dijous, 10 de juliol del 2008

RAONS PER LA INDEPENDENCIA

Finalment el grup d’experts de la Generalitat ha presentat l’informe sobre les balances fiscals, amb uns resultats que fan por de veure’ls.
No hi ha cap país europeu ni territori que no tingui capitalitat política que aguanti una situació així..De cada 3 euros que paguen els catalans a l'Estat, només en tornen 2. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi sobre balances fiscals elaborat pel govern de la Generalitat, que, a partir dels exercicis 2002 a 2005, xifra en 13.832 milions d'euros anuals la mitjana del que Catalunya aporta a l'Estat i no se li retorna.
Aquests tretze experts han presentat aquest dèficit l’any 2005, i què segons altres veus podria arribar als 20000 milions el 2008, la mitjana entre 2002 i 2005 es un 9 % del PIB català.
Com els números mai m’han agradat, fent una síntesi, de cada 100 euros que aportà cada català, una tercera part no retorna, uns 2400 euros que cada persona paga a fons perdut anualment.
Mentrestant, des de l’estat, i fidels a la política d’incompliments amb Catalunya, seguim esperant les seves balances, ja endarrerides uns quants cops i suposo en busca del mètode mundial mes favorable als seus interessos, sincerament no crec que el trobin.
Moltes veus de l’estat ja han dit que es immoral publicar les balances de l’estat amb les autonomies, això ja defineix el seu tarannà, ja que la transparència i la veritat mai poden ser immorals, però l’espoli econòmic aplicat sistemàticament amb el territori català si que ho es, i cal denunciar-lo.
Així, trobem que algunes comunitats tenen unes carreteres, trens i serveis què aquí no podem ni somiar, i on la Generalitat simplement està en una situació delicada on no pot oferir als seus ciutadans els avantatges amb sanitat, educació i altres serveis, i on es te què conformar amb aeroports de baix cost, amb prohibició expressa de l’estat mitjançant convenis de molts vols intercontinentals, carreteres plenes de peatges què paguem religiosament per finançar les autovies gratuïtes dels altres llocs, i mentrestant radialment des de Madrid surt l’Ave a les capitals espanyoles, aquí ens acontentem amb unes rodalies dignes del tren de la bruixa de qualsevol fira de poble, i un ave recentment inaugurat, com no amb direcció a Madrid.
I això gràcies al PP i al PSOE, però no en són els únics des de 1980 CiU, ICV o ERC han aprovat alguna vegada i fins i tot més d’una els pressupostos espanyols.Però al cap i a la fi, qui en són els màxims responsables són PP i PSOE, i pensem que a les últimes eleccions els van votar més de 2.000.000 de persones a Catalunya.
Es un espoli sense comparació a tot Europa, i què qualsevol societat que no fos la catalana posaria fil a l’agulla per resoldre. Aquí encara hem d’escoltar el Conseller Castells que desvincula les balances del nou finançament, i es va afanyar a dir que Catalunya ha de seguir amb la seva particular solidaritat, davant algunes reaccions que anaven en sentit contrari.
Aquesta setmana s’han hagut d’anul·lar dos comissions mixtes Estat-Generalitat sobre els traspassos de l’Estatut, simplement perquè no n’hi ha cap, ni el govern estatal te voluntat per avançar-hi desprès de dos anys, i segurament esta esperant la sentencia del TC, que passarà una segona retallada i s’estalviarà negociacions inútils. Mentrestant des del govern català es diu que les reunions no s’han produït, però que les negociacions estant madurant, tanta maduració acabarà per podrir-se ! !.
Sincerament, la situació es indignant, i les properes generacions no es mereixen uns predecessors tant porucs i covards que no han sabut dir PROU i plantejar per fi una sortida en forma d’estat propi per aprofitar tots aquests recursos pel nostre benestar, com sempre la pilota esta a la nostra teulada, i per dignitat hauríem d’agafar-la, i fer el pas per saltar aquesta falsa legalitat.
A tots ells i als unionistes els dedico aquest pensament escrit de Mossèn Armengou:
Els vençuts sempre fan llàstima, però els traïdors (botiflers) fan llàstima i fàstic. Són el vil escambell de les botes militars i de les fal·làcies ideològiques dels vencedors forasters. Són els mercaders de llur poble que, com Judes, no reben al final de la jornada altra cosa que menyspreu. Es pensen que posant-se de la banda dels vencedors ja participen de la victòria. Vils: Participen només de la ignomínia. Mossèn Josep Armengou i Feliu, (1910-1976).

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No és que sigui res nou, fa temps que ho sabem i fa anys que dura, per això ja n’hi diem espoli fiscal, però aquesta constatació no sembla impressionar ningú.
Els catalans ens hi conformem, és com una llosa que estem patint, però a força de temps estem resignats i cal que, de tant en tant, ens ho vagin recordant per ser-ne conscients.
I a Espanya tampoc els impressiona, ja els va bé, fa temps que ho saben i, per això, cada cop que s’apropa la data de la publicació de les balances fiscals posen una excusa o altra per no fer-ho.
No sé quina serà la pròxima, però de ben segur que la trobaran i que, un cop més, ens deixaran a l’estacada. A l’Estat espanyol, de fet a cap estat, no li fa gràcia que les xifres demostrin la injustícia de les seve actuacions i el favoritisme envers uns territoris.

Tertulià ha dit...

Els grans economistes catalans, uns "llumbreres" tots ells, han decidit que Castella ens roba cada any 17.000 milions d'Euros.
Prou com per fer 6 aeroports nous del Prat cada any o pagar la nostra sanitat i la de Portugal nosaltres solets. I Educació de més a més.
I tot i així es queden curts.Tants anys de carrera i tanta materia gris que se suposa que tenen i no saben sumar i restar.
Et dono unes xifres perquè les analitzes. En primer lloc. Diuen que hi ha dues maneres de contabilitzar el dèficit. Associant la despesa de l'estat al lloc on s'efectua o considerant que la despesa de l'estat cal repartir-la entre totes les comunitats autònomes, perquè afavoreix a tots els castellans i les colònies.
Bé, jo crec, senzillament, que encara hi ha una tercera manera de calcular-ho. I és associar un percentatge (que pot arribar a ser negatiu i tot) d'afavoriment a cada inversió.
Per exemple: Als senyors de Madrid els fan 1500 quilòmetres de vies de TGV i els posen una gran estació central a casa seva.
Si contem la inversió a Madrid pel primer supòsit, només contem a Madrid els 80 quilòmetres de vies que passen per casa seva i l'estació.Si ho contem de la segona manera resulta que acabem amb l'absurd de considerar igualment beneficiós per Madrid com per Barcelona o Mallorca que totes les linies de tren passin par Madrid.
Si ho contessim a la meva manera, associariem un grau d'afavoriment a cada regió o colònia per la totalitat de la inversió. Evidentment Madrid d'aquesta manera se n'enduria més del 65%, ja que de llarg és la que surt més beneficiada d'aquesta inversió.
De la mateixa manera, la inversió a la T4 de Madrid hauria de contar en negatiu per Barcelona, ja que clarament és una inversió de l'estat que perjudica la nostra economia.
Llavors els números sortirien molt pitjor, però serien més reals.
A més a més, hi ha un tema etern que no crec que sigui comptabilitzat a l'informe. Els peatges a les autopistes són impostos de la mateixa manera que ho són els diners que es paguen per les autopistes que posa l'estat. Simplement són diferents maneres de pagar una infraestructura. A priori o a posteriori. Però mentre no es consideri que és una infraestructura innecessària, els costos que en paguem els usuaris cal que siguin incorporats a la cistella d'impostos que paguem tots els catalans.Finalment, només dir que tots els castellans de la "cataluña optimista" que tan alegrament van sortir al carrer a celebrar la victoria de la seva selecció i amenaçar a tots els que no volguessin fer-ho, tots aquests, també són expoliats com nosaltres.
I és que s'ha de ser burro...
Salut i una abrasada.

Anònim ha dit...

I el que és més important: què farem quan el ZP us torni a enganyar i incompleixi l’Estatut perquè és impossible mantenir els de sempre sense ajudes de la UE i sense la mamella catalana?
¿tindrem un finançament just? S’ho creu algú? (La disposició addicional tercera de l’Estatut preveu que la inversió en infraestructures que l’Estat ha d’efectuar a Catalunya durant set anys s’ha d’equiparar al pes de l’economia catalana en el PIB del conjunt de l’Estat, un 18%, em sembla).
Com poden sortir els números? Els andalusos, els extremenys, etc., acceptaran una rebaixa de les inversions? Ens foten un de cada tres euros. D’això no se’n diu robar? I on van a parar aquests calés? Hem de pagar els llibres i les autovies dels extremenys? Sabíeu que a Catalunya el nombre de pobres és superior al nombre d’habitants d’Extremadura?
Per què hem de ser solidaris amb els extremenys i no amb els que ho necessiten de debò? fins ara ens robaven però després venien a comprar, però els temps canvien. Ells no necessiten venir a comprar-nos els jerseis com abans, i nosaltres cada vegada els venem menys coses.
No entenc com pot ser que, tenint en compte tan sols els motius econòmics, no hi hagi més gent que vulgui marxar d'Espanya ara mateix. No ho entenc. Això sí, tothom s'apunta al carro a l'hora de queixar-se de la merda d'infraestructures que tenim, de la sanitat col·lapsada, del baix nivell educatiu, etc.
Nois, si no n'hi ha, no en pot rajar. Què esperem?

rafael ha dit...

Como este tema es prioritario para mi y los numeros si que me gustan....Esta es la asignatura mas pendiente y que mas nos tenemos que esforzar todos, para que esto no siga ocurriendo. El sacrificio que hace este pais, es enorme e injusto, para con nosotros mismos. Esto no es ser generosos; Esto es ser ¡idiotas!.
Tenemos que poner cerco a nuestros politicos y atosigarles, para cambiar esta situacion. No vivimos en la abundancia y tenemos carencias enormes. Mirar una cosa...Con dinero, podemos invertir en cultura nuestra; Ayudar a nuestros mayores y jovenes; Nuestras empresas darles los medios, para que no cierren y generen puestos de trabajo y mas riqueza; Nuestra sanidad, como nos merecemos. STOP ¡ YA ! A ESTE EXPOLIO, porque sin dinero y mandandonos a pobres inmigrantes, se aseguran de demasiadas cosa. Perderemos identidad y nos veremos con el agua al cuello...que es lo que quieren. Por esto..si salgo a la calle y con porra en mano. besitos

Anònim ha dit...

Jo veig molta cagarrina entre la nostra gent i també molt de botiflerisme. Em fa l’efecte que els nostres compatriotes començarien a canviar d’actitud si els nostres partits fossin mot més valents. Per ara, juguen a fer els grans partits d’un Estat, però no volen veure que només són partidets locals d’una regió que el centralisme espanyolista vol capolar definitivament.

Anònim ha dit...

La típica actitud d’un repressor feixista és: eliminar totalment la personalitat dels altres convertint-los en un número, eliminar tot vestigi identitari per tal de poder imposar la seva pròpia filosofia única i suprema per sobre de totes les altres. No dubten a exterminar com sigui tot allò que no encaixa amb la seva fanàtica i prepotent actitud que creuen superior i perfecta per sobre de tot.
Actualment ens trobem en una situació molt perillosa a conseqüència de la imparable crisi energètica de la creixent, per no dir imparable també, inseguretat a tots nivells.Malauradament ja hi ha massa gent que diu: “con Franco esto no pasaba”, ignorant que passaven coses pitjors fomentant el terror “por derecho de conquista y por cojones”.La covardia del poble català, el no implicar-se, la por i la mentalitat d’esclau del nostre col·lectiu super individualista i egocèntric ens han portat a una situació molt greu i no ha fet res més que començar. Tenim una Catalunya desunida pels interessos de partit, els quals poden més que els interessos de la pàtria