dijous, 14 de febrer del 2008

Les caixes, pobretes....?

Ens anuncien que les caixes d’estalvi catalanes l’any 2007 han tingut un 10,5 % menys de beneficis, algunes han venut les seves empreses especulatives del sector de la construcció, només han tingut més de 3000 milions d’euros.
La pregunta no seria quant en guanyat menys, sinó quan segueixen guanyat, diuen que s’han reduït crèdits segurament perquè s’havien passat tres pobles, i han endeutat milers de famílies a una política de crèdits molt agressiva, i amb l’abús de les comissions i dels tipus d’interès de les targetes de crèdit.
Perquè la gent que tenim comptes en les caixes i la representació política en els seus consells d’administracions, no situem canvis reals, i que per tant les caixes prioritzin la seva funció social i econòmica, i no siguin senzillament un banc més, perquè per això ja tenim els bancs.S’hauria de prioritzar que les inversions no anessin a l’economia especulativa, com la construcció, sinó per l’economia productiva invertint principalment en aquelles industries i projectes de cooperació empresarials, que vagin encaminats a enfortir l’economia productiva catalana cal a un nou model de competitivitat, tot ajudant ha crear ocupació de qualitat.
És més important estratègicament tenir una cadira en el consell d’administració de Volkswagen per seguir garantint el futur de la SEAT, que la inversió en empreses cotitzen en borsa o que són especulatives com les promotores immobiliàries, i així podríem anar buscant exemples, tant per evitar deslocalitzacions, com per trobar noves localitzacions i especialment treballant conjuntament amb les empreses de capital majoritari català .
Cal que l’obra social sigui veritablement social i no cultural de disseny amb grans festivals o compres d’art. Segurament és més prioritari realitzar projectes amb el teixit social català, o el treball de cooperació internacional invertint en aquells països d’a on majoritàriament a vingut la immigració a Catalunya i per tant retornant el que Catalunya a guanyat amb la immigració.
Una obra social que de veritat ajudi reduir la pobresa que a Catalunya tenim.

5 comentaris:

Tertulià ha dit...

Pobres famílies que "han estat endeutades amb una política de crèdits molt agressiva, i amb l’abús de les comissions i dels tipus d’interès de les targetes de crèdit".
Perquè és clar, les famílies no tenen cap responsabilitat.
Tot és culpa del pervers sistema capitalista que ens xucla la sang ?. VINGA HOME , i què més, que les caixes no fan allò pel que van ser creades està clar, però ja n'hi ha prou de passar la responsabilitat als altres.
La gent ha de ser conscient dels seus límits i saber què pot gastar i què ha de demanar a préstec.
Saps la gentada que paga càmeres de fotos, viatges a París o ordinadors portàtils a crèdit?
Em sembla molt bé que ho facin però quan venen mal dades la culpa no és de les caixes o dels bancs, sinó del que es va endeutar.
Els tipus d'interès de les targetes són un escàndol, però de nou, ningú t'obliga a utilitzar-la. El problema és que aquí tothom vol viure a TOTI TREN i lamentablement això no pot ser i tard o d'hora s'acaba pagant.
I és clar, la culpa és del que em ven la targeta de crèdit ¡¡.
I per cert el nivell més gran de deute està en les hipoteques. L'Estat espanyol és un dels mercats europeus més competityius en aquests productes i els marges sobre els tipus d'interès són dels més reduïts, especialment en les caixes.
Si els de ideologia de l'esquerra vol ser creïble i guanyar adeptes cal que també faci pedagogia de l'esforç i de la responsabilitat individual.
Les posicions de "que dolents que són aquests capitalistes" sonen a velles històries sense cap possibilitat de futur,tafaner,cada persona te que ser prou responsable per sapigue a hon pot arrivar al fi de mes i no fer volar coloms.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Hi ha una cosa clara, avui dia les families estan amb l´aigüa al coll, i les empreses industrials igual...a mi em sembla indecent els beneficis del bancs, però l´ho de les caixes encara pitxor, perque jo no veig l'obra social per enlloc...

rafael ha dit...

La obra social de las caixas, es la tapadera oficial, para no pagar beneficios. Los sueldos que se colocan sus directivos y los dineros que dicen que destinan a obras sociales, les hacen ser los reyes, del escaqueo.Hacienda, ni tiene medios, para verificar, estas lujurias macroeconomicas; Es mas facil meterle mano a un autonomo, pequeño constructor o bien a un carnicero. Bancos y caixas, dejan dinero a los partidos, para sus campañas electorales...las cuales muchas veces, ni devuelven. Todo el sistema, rueda a favor de ellos y cuando se aburren politicamente, les ofrecen sueldos millonarios, ocupando cargos fantasmas. besitos



Otro dato, que no tiene desperdicio: 250.000 € en la remodelacion del pisito del ministro...¡ Que cabrones !
¡¡VIVA el socialismo!!

Anònim ha dit...

Sincerament no em sabria tan de greu que esportistes o famosos cobresint tant si despres redistribuissin la riquesa de forma raonable.
Però aquesta gent paga a altra gent perque no hagin de pagar tant a l'estat. I jo que cobro la meva miseria de forma ben vissible en un compte corrent no me'n puc escapar. Es per això quan sento parlar als politics de rebaixes fiscals em pregunto: són rebaixes fiscals per la gent mileurista o bé pels rics?
Apa ja m'he queixat una estona.

Salut

Anònim ha dit...

L'altre dia els autobusers i els metges i avui els professors. Tantes vagues, alguna cosa no funciona...