dimecres, 12 de maig del 2010

Això no serveix per res.

Bé, per res no, això serveix, per -que ens anem preparem per unes quantes mesures mes (i mes dures) que ens aniran imposat, com diu la gallina al gall “poc o poc, poc a poc” però a nosaltres com a habitants del primer mont, ens o fan amb vaselina, per que no ens faci massa mal .
A aquestes alçades del colossal desastre de la política econòmica de Rodríguez Zapatero i del seu Govern, està de més relatar el conjunt de despropòsits, contradiccions, dilacions, canvis d’opinió, negació de la realitat… en definitiva, repetir el relat de la degradació de la situació econòmica i de la vida de tants conciutadans.
Avui forçat per la UE, el Banc d’Espanya, els mercats, i intimidat per Obama, ZP ha decidit rectificar, fer-se enrere de decisions pròpies i emprendre mesures per reduir el dèficit públic, desprès de fer el sort i el cec, que no pas el mut, a una situació in extremis en la que ens ha instal·lat en els darrers dos anys.
Si ara s’ han de reduir despeses, és perquè fins ara no s’administrava bé.?
Com ens diu Público, les mesures que avui ha anunciat el president del govern espanyol són les següents:
1. - Reducció de les retribucions del personal del sector públic en un 5 per cent de mitjana en 2010 i congelar-les en 2011. La rebaixa serà proporcional als ingressos. Reducció en un 15% del sou dels membres del Govern.
2. - Se suspén per al 2011 la revaloració de les pensions, excloent les no contributives i les mínimes.
3. - Eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial previst en la llei 40/2007.
4. - Eliminació del "xec-bebé" de 2.500 euros a partir de l'1 de gener del 2011.
5. - Adequació del nombre d'unitats dels envasos de medicaments per ajustar-lo a la duració estandarditzada dels tractaments. Es podran dispensar unidosis per mitjà del fraccionament dels envasos. S'espera estalviar uns 300 milions d'euros anuals.
6. - L'ajuda oficial al desenvolupament es reduirà entre 2010 i 2011 en 600 milions d'euros.
7. - Es preveu una reducció de 6.045 milions d'euros entre 2010 i 2011 en la inversió pública estatal.
8. - Previsió d'un estalvi addicional de 1.200 milions d'euros per part de les comunitats autònomes i entitats locals.
9. - Les sol·licituds per a dependència hauran de resoldre's en sis mesos i s'eliminarà la retroactivitat. Amb això s'espera estalviar 670 milions d'euros anuals.
Diria jo, que amb aquestes mesures el Sr. Rodriguez més que solucionar un problema se n'ha creat uns quants i més que problemes el que li ve al damunt és un malson que no oblidarà facilment.
O sia que, bancs, especuladors i constructores tot i ser els responsables de la crisi, s'en surten "de rositas" i a pagar com ja es veia a venir, els de sempre.,ha tret les tisores i ha retallat per on és més fàcil, per baix, funcionars, pensionistes i futures mamàs. Perfecte, quina gran lliçó d'economia per part del President, i aixó que d'economia en va fer unes lliçons una tarda amb en Jordi Sevilla.
Si ara es fan retallades per reduir el dèficit públic, es fan de manera improvisada, obligada, en cap cas, per convicció del Govern Zapatero. Amb les mesures d’avui reduirem el dèficit. Però amb aquestes mesures el que segur no farem és millorar la productivitat, la competitivitat, el consum i la generació de llocs de treball, ni el benestar de les persones ni el de les famílies.
Qui no ha sabut tapar la fuita d’aigua, pot ara dirigir el salvament del naufragi?
P.d-1.- Tot fa preveure que Zapatero aplicarà un criteri més polític que no pas econòmic, robar als pobres i acatar la voluntat dels més rics, del capitalisme salvatge i plutocràtic.De reintroduir l'impost de patrimoni (1800 milions que pagaven els espanyols més rics), sembla que no ha dit res. De demanar perdó, tampoc.
Per què no tornen les tropes d'Afganistà? Per què no es torna a posar en vigor l'impost sobre el Patrimoni? Per què no torna la publicitat a la televisió pública, encara que sigui temporàriament ? Per què no es graven adequadament les grans fortunes acollides als paradisos i de les SICAV? Per què no es lluita amb determinació contra l'economia submergida i el frau fiscal?
P.d-2- Així que ja ho sabeu, la propera vegada, a votar al PSOE perquè no governi la dreta.
P.d-3-Si existeix l'estat lliure de Baviera, per què no la República Catalana lliure, associada a la República Federal d'Alemanya?. Seriem més rics, cultes, pròspers, democràtics, lliures i, amb el temps, nosaltres més rossos i ells més morenets. De fet, als catalans ens sortiria més a compte ser un land alemany...en tots els sentits.
P.d-4-Jo el que trobo a faltar és que es retallin las pensions vital.lícies a ex-alts carrècs, els sous dels polítics, las "dietas" i els complements dels diputats i senadors, els vehicles oficials, el número "d'assesors" per alt càrrec, els "estudis" innecesaris, las subvencions a sectors històricament deficitaris, els costos de la obra pública, etc....I després de que hagi fet tot això, si encara no surten els comptes, s'el.liminen un 30% dels càrrecs públics i segur que quadrem comptes. Massa paràsit social és el que hi ha!