dijous, 21 de maig del 2009

UN BON CURRÍCULUM !

Aquesta nit comença la campanya per les setenes eleccions al Parlament Europeu. Unes eleccions que comencen a agafar cada vegada més interés malgrat que les previsions de participació es mantinguin baixes. Si dic que agafen més interés és senzillament perquè cada vegada més a Eupora es decideixen coses d'alt contingut per a nosaltres, per tant, no hi ha cap més remei que prestar-hi cada volta més atenció.
Però bé, anem al gra, expliquem el què està passant aramateix aquí. Com sempre per marcar la nota i per quedar com un autèntic Estat retrassat, Espanya ja ha fet de les seves. Amb aquella intolerància tant habitual que els caracteritza, ja han il·legalitzat una candidatura política, Iniciativa Internacionalista, és que no poden! és com el yonki amb l'heroïna.
Evidentment doncs, podem dir que :
(1) les eleccions ja no són del tot legítimes i
(2) l'Estat Espanyol no és legítim a Europa.
És clar que no ho serien d'altres Estats també, però el cas d'Espanya, és un cas singular de reincidència continua, vulgaritat i maldestre. Són com els tontets del grup.
Amb menys de 30 anys Espanya ja aconseguit fer un cop d'Estat, prohibir dos diaris, il·legalitzar varis partits polítics, crear un grup armat i matar ciutadant seus enterrant-los amb calç viva, torturar a les seves presons i estar condemnat per l'Alt Tribunal europeu, protegir el seu cap d'Estat d'una manera infantil i desproporcionada, trinxar la costa llevantina passant-se pel forro totes les directrius europees, mantenir l'únic conflicte armat a l'Europa occidental, crear una via morta de Madrid a Sevilla mentre el seu eix més potent econòmic, el mediterrani, es mor de fàstic i basar la seva economia a cop de totxo, de funcionari i de gandul.
Un bon currículum, sí senyor!
D’aquí a un mes haurem d’anar a votar..A Catalunya, però, com a resultat d’aquesta anormalitat nacional que patim, haurem de definir el nostre vot –un cop més- utilitzant cent mil raonaments externs a les complexes variables europees.
A Espanya es parla de primàries, però a Catalunya poden ser molt més que això. La campanya per les eleccions europees, que comença aquest divendres, serà un petit assaig de la llarga precampanya de les pròximes eleccions al Parlament.
Els resultats a nivell espanyol no serviran pas gaire més que una enquesta perquè, malgrat la forta crisi econòmica, parlar d'unes eleccions al Congrés de Diputats anticipades seria molt agosarat. En canvi, a Catalunya, la cosa és ben diferent. Com a molt poc resta un any i mig per a les pròximes eleccions al Parlament. Malgrat la insistència del president Montilla en assegurar que no avançarà les eleccions, els socialistes no tenen en absolut controlada la situació.
La inestabilitat de Zapatero a Madrid, la negociació pel finançament i la sentència del Constitucional de l'Estatut són tres càrregues molt feixugues per arrossegar-les quinze mesos més.
Per tot plegat, les europees són el termòmetre ideal per comprovar la mobilització de cadascun dels partits catalans. I, encara més, poden ser un assaig de cara als pactes per a la pròxima legislatura. Per molt que la campanya hagi tingut fins ara un perfil baix, no ha passat desapercebuda la bona sintonia que tenen els candidats de CiU i d'Esquerra. Ramon Tremosa i Oriol Junqueras, al contrari que les direccions dels seus partits en els últims anys, estan ensenyant que poden jugar en el mateix equip sense molestar-se.
Ho van demostrar, per exemple, en el debat que diumenge publicava el diari Avui. Eren els dos únics candidats que parlaven de defensar Catalunya a Europa. Fent-ho d'una manera directa i sense complexos, però alhora pedagògica. No es tracta només de defensar el corredor del Mediterrani o d'afavorir la presència del català a les institucions europees, es tracta de fer de lobby, igual com fan els congressistes dels diferents estats dels Estats Units. Aquesta és també una manera efectiva de presentar als ciutadans els beneficis de tenir rellevància a Brussel·les, una importància que, dit sigui de passada, cap polític català ha tingut a Europa.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Imagino que no poden fer la mateixa campanya que a Catalunya, on el PSOE mostra al PP com l’home del sac en versió adulta. Perquè la pregunta és evident: només són l’home del sac a Catalunya? O potser ho són a tot l’estat menys a Euskadi? Si en un lloc ho són i en altres no ho son, aleshores, estem parlant del mateix partit? Vol dir això que el PP són diversos partits en un de sol? Són la versió política de la Santíssima Trinitat? I que ningú s’ofengui pel paral•lelisme, és que no he trobat res més clar per. Perquè presentar-los com els ha presentat fins ara el PSOE i després fer un pacte com el d’Euskadi és per llogar-hi cadires. I que ara la delegació a Catalunya del PSOE ens els presenti altra vegada com la fera ferotge, ja és per pujar damunt la taula i aplaudir.
Jo, com ja sé com anirà la campanya a casa nostra (PSOE i PP tirant-se els plats pel cap, ERC atacant CiU, ICV culpabilitzant a del canvi climàtic i CiU, PSOE acusant a CiU de desestabilitzar i d’haver pactat amb el PP fa 12 anys, i CiU en una partida d’escacs un contra quatre), doncs penso que pot ser interessant veure què passa per allà dalt perquè, si no hi posem remei, aviat el pacte socio-popular el veurem aquí.

Anònim ha dit...

Estem a l’inici de campanya i com semprehi ha dos que ja es barallen com gossos, ja m’enteneu. El que cal és una campanya on es digui les veritat i que es debatin idees i no pas insults.
i ja sabem que com deia el President Companys “per lluitar per altres ideals hi ha molta gent però Catalunya només ens té a nosaltres”.
hem de triar, + espanya o + Catalunya a Europa, i això només t’ho poden donar, a priori, només dos candidats en l’Oriol o en Ramon.
salut.

Anònim ha dit...

Unes eleccions europees que el màxim objectiu és o bé tindria que ser la participació. Sobretot pels catalans, ja que els eurodiptats catalans són els únics repreentants del País a les institucions europees, la que com que encara no tenim estat, tampoc tenim comissaris ni podem presidir mai la UE.
El PSOE en aquestes eleccions europees torna al discurs de la por. Un discurs que en el passat els ha donat bons resultats, i que caldrà veure si encara es efectiu.
Tot i que vist en clau nacional, on el discurs esquerra - dreta no tindria que fer-se notar, la campanya del PSOE posa en evidència que per les aspiracions nacionals de Catalunya, el PSOE i el PP són el mateix.
l'Organització sense ideologia experta en arreplegar poder es presenta sobre les històriques sigles del PSC-PSOE. No tenen programa electoral, ni propostes, ni candidat (Maria Badia és la 4 de la llista del PSOE), ni campanya (entesa com a debat polític i propostes), i han portat a l'extrem allò de que vé el llop, en unes eleccions on no vé cap llop. S'han passat de frenada que diria aquell, i en comencen a ser conscients.
Tot el seu missatge està basat en treure's les puces de sobre del que en són corresponsables, o més responsables que altres en ser Govern fa anys, com és la crisi econòmica. L'atribueixen al llop, que curiosament no governa, un llop al que anomenen "dreta" (definició amb la que als anys 30 i 70 del segle passat es coneixia els seguidors del dictador Franco i als seus successors).
El PP no té cap candidat català. És tal la inexistència d'un PP català que ja ni cal posar candidat, no en tenen. Fan passejar per Catalunya el militant del PP de Madrid Alejo Vidal Quadras i al recent ex Conseller d'esports de la Comunidad de Madrid Santiago Fisas. Missatge centrat en atacar Zapatero i proposar solucions a la crisi, que és el que no fa Zapatero. Desconec però quines són les solucions que proposen a la crisi.
Dues cares d'una mateixa moneda. No hi ha dubte, cal votar, i votar be!

Anònim ha dit...

Aquest cop toca Europa, aquest cop es reparteix el pastís de l'hemicicle de Brusel·les.
I malgrat es preveu una participació que no arriba al 30%, ningú canvia la seva manera de fer, ningú replanteja absolutament res.
Sort que hi ha noves iniciatives que fins ara mai s'havien presentat, sort que encara queda un bri d'esperança...
PER DIGNITAT,PER PATRIOTISME,NI UN VOT PER EL PP,NI UN VOT PER EL PSOE. MALGRAT TOT CATALUNYA TE NOMES DOS CANDIDATS,TREMOSA-JUNQUERAS,JUNQUERAS-TREMOSA.
Salut i independència.

Anònim ha dit...

Ahir mirava l'inici de campanya dels partits catalans i tot i que ja feia temps que estava anunciat, el PSC segueix com sempre, segueix dient que si no guanyen ells vindran els dolents, vindrà el llop i tot anirà fatal. Crec que es pensen que els Catalans i Catalanes som imbècils! On estan les propostes? Les idees per construir una alternativa a les suposades diferències polítiques amb el PP?
Però després resulta, i com de tots i totes es sabut, que a Euskadi el Llop i la Caputxeta Vermella van de la mà i que al Parlament Europeu és la pròpia Caputxeta, i fins i tot nascuda a Catalunya, la que s'ha negat a deixar utilitzar el català... També podríem fer una llarga llista d'iniciatives europees aprovades per ells conjuntament... Resulta que aquí, allà i la Xina (si fos el cas) ells es posaran d'acord... però nosaltres amb la por del llop o del mal menor seguirem baixant el cap.
Sort que poc a poc hi ha cada dia més persones que comencen a veure que l'estat espanyol i els seus polítics són part del problema dels catalans i catalanes i de la mateixa manera hauran d'adonar-se que són els mateixos que aposten per Europa del capital i dels estats i que això conforma una Europa dèbil políticament i capitalista econòmicament. Lluny de garantir una Europa de la pluralitat, de la defensa de les classes treballadores, de les nacions i dels pobles.
Cal començar a desemmascarar els llops amb pell de xai i no tenir por d'apostar per la valentia i el compromís, per la il•lusió i per començar a construir i a defensar el nostre propi estat, la nostra pròpia nació i el conjunt de les nacions sense estat que conformen Europa des del Parlament Europeu.
En fi companys, a veure si Europa ens coneix i s'adonen de l'opressió feta per l'Estat espanyol durant anys i anys..., i la repressió política que encara es fa en "el primer món"... .
Visca la Terra!

Anònim ha dit...

Hagués preferit un pacte ERC i CDC. La unió fa la força. Seria convenient que, acceptant que tant un partit com l'altre han comès errors (els uns amb el pacte amb el PP i els altres creant el tristpartit), que comencessin de nou i tornessin a il·lusionar Catalunya.
R.