dimecres, 25 de febrer del 2009

La Torracollons diu que no sap "què vénen a fer", com si Brussel•les fos casa seva.


Llegeixo detalls a dues notícies:
* VilaWeb: La delegada del govern català a Brussel·les, contra la manifestació dels Deu Mil 'No sé què vénen a reivindicar', diu Anna Terrón
*Avui: El govern rebutgen la manifestació Deu mil a Brussel·les
I no és casual, és una altra de les victòries de 10Mil a Brussel·les. És així perquè coses com ara: la bajanada (o en plural, bajanades o coses absurdes) del diputat del PP Vidal Quadras, que defensa que "si la gent es vol manifestar per una cosa absurda té tot el dret de fer-ho" i que "proposar disbarats forma part de la llibertat". L'eurodiputat del PP recorda que el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering, va advertir en la seva visita a Barcelona el 26 de gener que la independència de Catalunya seria "profundament pertorbadora" per als 27."
M'encanta que aquest senyor ho trobi absurd, i que el pertorbi. Em preocuparia que amb la seva manera de ser, el seu pensament polític , les seves accions a Europa per a salvar-nos, oh!, el que em sembla un odi visceral a la llibertat política, etc., fos d'una altra manera. L'únic que em semblaria bé és que en tingués respecte, però crec que això no hi te lloc tampoc en les seves maneres polítiques.
- "En canvi, el socialista Raimon Obiols rebutja que Catalunya es presenti a Europa 'com un poble oprimit a la recerca de la seva independència contra un jou colonial' i reivindica que es projecti la imatge" d'un país d'avançada que té un nivell d'autogovern molt ampli però encara insatisfactori'."
Ooooo, sí, que guai, superem les fronteres, i fem veure el que no és, i diem que tot és una meravella, i així ens enganyem, però no pasa res!, oooooo. A això li en dic idealisme barroer. I va amanit amb un intent i pràctica de distorsió, i més, més encara manca de respecte, o en plural, de molts respectes.
"La delegada de la Generalitat a la Unió Europea, Anna Terrón, ha criticat la manifestació Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació, que es farà el 7 de març vinent. Terrón ha menyspreat la convocatòria avisant els organitzadors que a Brussel·les cada dia hi ha manifestacions i s'ha preguntat: 'No sé què vénen a reivindicar
El que ens faltava per escoltar. Que els nostres parlamentaris a Brussel.les, i la nostra representant del Govern de la Generalitat a Europa, no donin suport a la manifestació de Catalans i a més ho facin de manera pública. Això és el punt i final per l'actual classe dirigent. Només els manca que pleguin el més aviat possible, amb aquests no anirem enlloc, i el reconeixement nacional de Catalunya no pot continuar per més temps en mans d'aquesta tropa. Fins hi tot el Romeva renega del sentiment nacional dels Catalans. Això si, al més pur estil ICV, defensant la protesta però sense participar-hi, no fos cas que deixes de ser sostenible.
Els de Can PP i de Can PSOE de Catalunya és del tot normal la seva postura, com a nacionalistes espanyols que són. Però que s'ho facin mirar.
Una reacció vergonyosa i indigne d'una classe dirigent, que no la fa mereixedora, ni l'honora, per continuar dirigint per més temps el nostre País. El futur nacional de Catalunya no pot continuar per més temps en mans d'aquests dirigents sense cap horitzó Nacional, i amb l'ùnic objectiu de servir i aprofitar-se del sistema actual.
Si mirem les actituds i les reaccions de la nostra classe política sembla com si fos la primera vegada que el govern de la metròpoli ens enganya. Tot són escarafalls i declaracions d’una suposada dignitat nacional. L’espectacle grotesc que ens ofereixen supera ja el de qualsevol pel·lícula dels germans Marx. No tenen cap criteri de res i les seves maneres de fer els han portat a un carreró sense sortida on l’únic que fan és mirar de conservar la partitocràcia que han col.laborat a fundar tots ells, siguin socialistes, convergents o republicans. Saben perfectament que després de les enganyifes de l’Estatut i del finançament cal mantenir els mateixos actors polítics perquè tots, d’una o d’altra forma, comparteixen el fracàs.
Tot podria saltar pels aires si aparegués en el Parlament català algú disposat a dir al “pa, pa” i al “vi, vi”. Són molts els que es preguntem que passará a partir d’aquests moments. Estic absolutament convençut que la primera conseqüència serà un increment encara més gran del divorci entre el poble i els seus dirigents.
Han anat de fracàs en fracàs mentre creuen que poden enredar-nos eternament amb declaracions de sàtrapa de república bananera. Però per a canviar alguna cosa és imprescindible que uns nous dirigents recullin la indignació popular i el clima independentista creixent a través d’unes formes de fer política que retornin la dignitat i l’orgull de ser catalans.
No cal inventar res de nou, simplement cal emmirallar-nos en el capteniment d’aquells dels nostres prohoms del passat que tenien una visió de Catalunya més enllà de la purament administrativa.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El gobierno catalan anunció que va a cambiar su logotipo por un condón.
El condón refleja de manera más precisa la situación politica del gobierno.
Un condón permite la inflación, paraliza la producción, destruye a la siguiente generación, protege a un montón de capullos y te da una falsa sensación de seguridad cuando en realidad te están follando.
¡Aivalaostia! ¡No se puede ser más preciso!

Anònim ha dit...

Realment al front de Catalunya hi ha una colla d'extraterrestres amb sou de terrícola afortunat. Només els extraterrestre o els forasters es poden posar d'acord per fotre el governi i a la Nació que teoricament representen.

Tertulià ha dit...

Que el que s’ha de fer es anar a Madrid o a la Plaça Sant Jaume, que es allí on es prenen les decisions.
Fins i tot, potser aniria a madrid…a fer-los una solemne botifarra als espanyols un cop assolida la independència. Però, de fet, encara tenim molta feina a fer a casa nostra.
Ara!, que cada escu faci el que cregui convenient, només faltaria!.
Salut.

tafaner ha dit...

Benvolgut,reverenciat,mestre,
compatriota,company i no obstant bon amic :
Que la manifestació de Brussel•les del proper 7 de març no compta amb la simpatia de
"l’stablishment”, com no hi comptaven les del 18 de febrer del 2006 o la campanya del “No” independentista a l’Estatut, ja ho sabíem amic meu..
Que als partits "d’ordre" no els fa gràcia que la societat civil s’organitzi de manera transversal i apartidista també, i que si ho fa per uns objectius polítics de més llibertat i pel dret a decidir encara més.L'orientació de convergència cap al dret a decidir no tindrà mai cap o molt poca credibilitat per mi, mentre no es treguin de sobre aquesta rèmora d'Unió. (El dia que expulsin aquesta crosta clerical ja saps que toca afiliar-me a convergència ).Nosaltres volem l’Estat propi, no només diners i poder.
Ara, que les respostes a la mobilització creixent de Brussel•les per part d’aquests sectors utilitzin el menyspreu polític o intel•lectual no és aceptable, perquè si volem que els ciutadans participin del procés de la Unió Europea, és positiu que es mobilitzin per la defensa dels seus interessos i els seus drets, davant les institucions comunitàries.
Si ho fem a la Plaça Sant Jaume o a Plaça Catalunya, o a Marid, perquè no, al centre de la capital comunitària.?
I per això aniran a Brussel•les per defensar el dret a decidir i l’estat propi pels Països Catalans
I mentre els eurodiputats no assistiran a la manifestació i alguns candidats es quedaran a casa, aquesta colla d’acomplexats i col•laboradors de l’Estat vei que ens domina s’han posat nerviosos, perquè per primer cop la nostra noble causa arribarà al cor d’Europa sense el filtre de Madrid, i posarà les bases no de la nostra simpatia o antipatia, sinó del coneixement del conflicte que ells neguen, però què ja fa gairebé 300 anys que existeix, i tard o d’hora s’ha de solucionar en aquest cas decidint el nostre futur i fugint del tracte vexatori de l’estat què ens hauria de protegir, i que no ens vol al seu costat de tu a tu. La gent que vulguin, aniran a Brussel•les. Perquè de la mateixa manera que a vegades és millor estar callat, d’altres el que toca és sortit al carrer i fer sentir la nostra veu.

Recorda amic, també que aquells que no podem anar a Brussel•les, penjarem l’estelada del balcó i ens manifestarem a la pl. Catalunya de Barcelona, el mateix 7 de març a les 11:00 hores.
Ens veiem per demostrar que la societat civil vol fer sentir la seva veu, i què aquest cop no permetrà mes traïcions de la classe política catalana, ni més excuses de mal pagador.
Cordialment.Una forta abraçada.
Salut i Indepèndencia.

Tertulià ha dit...

Hòsties Tafaner: Qué més es pot afegir?.
No em temptis, no em temptis....
Aquí ens estem foten una palla mental de collons.
Jo crec que tots plegats ens estem equivocant d'enemic. Mentre nosaltres anem discutint sobre qui la té més gran, el PSOE i el PP va espanyolitzant-nos, ningu no es preocupa del català ni del finançament, i anar fent.
Mentre tots nosaltres, vagin barallant-nos per un grapadet de vots, no anirem enlloc. I ara mateix el que hi ha en perspectiva són les eleccions al Parlament Europeu.Mentre les discussions només estiguin sobre com es reparteixen els vots catalans, no avançarem mai.
Ens veiem abans !
Atentament i amb molt afecte.
Salut i Soberania.

Anònim ha dit...

Des de CiU s'ha enviat una carta a la militància on la direcció explica que dóna ple suport a la marxa.- CDC organitza autocars a Brusel-les i en Colom i altre gent de la Direcció estaran a Brusel-les.
Que el Sr. Guardans cregui que tenir "un gran respecte per aquells que vulguin fer l'esforç de viatjar tants quilòmetres per anar a proclamar els seus ideals i allò que volen pel futur de Catalunya". No obstant, aposta per convèncer a Europa "amb la seducció" i "no amb l'exigència, el mal humor, la protesta, la demanda i la denúncia". la reivindicació nacional tingui que ser d' un altre manera .
És una opinió personal d'ell de tota manera estem parlant d'un diputat que li queden 3 mesos d' Eurodiputat.
És molt gran que Ignasi Guardans digui aixó quan un dels principals impulsors de la iniciativa sigui l'Enric Canela que es del Comité Executiu Nacional de Convergencia.
CDC sempre ha tingut aquest problema, hi ha gent valida i patriota, pero els q manen de veritat son uns botiflers , o uns cobards o simplement estupids. Pero tothom acaba obrint els ulls tard o d'hora esperem.

Anònim ha dit...

Avui es tanquen les inscripcions pels autobusos "oficials" de 10mil a Brussel·les. Alea jacta est. M'importa ben poc si som deu o deu mil, perquè sigui com sigui serà un èxit. Un èxit perquè malgrat el silenci obligat que s'ha imposat als mitjans nacionals (preguntin-ho en privat a la direcció de TVC), molta gent se n'ha assabentat. Un èxit perquè voliem que es liderés des de la societat civil, i així ha estat. Un èxit perquè voliem arrossegar els partits polítics nacionals, i hem aconseguit que CDC (malgrat Guardans), JNC, ERC (malgrat l'assalariada de Carod amb carnet del PSOE-C: Terrón) i Romeva (malgrat la manca de definició d'ICV) ens dónin suport. Un èxit perquè s'ha fet una xarxa impressionant. Un èxit perquè només amb la gestió, els sobiranistes hem ampliat i consolidat una xarxa de contactes que serà cabdal per tot el què ha de venir. El 8 de març Catalunya no serà independent, això ho sabem tots. Tampoc aquest 2009 es celebrarà cap referèndum d'autodeterminació a casa nostra. Però haurem canviat alguna cosa, n'estic segur. Per començar l'estat d'ànim d'un poble. I segur que també marcarem el moment de la història en què els mitjans de comunicació tradicionals es veuran superats pels aconteixements: aquesta iniciativa no és que s'hagi escampat per internet, és que s'hi ha creat! Prenguin nota senyors articulistes: vostès estan perdent el poder de generar l'estat d'opinió. Conseqüentment, prenguin nota també senyors polítics: les habilitats de'n Bolaño i en Zaragoza cada vegada seran menys efectives. El poble va per davant seu en comptes de seguir-los.
La Catalunya lliure s'arrela en un passat mil·lenari, i s'articula en un futur digital. Fa 300 anys que estem en un túnel, però n'albirem la llum del final.