dimecres, 4 de març del 2009

GOL EN PORTA PRÒPIA ¡

En una jugada molt ben trenada per tot l’equip, espanya ha tornat a marcar un gol i ha donat una lliçó d’estratègia. Es miri com es vulgui, les eleccions basques les ha guanyades espanya. Els tenen agafats pels ous, ens tenen atados y bien atados.
Una jugada molt ben elaborada des de la defensa, amb una llei de partits en què, òbviament, van participar totes les vaques sagrades. Quan cal, els espanyols ja saben el que han de fer.
Antes roja que rota. Pero,no podem barrejar les coses.
Els cas basc és refotudament diferent al nostre. En el cas català el gol ha estat en pròpia porta. A Catalunya havia majoria absoluta nacionalista catalana i ha governat el PSOE (és com aquella frase que diu així "por que le dicen amor cuando en realidad lo que quieren decir es sexo? Ells diuen que mana el tripartit i de fet mana el PSOE )
Els de Madrid ens han clavat un gol per la escaire perquè sense la llei de partits d'hendakari no seria socialista, seria del PNV com la majoria del poble ha triat i de CIU a Catalunya com la majoria de gent va triar. Però entre les lleis de partits i les aliances ens han fotut el govern de les mans i se l'han endut a Madrid En saben més i tenen tot un aparell de l'estat molt potent que treballa en tots els àmbits perquè la jugada surti rodona. espanya, ja torna a l’atac, ara esperem veure com actuen al tribunal constitucional amb l’estatut, o que fan amb les competències a traspassar. Jo n’estic segur faran, el millor per ells, el pitjor per Catalunya.Que retallen l'Estatut i deixen que el TC remati la 'faena'.
A Euskadi, tots els escons nacionalistes han recolzat l'opció a favor dels de casa.
Passa que no han estat suficients, i la grant diferència amb els bascos és que nosaltres no sabem ni xutar.
El fart de riure que es deuen fotre mentre ens barallem entre nosaltres. És evident que el govern nacionalista (CIU i PNV) no és la perfecciò, perquè la perfecciò no existeix. Però és clarament millor qu e un govern del PSOE oveint ordres de Madrid.
Yo no he sido'.. Quin respecte voleu que ens tinguin?
Si hi ha una cosa en la que coincideixen insignes economistes, tant nostrats com foranis, és en la insostenibilitat d´un Estat com l´espanyol. De tots és sabut que espanya sobreviu en una grant par gràcies a l´expoli que exerceix impunement sobre Catalunya i tota la seva àrea d´influència.
Els altres "ingressos" que té provenen del que pot produir la seva metròpoli mesetària farcida de funcionaris casposos, de les engrunes que bascos i navarresos (l´altre gran àrea industrial) donen en concepte de solidaritat (visca el concert!), el turisme i la construcció.
Per una altra banda, hem de tenir en compte que "de Madrid cap abaix" el percentatge de població ocupada en la Funció Pública arriba a uns percentatges escandolosos, superiors a un 20% (depenent de les Comunitats oscil.len fins a un 26%); a més que una gran part de població espanyola viu instalada en la subvenció permanent i en l´analfabetisme funcional etern (iniciativa i empenta zero).
I ara, la construcció s´ha ensorrat (la població a prop de l´atur,:3.481.859 aturats, un 50,38% d'increment en els 12 darrers mesos) ves per ón.
L´atur arribarà a percentatges rècord dins l´UE, i a tot això sumem-hi els milions d´immigrants que en pocs mesos deixaran de cobrar el subsidi d´atur.
Per acabar-ho d´adobar, els fons europeus s´han acabat (Europa ha dit prou de mantenir ganduls). Aquesta és la realitat de l´economia espanyola, i aquesta és la misèria de la seva gent. La mediocritat espanyola pot arribar a ser tant miserable que no dubta en posar en perill la seva "gallina dels ous d´or". Ells volen esmunyir la mamella catalana fins assecar-la, saquejar és el que millor saben fer.
Tota la històrica xarxa productiva, les nostres PIMES i els postres autònoms, estàn en perill d´ofegament imminent. En lloc de redreçar l´estructura econòmica espanyola cap una economia amb més valor afegit durant els anys de bogeria especulativa, en lloc d´aprofitar els calers expoliats als catalans per espabilar als més de 20 milions de ganduls subvencionats, en lloc d´educar-se en els valors democràtics (aquests cromanyons s´han passat al Sr.Montesquieu pels collons...), ells segueixen com sempre. La seva bogeria per aconseguir "cash" i controlar totes les colònies, els ha portat a l´escandalosa tupinada en les eleccions basques; si els espanyols posen les grapes a la caixa basca, a més d´intentar prendrel´s l´ànima, els hi fotran també els calés.
La crisi és greu, serà llarga, però els catalans la patirem encara més que ningú.
Les nostres PIMES i els nostres treballadors autònoms corren risc imminent de col.lapse, seguim sense calés, sense infraestructures, i el més greu de tot és que seguim amb el mal Govern.
Però també som un poble emprenedor, amb valors arrelats al nostre codi genètic com l´esforç i el treball, i el més important és que encara tenim Ànima. Tant de bó serveixi la situació a la que arribarem per fer despertar a la Catalunya indecisa que roman a l´expectativa de cap on governar el vaixell. I ben cert és que quan el seny i la rauxa s´acaba, arriba la Ira!.
El millor remei per combatre la depressió provocada per la crisi o pels resultats electorals passa per l’entrecuix. Així ho ha entès el president Zapatero, qui, ahir, a la roda de premsa conjunta amb el seu homòleg rus Dimitri Medvedev, va explicar les claus de l’acord turístic signat entre els dos països. Segons va dir textualment ZP, aquest acord serveix per “estimular, per afavorir, per follar (sic), per donar suport a aquest turisme”.
L’anunci del president espanyol ha provocat la formació de llargues cues a les agències de turisme i des de Moscou ja s’està preparant de cara a les vacances de setmana santa un paquet turístic que portarà per nom “Des de Rússia amb amor”. Fonts ben informades asseguren que James Bond farà de cicerone i neguen que Zapatero hagi patit cap lapsus causat pel vodka o per la ressaca gallega.