mortal és benvingut.
El que em posa la mosca darrera l'orella és tots els interessos foscos i l'ocultisme que envolta aquest assaig. En primer lloc em sembla massa convenient que hagi aparegut una malaltia tan ideal. Un virus molt semblant a la més que coneguda grip, que s'expandeix amb molta facilitat i que no mata gairebé ningú. Sembla fet a mida, no?
En segon lloc em sembla sospitós que tots els mitjans de comunicació hagin picat a esbombar el pànic de la manera que ho han fet. Una campanya mediàtica d'aquestes dimensions suposa comprar minuts de ràdio i televisió i primeres planes de diaris, i això és molt car. I com es pot pagar tot això? Doncs buscant patrocinis.
Imagineu que sou un gestor de sanitat privada, un fabricant de medicaments o un fabricant de material fungible sanitari (mascaretes, guants, desinfectants de mans, etc...) i us diuen: anem a muntar una bona tangana, i per fer-ho necessitem molts diners, però ho farem de tal manera que tothom anirà al metge, tothom haurà de prendre els vostres medicaments i comprar les vostres mascaretes, guants, etc. I tindreu uns índex de vendes que ni tan sols haurieu arribat a somniar. Què us sembla? Donareu els diners que us demanen?
I això és el que penso que ha passat, que una bona idea ha anat, com sempre, envoltada de mentides i interessos ocults. Què penseu? esteu d'acord amb mi? Teniu alguna altra teoria conspirativa? Mireu,ahir vaig poder veure el programa de Banda Ampla dedicat a la Grip A. Crec que els arguments de la Dra. Teresa Forcades i els del Dr. Laporte no varen ser posats en qüestió per cap dels altres participants en el programa que defensaven opinions contràries. Fins i tot podria dir que la seva serenor i les qüestions que suscitaven ens convidaven a reflexionar per nosaltres mateixos quan en moltes altres intervencions hi havia aquell convit a creure i obeïr, a acceptar acríticament com s'ha portat tot el tema de la grip i fins i tot a que, com a ciutadania, no ens indignem quan les informacions se'ns donen de manera contradictòria... i alarmista.
Hi havia gent convidada amb una missió: defensar a capa i espasa el que han fet les autoritats sanitàries i els laboratoris: en canvi, demanar reflexió i convidar a pensar més, a pensar millor, o a pensar diferent, com feien la Dra. Forcades i el Dr. Laporte, hi havia moments que semblava fins i tot subversiu. Fins a quin punt hem arribat!
La doctora Forcades va parlar de les declaracions de la ministra de salut polonesa. Les he buscades aquest matí, traduides al castellà.
Són aquestes:

En podem seguir parlant, però crec que la pregunta de la Dra. Forcades sobre si el govern espanyol va ser objecte de les mateixes pressions mereix una resposta.
I aquest és un resum del programa:
AAAAAATCHIS!