dijous, 5 de juny del 2008

Objectiu final desitjat: l'ESTAT PROPI.


Catalunya es troba en un atzucac. Els congressos dels diferents partits -especialment el d'Esquerra i el de Convergència- marquen l’agenda política del nostre país i fins que no acabi aquest cicle no sabrem quines conseqüències se'n deriven.
Un es pregunta fins a quin punt aquesta mena de parèntesi polític que s'ha creat arran dels congressos, amb la col·laboració dels mitjans de comunicació, equival a la força real dels partits a casa nostra.
Segurament no correspon, no ens enganyem; però sí que és veritat, com ja s'ha dit a tort i a dret, que el futur polític de Catalunya depèn en bona mesura del que els congressos acabin decidint.
Hi ha un camp bastant obert quan a possibilitats. Des de la continuïtat del Tripartit al seu trencament, des de la Sociovergència al Front Nacionalista.
Passi el que passi, aquests congressos marcaran l’estratègia política del futur més immediat del nostre país. No cal dir que un independentista -jo me'n considero- n'espera molts canvis, d'aquest període congressual. Des del punt de vista d’estratègies dels propis partits polítics espera que els qui s’anomenen independentistes n’exerceixin d’una vegada, alhora que els qui s’anomenen nacionalistes aparquin d’una vegada per totes aquesta obsessió per agradar a espanya i es plantegin la independència com a única sortida possible al desgavell actual. Com és obvi, això tindria les seves conseqüències al govern del nostre país. Hi hauria la possibilitat real que dues grans forces polítiques, evidentment Esquerra i CDC, s'unissin conguntament amb les altres forses soberanistes per a treballar amb un horitzó nacional molt clar. Francament, tinc esperances amb un escenari així, i tinc la il·lusió de veure-ho ben aviat.
Aquesta època de congressos ha de servir per a un objectiu molt clar: l'estat propi!

9 comentaris:

Tertulià ha dit...

Després d’haver patit durant tants anys una aliança de partits antagònics a la generalitat no entenc que hi hagi qui aposti per fer un pacte entre el PSC i CiU. Què podria aportar al país un pacte amb un partit espanyolista? Doncs res de res, això només seria més brou del mateix plat de sopa i ja n’estem tips d’aquest règim polític.
Si es vol encarar el futur del país cap una aposta sobiranista el PSC avui per avui no hi pot formar part ja que es declara un partit clarament espanyolista i favorable a mantenir la unitat amb l’estat espanyol.
Jo aposto per un govern amb TOTS aquells que vulguin lluitar per la independència, per formar un estat més d’Europa, per un futur català sense Espanya.
Crec que seria bo que CiU o CDC agafés el timó del país des de la presidència de la generalitat i estigués recolzat pel candidat que surti del congrés d’ ERC amb un COMPROMIS CLAR de sumar per assolir objectius pactats previament.
No es pot perdre més temps, quan ERC tingui clar el seu candidat ha de trencar el tripartit i obligar al PSC a convocar eleccions anticipades a la generalitat.
Ja fa anys que el govern català perd pistonada i enforteix Espanya amb la seva debilitat.

Anònim ha dit...

30 anys del PSOE de Catalunya, 30 anys de servei al País, 30 actes de servi al país:.
LOAPA
LOFCA
Oposició a la creació de TV3
Oposició a la creació de Catalunya radio.
Oposició al desplegament dels mossos.
Oposició a l’exercici democràtic del dret a decidir.
Oposició a les nostres seleccions esportives.
Oposició al català al congrés de diputats.
Oposició al català a les institucions europees.
Oposició a la reivindicació del concert econòmic.
Oposició a la creació de la oficina antifrau.
Menyspreu continu als creadors de cultura catalana (músics i escriptors).
Menyspreu continu a la identitat catalana, tractant-la de identitària i de què és una cabòria.
Són els pares intel·lectuals de Ciudadanos i del Foro Babel.
Oposició a la publicació de les balances fiscals.
Complicitat directa amb l’espoli fiscal.
Oposició al control i gestió de les nostres infraestructures.
Control de mitjans de comunicació, i periodistes a sou.
“Recomanacions a la siciliana” a periodistes.
Secessionisme lingüístic al País Valencià.
Devastació del territori.
Complicitat amb la tercera hora de castellà.
Complicitat amb la invasió de competències de la Generalitat.
Xarxa potentíssima de clientelisme a les ciutats del país.
Desballestament de tot el moviment veïnal bastit els anys de la transició.
Presentació de 62 esmenes a l’estatut aprovat el 30 de setembre de 2005.
Complicitat amb el tancament de repetidors al País Valencià.
Complicitat amb la monarquia post-franquista.
Negació dels nostres drets històrics.
I molt mes,volem l´estat propi!!

Anònim ha dit...

Demano a tots els Militants d’ERC, que pensin que si volen una altre Esquerra, que NO votin als de sempre, als amics dels socialistes, als que no volen que res canviï, als que només volen conservar el càrrec a canvi de callar, i que el nostre país s’enfonsi mes del que està. VOTEU PER LA RUT CARANDELL , I EL JOAN CARRETERO.

Anònim ha dit...

Ara que comencen els congressos potser és el moment d'encetar una nova etapa de reconciiació entre els nacionalistes.
Potser és l'hora d'iniciar una nova etapa. Una etapa que faci que les institrucions catalanes tinguin l'accent que han de tenir, que no estiguem tant sotmesos als designis de Mardid. Cal un nou cicle polític basat en la reconciliació catalanista que permeti que el govern de Catalunya estigui en mans de partits d'obediència catalana.

Anònim ha dit...

1.600.000 vots el dia 9 de març
Aquesta és la nostra puta desgràcia.

Anònim ha dit...

ERC TORREDEMBARRA Us vol informar que: Recentment a aparegut a la Blocosfera Torrenca un bloc anomenat : http://torresquerra.blogspot.com/ Aquest bloca afirma que : pretén ser un lloc de reflexió, debat i suport a Esquerra dins de Torredembarra. Aquest espai, vol construir una esquerra per a tots i de tots. Participativa i propera. L'Esquerra del futur. Poc pot ser això que afirma quan utilitza de forma indeguda el nom d'ESQUERRA TORREDEMBARRA. Aquest bloc no es cap bloc oficial ni de la secció local , ni de l'executiva local. Per la qualcosa, Esquerra Torredembarra no es fa responsable de cap de les maneres de les afirmacions o comentaris que apareixen en l'esmentat bloc. Des d'Esquerra Torredembarra estem com no pot ser d'altre manera, per la llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ha d'exercitar-se donant la cara i no amagant-se darrera un bloc sense explicitar-se el nom de la persona o persones que hi ha al darrera, amagant-se darrera el nomd'esquerra. De fet algun dels nostres militants disposa de bloc, i no s'amaga darrea un altre nom , utilitza el seu nom en el bloc i expressa les seves opinions personals sobre esquerra sense cap tipus de problema. Des d'Esquerra sentim la confussió que això hagi pogut crear entre els nostres militants, simpatitzant i votants. I demanen a l'autor o autors del bloc que utilitzi el seu nom personal en el bloc i no s'amagi darrera de: http://torresquerra.blogspot.com/ o be que expliciti de manera clara l'autor o autors del Bloc. ERC TORREDEMBARRA

Anònim ha dit...

El desenllaç del congrés d'ERC acapara tota l'atenció política de Catalunya. I no és per menys, mai un Congrés d'una formació política podia fer canviar tant la política catalana del moment.
Es per això que ens cal prendre uns dies de reflexió política per reflexionar i pair el que pot passar i el que passarà després del congrés del dia 7.
Pot ser no passarà res i tot haurà estat un foc d'encenalls, amb el que nacionalment, ens deprimirem més encara.
O pot ser, que amb l'enrenou un nou horitzò nacional començi a despuntar i ens permet tornar a somiar.
Amb el que ens sentirem més optimistes.
Salut.

Anònim ha dit...

A ER de Torredembarra sembla que no agrada que es facin coses que no puguin controlar ells directament.
Quin mal fan? També voldran investigar qui hi ha darrerede "la cua del lleó", "tertulia torrenca" o "torredembarra confidencial"?

tafaner ha dit...

ERC ha de fer els deures demà.
ERC ha de poder dir ben alt demà que potser, efectivament, els pactes tripartits han estat un greu error. Un error històric. Alguns sempre ho hem sostingut i ho hem pretès demostrar quasi diàriament des dels fets quotidians que ens oferia el dia a dia polític i des d'un mitjà tan obert com és el blog.
Si això passa, serà el primer gest del punt d'inflexió. Serà el primer gest per afavorir el reencontre.
Però CDC ha de fer els seus deures també.
Els seus deures de declarar-se obertament partit sobiranista que treballa i treballarà per a una majoria social a favor de la plena sobirania nacional.
Sempre ho ha fet, és cert, però en els temps que corren i davant el desencís general, ara toca fer-ho oberta i desacomplexadament.
Si CDC i ERC es troben i es troben per fer un pas ferm, valent i rigorós cap a l'autodeterminació, fins i tot jo acabaré afirmant que l'error històric dels tripartits haurà valgut la pena!

*Els draps bruts es renten a casa, de bon rotllo¡¡,companys de ERC, molta SORT que guanyi el millor per tots plegats,el congres,...que esteu mol.....Salut.