dilluns, 10 de desembre del 2007

Al País Valencià s'ha acabat la crosta nacionalista

Continua la campanya espanyolista per fer desaparèixer qualsevol evidència de la unitat de la llengua, per acabar amb el català en totes les seves expressions. Ara tanquen TV3 al País Valencià i el fet té una transcendència i simbolisme gran. Cap govern anterior s'hi havia atrevit, ni quan el PP governava amb els blavers d'Unió Valenciana. Ni quan el PP governava a l'Estat. Vint anys d'unitat lingüística explicitada cada dia i a tothora.
Ara que a Tarragona ja es veu IB3 i que en aluns llocs també s'agafa Canal 9, ara que la tecnologia ens plantarà desenes de canals a la nostra tele d'arreu del planeta, un govern democràtic nega la possibilitat als seus administrats de veue una tele en la seva llengua que han vist normalment durant els darrers vint anys.
En Joan Ferran pot respirar tranquil. La crosta nacionalista de TVC, que tant l'amoïna, ja no podrà inculcar nacionalisme català al País Valencià. Finalment, amb el tancament del repetidor, ja no sentiran aquell borinot nacionalista que no els deixava viure. Finalment el País Valencià viu en la normalitat ferranenca.
No sé què en deu pensar Ferran i la resta del PSC. Potser en diran alguna cosa, però el que diguin pertany a l'ordre de les paraules, i el fet és que el repetidor ja s'ha tancat. I això ha passat a l'Estat espanyol, on es veu que una comunitat autònoma (per dir-ho en els termes socialistes) pot privar els seus ciutadans, en ple segle XXI, de veure la televisió catalana. Inèdit. Insòlit. Insultant.
Comença el compte enrere fins a les eleccions estatals i tot suma

14 comentaris:

Anònim ha dit...

La mateixa Generalitat Valenciana que ha fet tancar TV3 en nom de la legalitat vigent, no mou ni un dit per tancar les desenes de canals de televisió pirates de tarot, porno, xats i altres continguts de dubtosa qualitat.
Es tracta de canals -il·legals i/o al·legals en la majoria dels casos- que només miren de fer diners a base de trucades i sms dels telespectadors. Però no passa res. Aquests no són perillosos. Aquests parlen en castellà.

Anònim ha dit...

Si els dirigents del partit que controla TVC la titllen gairebé d'avantguarda seccessionista i diuen que cal extirpar-ne la crosta nacionalista, com ens pensem que la consideraran els dirigents del govern valencià ? El tancament de TVC al País Valencià, com diria aquell, té uns autors intel·lectuals que no cal anar a buscar ni a països llunyans ni muntanyes remotes sinó al carrer Nicaragua de Barcelona. Ferran legitima Zaplana. Camps executa, Clos calla i Montilla atorga.

Anònim ha dit...

Primer va ser la reducció de les emissions en català de TVE de Sant Cugat, després mantenir Ràdio 4 en un estat vegetatiu, ara el tancament dels repetidors al País Valencià,... que cal que passi més perquè qui legitima Montilla s'adoni de l'error?

Anònim ha dit...

Jo ja no entenc res, ara que som tan valents, tan independentistes, ara que tenim un paquet molt gros i que surt un munt de gent al carrer, resulta que ens la foten per tot arreu. El humiliant i criticat peix al cove, resulta que no donava més de si.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord respecte als comentaris sobre en Joan Ferran i els socialistes catalans, però crec que no podem fer els ulls grossos a una qüestió que, per a mi, és colpidora: tot aquest drama de la recepció de TV-3 al País Valencià va començar, si no m'erro, per una decisió d'en Montilla, i aquest home i tots els seus adlàters manen a la Generalitat de Catalunya ben tranquils gràcies al partit en què milito i amb què simpatitzes, per la qual cosa, des del meu punt de vista, ERC, si no fa intents seriosos per capgirar-la, en serà coresponsable.

Anònim ha dit...

Tal com van les coses, crec que a Catalunya s'ha de crear un "cordó sanitari" que aïlli el PSC i l'enviï al costat del PP ; de moment, sembla que els dirigents d'ERC ni s'ho rumien.

Anònim ha dit...

Espero que no em vingui algú dient que aquesta és una excel·lent estratègia d'ERC encaminada a fer-nos desvetllar les nostres adormides consciències perquè seria massa,ja vaig dir el mateix Per mi ERC ha creuat la Línia Vermella amb el tancament de TV3 al País Valencià i després de 9 mesos els nostres súper espavilats i eficients dirigents d'ERC han estat incapaços de impedir-ho.
Si amb això no son capaços de fer res, com collons poden pretendre liderar l'alliberament nacional.
Si haguessin amenaçat en trencar el pacte amb el PSC-PSOE, segur que en Montilla amb el "tonto" del Clos haguessin fet el que fos perquè TV3 continues al País Valencià.
Però si sempre en Carod i Pugicercós diuen que mai posaran el govern entredit, a les hores amb quina força podem canviar la situació
Després de la manifestació cal fets i no paraules.
Ara per ara cap espanyolista ens té respecte!.

Anònim ha dit...

Paraules: em vaig apuntar al nacionalisme quan encara vivia Franco i jo era menor d'edat. Paraules: recorde pocs dies més tristos que avui, quan tinc la sensació que m'han clavat un punyal en l'esquena els meus. Meus? I ara què president Montilla? I ara què conseller Puigcercòs? I ara què conseller Tresserras?

Anònim ha dit...

On és la nostra dignitat?, la d'ERC on és?..

Anònim ha dit...

El Tripartit no té mai la responsabilitat de res, passi el que passi. Té la gran sort de ser irresponsable, que és una manera com altra de durar tant com es pugui ocupant el poder. Saben que compten amb el suport incondicional d'Esquerra i Iniciativa, és a dir que no els posen ni tan sols la condició de fer callar els neoestalinistes del PSC quan ataquen les institucions públiques (perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és una institució pública).
I així estan fonamentant el règim PRIpartit que enfonsa Catalunya en una de les seves pitjors etapes de la democràcia.
Però si el Govern Tripartit no és mai responsable de res, quina mena de Govern és aquest? Quina mena de país volen, aquesta trepa? Un on el seu màxim responsable calla quan cal donar la cara? Quina sobirania ens poden garantir els que ja s'ofeguen en l'exercici de la que tenim ara, encara incompleta? Per què hem de suportar més temps els pescallunes que se'ns presenten com els Moisès del nostre poble quan no s'atreveixen a dir al conductor del seu autobús --que ell sí que sap on vol anar: cap a Espanya de pet-- per on es va a Sants?

Anònim ha dit...

Ja veurem què es farà ara des del nostre govern. Suposo que com tot, deixaran que el tema es mori sol, i "qui dia passa any empeny"...
Tot aquest espectacle deplorable pel país, farà que molts es freguin les mans... però tant els d'un costat com els de l'altre!!

Anònim ha dit...

sóc votant d'ERC i hem d'admetre que la complicitat amb el PSC és insostenible. Aquest partit és un aferrissat unionista contrari al dret a decidir dels catalans. La contradicció ja no dóna més de si. Hem intentat moure el PSC cap al sobiranisme, però no és ni tan sols federalista. Això ja no té cap sentit i ens acabarà petant a la cara.

Anònim ha dit...

Com diu en Jimenez Losantos (per una vegada hi estic d'acord) els socialistes són mala gent però no tontos, són molt llestos, tenen molta experiència en el domini del poder el màrqueting i l'extorsió a periodistes (i el GAL).Una cosa us heu fixat que qui crítica la "crosta" són dos polítics amb cognoms catalans (Masllorens&Ferran), la xusma sociata no improvisa, ho té tot perfectament controlat.
Això són maniobres vers les properes generals, i vers la nova llei de la Corpo, són maniobres de provocació i desestabilització vers el nacionalisme català, penso que el meu partit (ERC) no ha de perdre els nervis (ni nosaltres) ja vindran les eleccions, i el propres congrés de l'estiu, després ja passarem comptes.
Portem 300 anys ocupats no vindrà d'uns mesets, penseu que CiU no piula, alguna cosa rara s'està movent, Partal té tota la raó, però cal esperar un xic més.
L'aposta estratègica d'ERC, ha estat un fracàs, això ho veu qualsevol, la base social del PSC l'hi importa una merda el país, això només ens desgasta a nosaltres, i la guerra CiU-esquerra continua igual, la veritat és que tot està força complicat, i hauria d'escriure molt.
Salut i republica,tafaner.

Tertulià ha dit...

Es pot dir clar i desinteressadament, o bé pots jugar al sectarisme i donar sempre la culpa als altres. Amb fets com el que avui, deixen molt mal parats els partits polítics, els seus dirigents i de rebot a tota la societat. Actuacions com aquesta em reforcen l'esperit independent vers els partits polítics, encara que sóc conscient que avançar massa en aquest sentit podria fer-me caure en un judici massa simplista. No vull posar tothom al mateix sac, però hi ha uns errors en què cauen els partits polítics que es repeteixen massa sovint, i això ha de fer pensar, i hauria de provocar canvis en els plantejaments.
Alguns partits l'acusen d'haver-ho fet en nocturnitat i traïdoria, però no recorden que també es va fer de nit la retirada dels papers de Salamanca. Doncs, si és així, no critiquem les formes, a la lleugera, i dediquem-nos més al fons i contingut dels actes.
Legalment el govern valencià podia fer el que ha fet, ja que hi havia una sentència judicial que l'avalava. No li discuteixo la legalitat, encara que m'avergonyeix que un partit demòcrata hagi batallat per aconseguir impedir l'emissió de TV3 al País valencià. Em costa d'entendre els motius. Bé, em costa d'entendre que interessos polítics, interessos partidistes es posin per davant dels drets dels ciutadans. Serà que les emissions de la Corporació catalana són nocives per a la salut, per a la salut mental? L'acció del govern del PP és en defensa dels seus votants? De què tenen por?
Em faig més preguntes: actuen de la mateixa manera davant d'emissions televisives que perjudiquen la sensibilitat humana? No els preocupen els programes escombraria? Què fan amb les emissions via satèl·lit?
No continuo amb més preguntes, perquè a mesura que avanço ho vaig trobant més ridícul i absurd. Com és poden justificar sense sentir el ridícul a la pròpia carn!
Avans d'acabar, voldria afegir, per si hi algú que s'ho hagi pensat, que no estic defensant TV3 ni cap altra cadena televisiva, el que pretenc és defensar els drets dels ciutadans a sintonitzar l'emissora que vulguin, i en contra d'impedir-ho per interessos partidistes, per interessos d'una política equivocada, mal entesa, interessada. Si l'Albert Boadella fos honest amb els principis pels quals molts ens vàrem manifestar a favor, exigiria el dret a la lliberta d'expressió, però la vida dóna molts tombs, i no sempre s'aconsegueix viure amb coherència.