dimecres, 27 de febrer del 2008

Muntanyans 27/02


COSTA | Miercoles 27 de Febrero.
Un informe encargado por el TSJC dice que Muntanyans II es inundable
La Plataforma Salvem Els Muntanyans mostró ayer un estudio geológico, hidrogeológico y medioambiental que confirmaría la peligrosidad de urbanizar en este polémico plan parcial.
por jordi cabré |

La Plataforma Salvem els Muntanyans pedirá la paralización cautelar de las obras de la urbanización Muntanyans II de Torredembarra después de recibir el informe independiente, encargado por el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ratifica que los terrenos que se quieren edificar «están en una zona inundable, húmeda y con una influencia irreversible sobre un espacio protegido como es la playa de Torredembarra y Creixell», según explicó ayer el portavoz Jordi Vázquez.


El Estudio geológico, hidrogeológico y medioambiental del sector Els Muntanyans, en el municipio de Torredembarra , firmado por Teodoro González López, licenciado en Geología e Hidrogeología, forma parte del recurso contencioso-administrativo que la Plataforma presentó contra el plan parcial y que está pendiente de sentencia, sin que las obras se hayan detenido.

Por eso y con las conclusiones de este informe, la entidad volverá a pedir al TSJC la paralización cautelar de las obras. Desde hace cuatro años, esta entidad pide la retirada del proyecto porque puede suponer «un peligro para las personas que vivirán allí» por el riesgo de inundaciones; la desaparición de una zona húmeda y un impacto irreversible sobre el espacio protegido adyacente.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dos recursos contenciosos i una denúncia a Europa
La judicialització del pla parcial Muntanyans II, que preveu una urbanització entre la via del tren i l'N-340 al nord de Torredembarra, no es limita als dos contenciosos presentats per la plataforma (un contra la resolució de Nadal i un segon contra l'aprovació per part de la comissió territorial d'Urbanisme). El mateix col·lectiu ha presentat una denúncia a la Comissió Europea perquè no existeix cap informe d'impacte ambiental de la urbanització, fet que consideren que incompleix la normativa comunitària.
Al marge del col·lectiu, Silvestre Morros ha presentat a títol individual una querella criminal acceptada a tràmit per un jutjat del Vendrell, i que imputa a l'actual alcalde de Torredembarra, Manuel Jiménez, i el seu predecessor, Miguel Ángel Lecha, un delicte contra el medi ambient per haver permès que s'edifiqui en una zona humida.
EL PUNT.

Anònim ha dit...

«No hi ha voluntat política real»
La Plataforma Salvem els Muntanyans, que ahir va comptar amb el suport de Greenpeace, va ser especialment crítica amb l'actuació de les tres administracions involucrades: Ajuntament, Generalitat i Ministeri de Medi Ambient. «No hi ha una voluntat política real de complir el que s'ha aprovat, no fan més que marejar la perdiu», va lamentar Sánchez. El col·lectiu va mostar «una confiança gairebé nul·la» en la comissió que s'ha de constituir a Torredembarra (i que acumula un retard considerable), i van criticar que, mentre ells han finançat un procés judicial, les administracions «només han donat ales a la promotora perquè continuï les obres i estigui en millor posició per negociar quan aquestes s'aturin». El membre de la plataforma Silvestre Morros va considerar que el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, «no es mereix el càrrec», i va acusar els membres del Departament de Medi Ambient de ser «ovelletes de Política Territorial».

rafael ha dit...

QUE SE PAREN LAS OBRAS ¡¡YA!!.Hace tiempo, que teniamos que haber ido todo el pueblo y en plan pacifico, paralizar esta catastrofe del hormigon...¡En este pueblo no hay huevos! parecemos putas en cuaresma,la gallina Caponata y viejas sin bragas, que nos meamos por los faldones. Todos los telediarios, tendrian que haber dado la noticia, hace mucho tiempo.Repito...¡NO HAY GUEVOS!. besitos

Anònim ha dit...

S'explica que en un poble de l'interior, ja fa molts anys, un grup de persones es divertien amb l'idiota del poble, un pobre infeliç, de poca intel·ligència, que vivia de petites bromes i almoines. Diàriament citaven a l’idiota al bar on es reunien els veïns i li oferien escollir entre dues monedes, una gran de 400 reals i una altra petita, de 2000 reals. Ell sempre escollia la més gran i menys valor, fet que era motiu de rialles i mofes de tots els veÏns.
Un dia, algú que observava al grup el va cridar a part i li van preguntar si encara no s’havia adonat que la moneda més gran era la que tenia menys valor.
"Ho sé, però el dia que esculli l’altra, el joc s’acaba i ja no guanyaré més monedes..."
El plaer més gran d’un home intel·ligent és aparentar ser idiota davant d’un idiota que aparenta ser intel·ligent.