dimarts, 5 de febrer del 2008

RAPIT !!

Això sí que és anar per la via ràpida! Si no pensen com els que manen i poden ser perillosos (per la moral i pel país, evidentment) els il·legalitzaran i ja està! Ho sento, no crec que una llei d’il·legalització de partits pugui formar part d’un sistema democràtic i en cara estic menys d’acord en l’ús que se n’està fent de la que hi ha a espanya. Vergonya, em fan. Suposo que quan hauran tancat a tots els bascos a la presó podran guanyar tranquil·lament les eleccions, de mentres ploro cada cop que sento que tanquen més i més i més gent a la presó, senzillament per pensar diferent.
En un altra país, diguéssim un país normal, això faria dimitir tant al govern com a l’oposició, a espanya, se’ls exigeix fer-ho. No puc escriure més, la ràbia i la impotència em desborden.
No es va bé, recorde-m’ho…

7 comentaris:

Anònim ha dit...

M'he assabentat de les detencions i declaracions davant l'Audiència Nacional de diferents abertzales, fet que m'ha indignat bastant com de costum.
El que m'ha cridat l'atenció és com a la portada d'El Mundo hi sortia un anagrama d'ETA fet en "petit point" que s'enduia la policia de casa Pernando Barrena. I sincerament, que hagi de sortir a la portada d'un diari un quadre que tens a casa teva, penjat a la paret o desat en un calaix o on et doni la santíssima gana, ho trobo excessiu.
I també trobo la repera que se l'endugui la policia. A veure si no podrem tenir a casa la decoració que ens surti dels collons! A partir d'ara haurem d'anar amb compte amb les samarretes, llibres, clauers, penjolls, adhesius, arrecades, posters, xapes, etc., que poguem tenir per casa...
El més curiós és que en Barrena tenia un quadre a casa i El Mundo ha aconseguit que sortis en portada d'un diari i es difongués per tot l'estat!
Vergonyos.

Anònim ha dit...

Tant EAE-ANV com EHAK-PCTV seran il·legalitzats. Són dues, es diu, les vies per les quals desapareixeran de la vida política. Una és l'administrativa, referida a un invent anomenat Llei de Partits i promoguda per l'advocacia de l'Estat i el fiscal general; i l'altra, la penal i on decidirà el jutge Garzón. Les vies podien haver estat cinc, com les de Sant Tomàs per demostrar l'existència de Déu, o deu, com els manaments. Aquest joc de troca jurídica ens deixa indiferents a més d'un. No en el seu contingut, des de després, sinó en la seva forma. Parlin del que parlin, no es tracta sinó de l'escenificació d'una decisió que pren amb el cinisme propi amb què obra l'Estat quan li interessa. Tocava il·legalitzar i s'ha fet. La resta és ornament. Pocs poden dubtar que és així i molt és el descar que cal tenir per negar-ho. Per això, introduir-se a les entranyes legals de tal il·legalització ho considero una pèrdua de temps. Més encara, el que han fet no em sorprèn en absolut. I si algú va poder tenir alguna esperança que amb aquest govern les coses serien diferents, l'únic que puc dir és que els envoltava una estranya ingenuïtat; o una culpable ignorància.
El que és curiós, per tant, no és que s'actuï fent servir interessadament la justícia, que és el que s'ha fet sempre i en funció de mantenir el poder. El que és curiós és que poques o cap veu (recentment, noblesa obliga, s'ha posat en marxa un manifest de protesta) s'alcin en el territori espanyol per denunciar amb força el que està succeint; és a dir, privar del dret a vot a una part gens menyspreable d'Euskal Herria; i això independentment del valor que un li doni a votar o no votar.

rafael ha dit...

Querido tafaner..Hay lo que hay. Si a tu perro le pones un pañuelo al cuello y ese pañuelo representa a un movimiento independentista, un juez de esos llamados estrella, metera a la carcel a tu perro y a ti. besitos

Anònim ha dit...

No és només la decepció, l'avorriment, la ràbia, el fàstic. Votar algú en aquestes eleccions és SENZILLAMENT UNA INDECÈNCIA, és fer veure que no il.legalitzen partits i empresonen gent per les seves idees. Quina democràcia és aquesta? Una democràcia no ha de garantir que totes les opcions polítiques puguin expressar-se?

Anònim ha dit...

«Lo curioso, por tanto, no es que se actúe usando interesadamente la justicia, que es lo que se ha hecho siempre y en función de mantener el poder. Lo curioso es que pocas o ninguna voz (recientemente, nobleza obliga, se ha puesto en marcha un manifiesto de protesta) se alcen en el territorio español para denunciar con fuerza lo que está sucediendo; es decir, privar del derecho a voto a una parte nada despreciable de Euskal Herria».

Anònim ha dit...

Que diu el Sr. José Bono que, quan sigui Presidente del Congreso (i que dic jo que abans el n’hauran d’escollir, no?), no hi deixarà parlar català (ni basc, ni gallec...) perquè no és legal, és a dir que la llei no ho permet. A ben segur que, si només es tenen en compte els arguments jurídics, raó no n’hi deu faltar i ell, des del seu càrrec futurible, diu que haurà de fer complir la llei. D’acord, admetem-ho. El que m’agradaria saber, tanmateix, és què en pensa aquest ínclit no-nacionalista espanyol de les lleis que el govern del seu partit no fa complir: els papers de Salamanca que falta retornar, el desplegament de l’estatutet (deixant de banda que fou malvenut pels uns i cepillado pel altres)... és que ens aquests casos no cal fer-la complir, la llei? És que només la fem complir quan ens convé i no quan no ens convé?

Anònim ha dit...

La nova decisió adoptada per el jutge Garzón d'il·legalitzar el EHAK i ANV és un nou atemptat contra els drets civil i polítics. Aquesta decisió va en contra dels principis de la democràcia i del dret que tenen totes les persones a presentar-se a unes eleccions i de la llibertat dels ciutadans a votar a qui vulgui.
Garzón i les lleis com la Llei de partits aprovades per el PSOE-PP són un obstacle en el camí de la pau a Euskal Herria que només far que augmentar la confrontació.
El diàleg sense excepcions es necessàri per aconseguir la pau i normalitzar-la. Retallar els dret civils i democràtics que representa la il·legalització de les expressions polítiques de gairebé un 15% de la societat basca només aconsegueix posar més obstacles a la necessitat d'una pau duradera per Euskal Herria .