dimecres, 27 de maig del 2009

Copa, LLiga i Champions?

Portem dies dient que ara arriba el moment més important, però ara sí que de veritat és el més important. Avui dia 27 de maig el barça lluitarà pel tercer titol en una temporada. Després d'una excel•lent temporada pel barça, després d'haver golejat a diferents equips de la lliga, haver anat al Santiago Bernabéu, i haver guanyat per 2 a 6, després d'haver empatat a stamford bridge per un gol miraculos d'Andrés Iniesta, haver aconseguit la lliga i la copa, avui finalment el barça aconseguirà la Champions ?
Aquesta és la pregunta que ens fem tots els culers. Avui a Roma, la ciutat eterna i la ciutat on va néixer el dret occidental hi tindrà lloc un dels esdeveniments socials més importants del món, la final de la Champions.Avui el president de la Generalitat, el nostre president, malgrat l'inquilí actual no s'ho acabi de creure i tingui pinta de conserge trist i gris, serà un convidat oficial amb tots els seus ets i uts a l'estadi Olímpic de Roma.
Avui la llengua catalana, la llengua de Ramon Llull, d'Ausiàs March i del Capri, la llengua mil•lenària parlada per milions d'europeus però prohibida i subjugada, serà també oficial en aquest esdeveniment d'importància planetària.
Avui la bandera dels quatre pals, un dels primers símbols heràldics del món i ensenya de la nació catalana completa, serà vista per milions i milions de persones d'arreu.
I per postres ahir, la policía d'espanya, a través d'un dels seus sindicats, la Confederacion Española de la Policia (CEP), ha posat el crit al cel perquè considera un "menyspreu gratuït" amb rerefons polític el fet que els efectius de Mossos d'Esquadra que es desplacin a Roma en el marc del dispositiu de seguretat de la final de la Champions tripliquin els de la Policia Estatal espanyola.
I tot això gràcies al F.C.Barcelona, al nou Barça, el Barça del senyor Joan Laporta.
Un Barça catalanitzat, un Barça modern i gens freak,un Barça campió.
Molts d'ells són a Roma, uns altres el veuran en pantalles gegants situades a diferentes ciutats i pobles de Catalunya. Avui veure un gran partit disputat per dos grandissims equips, on disfrutarem veient-lo, anirem i patirem fins que el colegiat xiuli el final del partit, on un dels dos equips serà el campió de la Champions o potser ens ho jugarem a penaltis o en una prórroga.
Qui ho sap? Però no em d'oblidar que passi el que passi el barça a fet una grandíssima temporada, on em disfrutat en cada partit al màxim, on ens han demostrat que aquests jugadors són jugadors amb un gran talent i que per tant es mareixen la confiansa de tot culer.
I qui sap potser avui aconseguirem la tercera Champions a Roma, l'esperat TRIPLET, o potser no, sortirem amb un doblet, amb un fantàstic doblet i una temporada per no oblidar!
Gràcies Barça per la temporada que ens has donat, per com ens has fet vibrar, per com hem gaudit i per com has reviscut el sentiment culé i català. Demà si guanyarem, i espanya, el país dels garrulos, sabrà que la victòria no és seva, i aquesta és una de les grandeses dels catalans, la grandesa i la capacitat de fer grans empreses que en el fons no són ni seran mai espanyoles.
Ah!! La foto que he posat és la foto que hi havia al vestuari del Camp Nou abans de la final de París de fa tres anys. Caldrà tenir present aquesta mateixa frase també a l’hora de jugar a Roma: Del subcampió ningú no se’n recorda. Només el campió passa a la història.
Gràcies per tot, la temporada ha estat inoblidable. Molta sort per la final, estem tots amb vosaltres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Són dies que la catalanització del barça, escoltar les rodes de premsa amb el nostra idioma com a prioritari en les rodes de premsa, o veure senyeres o estelades a Europa, realment et fa venir pell de gallina. El barça com ambaixador d’un país que encara no el deixen ser ni sencer ni ple. Un ambaixador de primera línia i prestigiat tant per les formes com per les persones, aquí és on et fa tenir orgull d’aquest equip. A veure si repetim el joc del Bernabeu....Endavant Barça!!!!! El meu pronòstic 2 a 0 i ja n’hi ha prou!!!