divendres, 13 de juny del 2008

Monopoly !


S’han conegut els resultats del sector bancari espanyol en el primer trimestre del 2008 i ben lluny del que ens podríem imaginar, han augmentat els beneficis en més de un 10% respecte a l’any anterior. Però aquí que passa, no ens han estat explicant que en el darrer any hem viscut la pitjor crisi financera que la nostra memòria pot recordar? com és possible que mentre la gent del carrer les estem passant magres, tots aquests només fan que engruixir el compte de resultats?.
Hi ha algú que pugui entendre el perquè, després d’haver rebut els ajuts estatals en forma d’injeccions de liquiditat per a solucionar els efectes de una crisi que ells mateixos han provocat, en comptes de traslladar-la al mercat s’hagin dedicat a aprovisionar futures pèrdues mentre la gent continua amb l’aigua al coll i l’euroíbor no para de pujar. No ho entenc..
Com tampoc entenc la puja de l’electricitat per a cobrir el que en diuen dèficit de generació, ni la resolució del parlament europeu d’augmentar fins a 62 hores setmanals les nostres jornades laborals, ni l’increment brutal del preu del gas-oil com a conseqüència de l’especulació dels grans intermediaris, ni l’escassetat alimentària, ni …… Algú, fins i tot podria creure que la política, que hauria d’estar al servei dels ciutadans, a qui serveix és a les grans corporacions. Això s’assembla a una partida de Monopoly amb els daus trucats.Bon cap de setmana !!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre és igual... La Banca sempre guanya. No és d'estranyar. És un negoci rodó. És una gent que et lloga uns diners durant un temps a canvi de diners. Diners que no són d'ells. Diners que altra gent els ha deixat (no llogat) a canvi d'uns interessos minsos.
Tenim la gent acollonida per l'economia. Tenim el sector de la construcció aturat per culpa dels de sempre. Tenim molta gent a l'atur, i els que han de venir.
Tenim molta gent que ja avui no pot pagar la hipoteca... i que demà (metafòric però cada cop més proper demà), quan tornin a pujar els tipus d'interès, podrà encara menys i es veurà acompanyada de molta més gent que les passaran magres.
Aquesta és la cara de la història. I com gairebé sempre a la història, la cara només és per uns quants.
La creu d'aquesta història és per molta més gent. Pels milers de ciutadans massa endeutats que ja no saben què fer per poder pagar els deutes.
Bon cap de setmana,guapo!

Anònim ha dit...

Sembla que aixó de fer vagues està de moda i dona bon resultat. Es així que l’OHL (Organització d’Hipoteques sense Liquides) estan valorant el declarar la vaga indefinida en el pagament d’hipoteques a les entitats bancàries, demanant al Govern de Zapatero que obri una Taula de Negociació a veure els milions d’euros que deixa per fer front a l’increment de l’euribor, la cistella de la compra i el pagament dels rebuts de llum i gas.
Els membres de OHL reivindiquen solidaritat als diputats socialistes demanant-los que cedisquen a l’organització el 50% del seu jornal per distribuir-lo entre els afectats, a més demanaran que la plusvàlua que les elèctriques obtinguen de la pujada de tarifes es destine a un fons per adquisició de vivenda destinada als joves.
OHL informa que estes reivindicacions no són negociables a la baixa i anuncia que la vaga pot durar fins la mort dels afectats.
Des d'ara estarem espectants a la data de convocatòria.

Anònim ha dit...

Immoral, criminal i probablement delictiu!