dilluns, 17 de desembre del 2007

TORREDEMBARRA DEMOCRÀCIA INCOMPLETA

Torredembarra s’ha convertit en l’escenari d’una horrible pràctica política, un govern en democràcia incompleta. Un concepte, la democràcia incompleta, que si bé es pot pensar que és quelcom teòric, cosa de polítics, estic convençut de que en la pràctica es tradueix en situacions que efecten negativament a la quotidianitat dels ciutadans.A Torredembarra, la democràcia ja fa uns mesos que està coixa, i la principal responsabiliat dels polítics que hi són al davant hauria de ser la de buscar bones cames per poder córrer una cursa, la del món global d’avui que sembla que combini les necessitats d’uns quadríceps d’esprintador amb la resistència maratoniana….. però no sembla pas que sigui així, tot el contrari, just ara que calia corre molt i fort, aquí a Torredembarra anem amb crosses i aquesta coixera comença amb la baixa qualitat democràtica que es viu a l’ajuntament i s’extén com una ombra sobre tots els àmbits importants per la ciutat: desenvolupament, infraestructures, convivència, qualitat de vida….Aquest dèficit democràtic es deu a que un règim democràtic sols aconsegueix la legitimitat en la mesura que les seves decisions són el resultat d’una deliberació plena i oberta entre els seus principals grups, membres i representants.
I ara a Torredembarra aixó es tot el contrari, una deliberació real inexistent porta a una democracia ilegitima, a una democracia incompleta.La democràcia incompleta a la Torre, es tradueix en un govern en minoria i paralitzat. Un equip municipal, el del PSC-ERC-GIT , amb minoria per al qual el procès de deliberació no havia cuasi existit mai,i ara menx tans sols, la imposició d’una majoria de “Ordeno y Mando”del PSC-PSOE.
La pregunta és doncs: Què ha de fer cuansevol líder polític quan és al govern però sap amb certesa que no pot dur a terme el seu programa electoral? Que te que fer ERC?,Que te que fer el GIT?
La deliberació ha de ser un procés de formació d’opinió que d’inici no pressuposi als participants opinions definitivament formades.
Els representants s’han d’entregar a discusions significatives i han d’estar disposats a modificar les seves opinions a la llum dels arguments dels altres participants i de la nova informació que aparegui en el transcurs del debat.
Això ara per ara a Torredembarra no es així.Nomes una disposició i una valentia que entengui quina es la situació actual i de representitivitat compartida a la ciutat, un plantegament que pugui a la fi definir un model polític al govern de la Torre, al bell mitj de les dos opcions que coneixem fins ara , la de la democracia absolutista del govern dels últims anys i la Democaricia completa .
Necesitem un equip de persones que despres de gairebè ·7 mesos pugui exercir una Democracia Legítima participativa i oberta, un model que empenyi i tibi de tot un poble i una societat que te capacitat per ser al capdavant de tot i siguè com a model de progrès, oportunitats, projecció de futur, convivencia, valors i qualitat de vida.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Una Torredembarra, con camino por recorrer y con retos por asumir. Vale la pena intentarlo, y vale la pena trabajar por ello.
Pero tanto ERC como el GIT,son demasiado cobardes,solo con pensarlo,se les pondran los pelos tiesos,al tiempo.

Saludos.

Anònim ha dit...

Viendo el panorama, si les dan por detras y les gusta,que encima ponen ellos la baselina.
Chapeau¡¡ por los socialistas.

Anònim ha dit...

Ja,Ja,JA. Ai tafaner que en saps poc, tant una formació, com l´altra son boixins i deixapareixaràn o aniràn baixant vots,de la Torre,per tant, dia que pasa any que empeiny,i els actuals regidors de ERC i GIT tant els i fot una cosa que l´altra, estàn per cobrar i anar passant; fer.se els culpables de tot el que surti malament al govern del PSC, que cada volta es mes desastròs;com va anar la anterior legislatura, el digne i coherent fos, que aguessin fet com naltros,enviar-los a la mer…..
I el bo,del seu comportament sera,que tindrem tres regidors,a la llarga i els vots del GIT,es repartiran segurament entre CIU i PSC.

Anònim ha dit...

Veritablement es força patetic,el paper de ERC,jo crec que no es poden comparar els partits,el Santi, tans sols vigila el del Sr.Salort i demés amics.

Anònim ha dit...

El git, per les corruptelas den Salort i erc,per tapar les del Bargolló.
Tot plegat quin fastic.

Anònim ha dit...

El Ciuró i la Gasull,que hi fan? ? És que no tenen dignitat?
Deixar-se manar per un partit espanyolista tant descaradament,es vergonyos,¡¡¡

Anònim ha dit...

Tenen els dies o setmanes comptades com a regidors,de l´equip de govern,tans sols es questió de temps, si ell i el grup de ERC, són coherents, és clar.Si aixo es minimament veritat,no es pot aguantar mes.
Espero que actuin en conseqüència.
Moció de censura,Ja¡.-:)
*el pacte del autobús-- CIU+ERC+ABG+GIT.
Per la Torre.

Anònim ha dit...

Perque en els últims anys s’ha engreixat excessivament la maquinària de l’Ajuntament. L’increment del que paguen tots els ciutadans no es correspont en res les millores de serveis.

Anònim ha dit...

Tanto el Sr Jiménez com el Sr Masague son tan incompetentes,uno por no buscar mayoria y el otro por no buscar una mocion de censura.
Los cupables? Los tontos ERC y GIT..Venga YAaaaaa.

Anònim ha dit...

Montse, a on has portat a ERC?,Ciuró tans sols tens lo que et penja per pixar.
I la executiva,per a fer sopars,BOCAMOLLS ¡¡.

Tertulià ha dit...

Aquest és el preu que el PSC ha decidit de fer pagar al poble.
Definitivament als del PSC se'ls ha espatllat,el gps o la brúixola, o bé és que no saben fer-la servir gens ni mica.
Han perdut totalment el Nord i totes les altres referències.
De quina altra manera es pot explicar aquest càstig al poble, per una tan minsa i efímera victòria temporal.

Anònim ha dit...

Governar amb minoria no es dolent si els que governen tenen clar que han de consensuar els grans temes de ciutat. Lamentablement no està passant i d'aqui el motiu de la paralització en la gestió de l'Ajuntament.

rafael ha dit...

Hace tiempo, que nuestra oposicion esta desangelada, miedosa y cobarde..falta de liderazgo,unos por nabos y otros por coles y quien puede tomar el toro por los cuernos...por su preparacion, esta muy mal vista y aun no entiendo porque; Y lo que entiendo menos aun, es que la oposicion no se ponga de acuerdo y no colabore en nada..hasta que no salga la Gassul y el Ripoll del actual gobierno. Sres. Manda mas el Ripoll, que Don Manuel y la Gassul hace del Ciuro, lo que le da la gana, con el. ¿ Porque sera?. besitos

Anònim ha dit...

El principal i primordial repte de tot govern és formar un equip,majoritari i actuar de manera coordinada i homogènia. Pot semblar fàcil, a primera vista, però és un dels temes més complicats i difícils d’aconseguir.

Anònim ha dit...

En política sembla ser que la gent no entén que els draps bruts cal rentar-los de portes endins, a no ser que es faci intencionadament per comprometre els adversaris polítics que tens dins del partit.
La política torrenca no ens porta massa alegries, ni motius per sentir-se optimista, i és per això que quan hi ha alguna pinzellada positiva, val la pena comentar-la, no sigui que duri poc temps.
Tant de bo fóssim tots plegats tan clarividents, per arraconar actituds tan mesquines com ens han demostrat el PSC en els darrers anys.

Anònim ha dit...

Va, Tafaner, fot-li canya al bloc que la feina se'ns tira a sobre. Espero els teus nous posts!
Salut i República !!

Anònim ha dit...

Uns barruts,sense vergonya.És el que són, ells ho saben que no podran juntarse i negociar, sense ells tres i per tant la amenaça de trencament,es inevitable però,no tenen pres-sa, d'aquesta manera van passan i perden temps, i cada final de més van "trincant".

Anònim ha dit...

Després de veure el camí que ERC i GIT estan agafant, l'horitzó, cada cop està més lluny. Uns, de la maneta del PSOE i els altres, jugant com sempre a la puta i la ramoneta.
Els d'ERC a remolc dels socialistes ja han aprés el seu......discurs i les seves maneres. - Dir una cosa i fer.ne una altra -. Bé cal reconèixer que almenys als socialistes els ha funcionat. El del GIT, continue igual que sempre, no diu una cosa i en fa una altra com els altres, però tampoc acaben mai per definir clarament que volen dir o volén fer .
UFffffff,,,,,.......

José Oviedo ha dit...

Des d'aquest blog, aprofito per a felicitar-vos les festes i desitjar-vos un feliç i positiu any nou

Tertulià ha dit...

Bon Nadal i bones festes,i que els teus, desitjos es facin realitat
Una abraçada.