dimarts, 25 de maig del 2010

CLATELLADES.

El president Montilla va anar ahir a passar el dia a Madrid, acompanyat del Saura i del Carod.
El motiu de l'excursió no és cap altre que la demanda de la jubilació de bona part dels membres del Tribunal Constitucional. I jo em pregunto: Què hi guanya Catalunya amb la renovació?
El problema és de fons, i no es diu Tribunal Constitucional, sinó Constitució. L'Estatut, per molt retallat que estigui, a ulls dels lletrats d'aquest òrgan judicial no lliga amb el text marc de l'Estat, per aquesta raó estant decidint en quin grau es pot escurçar, però no deixar-lo tal com està.
El Montilla, anant a Madrid per demanar la renovació dels membres d'aquest organisme, no aconseguirà res de nou, atès que el problema no és aquest. Ni l'edat, ni les idees, ni la mala llet que puguin arribar a tenir alguns és motiu per pensar que, si es canvien, els que vinguin ho faran diferent.
La d'ahir va ser una excursió inútil, una despesa estúpida i un patètic viatge de final de curs dels tres màxims representants d'un govern decadent . Ras i curt.
L'única clau de volta a aquesta situació no és el demanar una renovació que no conduirà a res, atés que tots els que hi entrin estaran d'acord amb la retallada, sinó en el campi qui pugui i constituir un nou Estat independent que sigui capaç d'adoptar un marc legal propi que ajudi a Catalunya a sortir de la crisi on ens ha posat Espanya.
Rebrem més clatellades de les que ens mereixem, per anar amb males companyies.