dimarts, 22 de juliol del 2008

DE CARA A LA GALERIA ?

Diuen que no hi ha mal que per bé no vingui, i si les idees els separen al menys que els uneixin els diners. Per tant ja m'està bé que PSC, ERC,ICV i CiU, facin front comú...Ja ho diuen que la independència sense diners no existeix, i sinó que els hi preguntin a tots els fills dels seus pares, que no veuen l'hora de marxar de casa per que no hi han virolles. Però compte amb l'enemic, expert en l'art de dividir, i de sembrar zitzània. Aquest jugarà la carta de la insolidaritat catalana, la de negar-se a establir relacions bilaterals; per a ells només s'estableixen relacions bilaterals amb els Estats, no amb les "regions amb massa auto estima" - com Catalunya - nosaltres som un apèndix que forma part d'un tot. He dit apèndix?, mira per on els apèndixs s'extirpen quan fan la guitza, ja seria hora que els nostres polítics comencessin a tocar-li les turmes en els espanyols.
Ja ho diuen ja, el que la pela uneix que no ho separi el home ( la dona per els catòlics es un zero a l'esquerra) ...o no era així,la dita?. Bé espero que aquest cop no la vessin com en el cas de l'Estatut; uns per pactar a esquenes dels altres, i els altres acceptant la humiliació en el Congrés espanyol ; ribot, rialletes sota el nas, tisora va, tisora ve, etc... En resum, anar de farol es molt perillós, al final sempre guanya l'escala de color, no se si m'explico
Molt voldria equivocar-me però l’acord de front comú per rebutjar les línies generals expressades per Solbes sobre el finançament català, fa olor de propaganda institucional.Efectivament, crec què amb el record de l’estatut encara recent, les nostres forces polítiques encara amb edat infantil, i poc acostumades a enfrontar-se amb un estat de primera divisió què mira pels seus interessos, i molt mes avesades a les baralles tàctiques per conquerir les engrunes que ens deixen de poder, sense pensar ni de lluny en els interessos de Catalunya, fan pensar en mala peça al teler amb la negociació del nou finançament.
Nomes unes hores desprès de treure pit per l’acord del tripartit i CIU per dir no a la direcció que Solbes vol donar al finançament, i què no s’assembla amb la que marca l’estatut, una llei orgànica que com de tots es sabut es paper mullat per l’estat, ja han sortit el Sr. Iceta per part del PSC, dient que no veu clar com acabarà aquesta posició comuna, i denunciant la tacticitat dels nostres partits, sense esmentar esclar, la representació teatral que ens esta oferint aquesta partit amb les reclamacions a Zapatero, i la seva estimació catalana, això si sense voler un grup propi i votant sempre igual que el PSOE a Madrid.
El PSOE de Catalunya se la juga i gosa plantar cara a Madrid acompanyat dels seus socis de Govern i de CIU. Un atreviment que desconcerta una mica, però que tan de bo no tingui un resultat final previst, i no deixi de ser una de les ja conegudes maniobres de distracció socialistes. En mans dels socis de Govern més que de CIU, estarà vigilar que el PSOE català no ens venguin gat per llebre. Que els calers són els calers i amb això no s'hi pot jugar. De moment és positiu que s'actui en comú, doncs un altre engany seria la desafecció definitiva. Amb aquests precedents, i les posteriors declaracions, crec que l’estat tornarà a donar gat per llebre a Catalunya, mentrestant els nostres polítics de segona miraran de sortir be a la foto, i preparar una estratègia per atribuir-se tots els mèrits de l’assumpte, sabent en el fons que els únics que perdran en aquesta batalla son els ciutadans de Catalunya, què veuran com el seu esforç fiscal continuarà sense cap tipus de recompensa, això si escoltant moltes tones de demagògia barata sobre les bondats del nou model, i acumulant mes desafecció per les properes eleccions.




3 comentaris:

Anònim ha dit...

El Solbes diu que Catalunya vol imposar el seu model de finançament. Vénen temps difícils, eh? I ens haurem de mullar, eh, Puigcercosos, Saures, Montilles i Masos?.
El Zapatero ha dit que Catalunya tindrà un finançament "més bo". No sé què en penseu vosaltres, però a mi m'ha sobtat força que no hagi afirmat que tindrem un finançament just.
És un avís? Es pensa que som rucs? "Yo dije mejor, no justo. No he mentido.

Anònim ha dit...

Tampoc tenien que deixar-ho enllestit, però els resultats i les paraules del Ministre tancant la porta a un acord per avanç de 9 d'Agost, porten a pensar que els de Can CIU, pot ser tenen raó.

Si el Govern Espanyol, és a dir el PSOE, està allargant la cosa tot esperant que el TC retalli l'Estatut i així manegar el tema del finançament al seu aire i a sobre, deixant com un senyor al PSOE de Catalunya, la resposta del nacionalisme català hauria de ser ser contundent o ja pot callar per sempre.
No és que l'hipòtesi llançada per CIU en les darreres hores sigui poc creïble, tot el contrari, coneixent les maneres de fer dels socialistes, l'i dona un motiu de realisme molt alarmant si un hi pensa fredament.Ja feia de mal entendre el to emprat pel President Montilla, però si pensem que pel mig de tot plegat encara hi ha el TC, la cosa tindria certa lògica. I el que voldria dir, és que la retallada de l'Estatut per part del TC serà important i l'acomodaria a la voluntat de l'Estat Espanyol, i no a la voluntat del poble de Catalunya.
El que fa dos dies semblava una molt bona cosa, avui ens sembla un parany.

Tertulià ha dit...

Tot just acaba de començat la negociació del finançament, això d’Espanya hom no sap si és una broma de mal gust o un malson, a veure si ho entenc bé, primer fem un estatut que ens l’autoretallem nosaltres, després el retallen a les Espanyes, després se n’ha de negociar el contingut i després ja veurem que executaran.
Això és senzillament surrealista, com s’aprofiten que el nostre país té la societat política i civil més impresentable e incompetent de tota la Europa Occidental.
Bé ara estem negociant el finançament, Solbes (Espanya) ja comença a marejar la perdiu, el partits catalans diuen que aniran junts, ui quina por que tenen a Madrid, Castells ja cerca el suport de patronal catalana i sindicats (societat civil), tot són declaracions de fermesa.
Sempre la mateixa litúrgia, sempre la mateixa comèdia, sempre la mateixa teatralització, quina colla d’incapacitats que té la política catalana, no menys però que la nostra societat civil.
El PSOE ja deu estar estudiant per on ens la fot, i ho tenen fàcil al cap i a la fi a les últimes eleccions 2.000.000 de catalans van votar a favor del dèficit fiscal (PP i PSOE), de fet no entenc perquè demanem millorar el finançament si més de la meitat de catalans no ho volen i prefereixen viure en un país decadent i miserable, però això ja són figues d’un altre paner.
Però anem a fer apostes:
Quin partit s’abaixarà primer els pantalons?
Quin diari de l’stablisment serà el primer en demanar “sentit comú i responsabilitat” ?
Quin sindicat botifler, dirà que ens estem embolicant massa ?
Quina patronal serà la primera en trucar a Montilla i dir-li, prou ?
Quin dels 200 periodistes a sou de Nicaragua dirà, això és fantàstic, en una tertúlia de ràdio ?
S’admeten apostes, però no te ne dones compte que sempre es repeteix la història i la mateixa comèdia, jo apostaré, després vostre, però ja d’entrada et dic que se’n poden anar tots a la me.....