dimecres, 5 de març del 2008

SOLUCIONS JUSTES, VALENTES I LÒGIQUES



Lluís Sunyé, cap de llista d'ICV per la demarcació de Tarragona

Jo votaré útil, votaré en LLuís Sunyé. Perquè Iniciativa és la única formació que garanteix que es faci una política d'esquerres.
Això és vot útil. S'ha dit que nosaltres (la gent de més a l'esquerra del PSOE) som la consciència del socialisme.
Som qui recorda als socialistes que s'han de fer polítiques d'esquerres de veritat.
Amb una esquerra de veritat forta, es pot garantir veritables polítiques socials, polítiques de redistribució de la riquesa, reacionalització dels recursos i sentit comú en la política, cosa que últimament està en desús.
El vot útil de veritat no deixarà que el govern giri a la dreta. Aquests 4 anys, ICV, ha desenvolupat una gran tasca i és moment que tinguem una esquerra forta perquè en Zapatero no s'ha enterat encara que, pot ser oficialment no hi ha una crisi econòmica, però s'estan tancant empreses, creix l'atur, pujen els tipus d'interés i la gent té problemes per omplir la nevera.
Donar una generosa caritat de 400 € no és la solució. Necessitem algú que aporti solucions als problemes de la gent del carrer. Idees noves i amb enginy de qui no està condicionat pels poderosos.
Aquest algú és el Torrenc, LLuis Sunyé i els companys i companyes d'Iniciativa per Catalunya Vers - Esquerra Unida i Alternativa.
I sobre tot recordeu que fem política real, sense condicionants, perquè la nostra gent, no deu favors a ningú.

Cal que els treballadors votem útil :
1- contra la dreta dels oligarques (la que només sap atiar la por amb els immigrants, treure l'espantall d'ETA fins a la sopa, treure a passejar els cures, i proposar mesures antipopulars- neoliberals- embolcallades en un discurs populista i neofeixista), per la democràcia.
2- a favor de la pluralitat de les esquerres (per evitar que des d'un govern amb majoria absoluta s'acabin fent les coses del del "ordeno i mando" i s'acabi fent més cas als sectors oligàrquics i de l'alta burgesia abans que atendre les necessitats de la majoria. Perquè el govern i el parlament s'escolti a la societat i perquè les persones del poble, organitzant-nos i votant cada dia, podem protagonitzar el nostre present i el nostre futur. Perquè s'avanci en el reconeixement i normalització de la pluralitat de l'estat i la relació federal dels seus pobles.
3- per impulsar polítiques de drets i polítiques socials que beneficiïn a la majoria, per fer recular la tendència a l'augment de les desigualtats socials, perquè els qui més tenen més paguin i podem finançar una millor sanitat pública, una millor escola pública democràtica i laïca, per millorar els salaris i les pensions, per reduïr la sinistralitat laboral, per un model econòmic més just i menys depredador amb la natura.
4- perquè les persones de les classes populars, les persones del poble tinguin més poder Perquè ens calen Treballadors i Treballadores al Congrés!

A les eleccions generals, només una formació representa la classe treballador, aquesta és la coalició Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alaternativa (ICV-EUiA) a Catalunya i Izquierda Unida (IU) a la resta de l´Estat.
Vota amb Classe!
Vota Útil!
Vota Esquerres!
Vota ICV-EUiA!
Vota a Lluis Sunyé !

15 comentaris:

Tertulià ha dit...

El linq de petons,molt BO!!.
Veix que també,has linkat el teu ex-company d´ERC.
Pet....una abraçada.

Anònim ha dit...

HOSTIA ¡¡.Això és el que m’ha vingut al cap quan he llegit el que el Newsweek havia escrit de Zapatero, amb una contundent portada que titula: “Spain’s dud. Com Zapatero ha passat de ser una estrella europea a una decepció nacional”. Per més que sigui la revista més progre de tots els grans setmanals publicats als Estats Units, Newseek, no deixa de ser reflex de la mentalitat endògama americana que és incapaç d’entendre les complexitats del món. Molts dels seus arguments són esbiaixats i simplistes, quan no directament tendenciosos i no els puc compartir en cap cas.
Tot i això, a l’article del Newsweek hi ha una afirmació que crec que és altament encertada:
“El problema de la política espanyola és que la campanya s’ha convertit en una subhasta d’Ebay”
La subhasta de qui rebaixarà més impostos, de qui expulsarà a més immigrants i de qui serà menys dialogant amb ETA. Subhasta que lamento profundament i que no puc compartir en cap cas.
I això no ho dig jo, ho diu el Newseek.

Anònim ha dit...

Jo no veig massa clar això del PSOE que acabarà fent un pacte amb CIU i es carregarà el tripartit amb el pretext de que ICV i ERC estaven a la mani contra la MAT o per podeer anar més en consonància amb les presions dels financers en temes d'energia, urbanitzacions i altres infrastructures que els partits menors del tripartit no volen com les volen els del PSC i de CIU.
Això em fa més por que una pedregada. En quan al PP, no crec que ni de lluny que guanyin i preparen el relleu de Rajoy per el futur.
A les autonòmiques vaig votar poc entusiasmat per el Saura i ara em trobo bastant motivat amb aquest nou capital humà que representa el LLuis.

Anònim ha dit...

Ai van algunas razones para no votar al PSOE:
1- Raja mucho de los obispos, pero mantiene los acuerdos con el Vaticano. Hoy ZP ha enviado un mensaje a Rouco felicitándole por su nuevo cargo en la Conferencia Episcopal. Además, la Iglesia católica recibe dinero de tod@sn nosotr@s.
2- Siempre tienen en la boca que son de izquierdas. Las leyes sociales las han pactado con ICV-IU y ERC (matrimonio homosexual, ley dependencia...). Pero las leyes de materia económica las pactan con la derecha (CiU y PNV). De manera que, actualmente, al Banco Santander paga menos impuestos que un profesor de instituto.
3- ZP y Solbes presumen de superhábit y de bonanza ecnómica en España. Es cierto. España ha crecido económicamente, pero la riqueza está peor repartida. Bancos y eléctricas se han forrado. Pero los hipotecados han perdido poder adquisitivo.
4- ZP y Maleni se han volcado con el AVE. Finalmente el AVE llegó, pero rodalies sigue siendo una película de miedo y no se invierte un euro desde hace 20 años. El tren de la minoria está por delante del de la mayoria, según ellos.
5- La política de cheques no es de izquierdas. Los 400 euros de descuento en el IRPF son una propina para los ricos y una limosna para los trabajadores. Lo que hay que hacer es que la economia esté al servicio de la gente, y no la gente al servicio de la economia. Que los que más tienen paguen más y los que menos tienen menos.
Menos cheques y más servicios y de calidad.
6- Votar al PSOE es contribuir a una mayoría absoluta en que ZP tendría las manos libres para todo. No creeis que es mejor que tenga que mirar a la izquierda y consensuar con el resto de partidos?
7- Votar al PSOE es votar el bipartidismo: blanco o negro. O me votas a mi o vuelven los malos. España tiene muchos más colores.
Después de la parrafada, creo que lo importante de verdad son dos cosas: que la gente vote y que lo haga por convicciones y con exigencia.

Salut!!

Anònim ha dit...

Que carai haig de fer amb aquest paper de color sèpia que sembla una amanida de sigles, logos, marques i noms?
I és que, amb les mateixes regles de sempre i dues urnes damunt la taula: Una, amb tapa blanca, per a posar-hi la llista de diputats que creiem que defensaran millor els nostres interessos al Congrés dels Diputats; i l'altra, amb tapa sèpia, per a posar-hi un llençol amb tres creuetes dins un requadre, jo em pregunto...
Sí, sí. Haig d'escriure tres creuetes al llençol de color sèpia, però... quines creuetes?
I és que, en aquest llençol, tenim la oportunitat d'escollir més enllà de les sigles partisanes que encapçalen cadascuna de les opcions en disputa.
En el llençol sèpia, si vull, puc escollir un senador del Partit Antitaurí per la Defensa Animal, un de l'Entesa i un del Partit Carlí si em sembla avinent.
I és que és una petita i temorenca escletxa deixada a la mà de l'elector en un sistema de llistes tancades.
En aquest cas, en el del Senat, pots escollir per nom. De fet, es tracta d'una cambra que, ara com ara, fa segones lectures a les decisions del Congrés amb la intenció, si més no, de raonar encara més les polítiques que demanen un màxim de suports.
Malauradament, però, la tria de senadors de manera directa és molt baixa i el que es guanya de democràcia directe amb la tria personalitzada es perd amb el reduït nombre d'escons disponibles al Senat per circunscripció electoral.
I és que, aquí, les Comunitats Autònomes també n'escullen de manera indirecta i la segona cambra de l'Estat esdeve un poti-poti molt mal solucionat.
Malgrat tot, però, val la pena tenir en compte que, més enllà del sistema de partits vigent per aquestes terres, encara resta una mínima escletxa rebel en el llençol senatorial!
Altra cosa és l'actuació que els elegits tinguin per decantar la balança entre la disciplina de partit i els interessos de la gent que els ha votat.

Anònim ha dit...

Tot i que el Senat és una pantomina innecessària, és precisament l'únic lloc on pots votar persones, no llistes tancades.
Ara bé, està clar que no treure senadors no comportaria cap problema. De fet el PP controla el Senat i no ha pogut tombar cap llei, simplement tornen al Congrés on es tornen a aprovar i santes pàsqües.
Crec que és una llàstima arribar a discutir sobre tot això, però crec que els nostres dirigents necessiten un toc d'atenció seriós.
Encara no entenc com CDC accepta en Duran com a candidat... precisament en aquests moments!

tafaner ha dit...

Toni,jo votare ICV,al congreso i a CIU al senado.
En fi, contradiccions típiques d’un moment de trasbals com l’actual.
Salut i llibertat!

Anònim ha dit...

Al Senat no he votat mai cap candidat del PSOE. No estic d'acord amb aquesta llista conjunta i no la voto.
Em limito a triar tres candidats de formacions diverses, jo mai no votaria un candidat d'un partit espanyol.
Per Tarragona, hi ha un senador d'ERC, i no n'hi ha cap d'ICV malauradament.
Aleshores posaré una creu al Pere Muñoz d'ERC, i triaré els altres lliurement.
salut.

Anònim ha dit...

Malauradament, totes aquelles reclamacions històriques, la defensa dels nostres drets a l'autodeterminació, la defensa del que és nostre. Pel tot plegat, cal anar a Madrid a que ens escoltin. Com més siguem més soroll farem.
Queda clar que ha Madrid no se'ns a perdut res. De fet, si alguna cosa hi ha a Madrid, és en contra dels nostres desitjos i en contra de la nostra voluntat. A Madrid s'ha d'anar sense remei, però s'ha d'anar a defensar els nostres interessos. La nostra fita és la independència i mentre no tinguem majoria, tindrem que anar i negociar.
La nostra tasca i la nostra feina principal, la tenim a Catalunya. Malgrat això, s'ha d'anar a Madrid a presionar i cal fer-ho amb la força de les persones escollides pel poble. Aquell partit que lluiti pels interessos del poble català ha de tancar l'opció PP. Es impossible aconseguir quelcom per a Catalunya amb el PP al govern espanyol i els seus darrers mítings ens donen la rao.
Cal anar a Madrid sense pactes, a negociar pam a pam. Llei a llei.

Anònim ha dit...

Votaré CIU per nacionalisme vital i perquè es el meu partit.

Anònim ha dit...

Votaré ICV, perquè Catalunya es el meu pais.

Tertulià ha dit...

EL PRIMER QUE TENIM QUE FER ELS CATALANS el 9-M es ANAR A VOTAR EN MASSA ALS PARTITS CATALANS , com diuen, passats uns dies ningú s' en recorda dels vots en blanc ni els nuls i aviat sortiran molts polítics i encara més tertulians a les Ràdios , altres Mitjans de Comunicació o Foros d' Internet recordant "el triunfo de los partidos espayolistas en Cataluña , etc , etc " i ja sempre en els últims 30 anys , en les Eleccions Generals a Catalunya , la suma de vots i escons dels partits amb amos a Madrid supera amb amplitud als de casa , ho sigui que no crec que estem gaire per no anar a votar , votar en blanc o votar nul , malgrat la dinàmica del país desde les nostres Institucions ....de la nostra Catalunya i del menyspreu que rebem de Madrid portin a molts catalans en pensar "ja s' ho faran" , però això no ens ajudarà i només beneficiarà i farà riure als que ens odien , per tant anem a votar , anem a votar primer per que SI ES POT ....i segon per que és el vot que emprenya als que ens volen veure ,morts , desapareguts o aigualits desde espanya i alguns també dins de la mateixa Catalunya , uns amb careta amable i rialla falsa , altres amb cara de mala gaita , però la careta i cara d' uns i els altres és canviant com la dels camaleons segons si ens necessiten o no pels seus interessos.
Ara per ara CiU és qui pot defensar millor els interessos de Catalunya , per coherència , per experiència i per no estar lligada de peus i mans a Tripartits ni altres histories de l' àmbit sociata.
Amb això no vull dir oblidar o ignorar a ERC , tot al contrari , com a català lluitaré per convèncer a familiars , amics , companys de feina , d' anar a votar i de fer-ho per CiU.
Qui en manifesti i no pugui convèncer de votar a CiU i digui que no sap si anar a votar però si ho fa ho farà per ERC ...., dons l' intentaré convèncer de que si de que voti en aquest cas a ERC igual que m' agradaria que molts votants d' ERC fessin a
l'inversa si gent propera els manifestes que o no votaran o bé o faran per CiU.

Anònim ha dit...

La vida no és ... un ideal,
deixeu estar la fantasia
i veureu que és un orinal
ple fins a dalt de porqueria

Anònim ha dit...

Si no votes, no existeixes.
El vot en blanc és un vot sense utilitat, un vot estètic que donarà de parlar dos o tres dies però la realitat la construiran els partits amb els seus diputats.

Anònim ha dit...

Què demana el PSOE/PSC exactament al ciutadà de Catalunya? un vot que pugui aportar alguna cosa més o un vot perquè no pugui governar un partit que sobre el paper encarà és més ranci i caspós que el propi PSOE/PSC (Bono, Ibarra, Montilla....).
Els ciutadans no hem de caure en aquesta manipulació del partit socialista.
S'ha de respondre amb vots a partits que sí puguin aportar alguna cosa que beneficii al país mitjançant els pactes que es vegin obligats a fer des de Madrid els que guanyin aquestes eleccions per poder governar.
Quin optimisme pot sentir un votant que no és socialista però que faci un esforç a contra cort votant el PSOE/PSC per tal que no guanyi les eleccions el PP?
la resposta és senzilla cap ni un. Què pot esperar Catalunya d’un Zapatero que menteix compulsivament i que no fa res del que és compromet ?
res de res és clar.
En fi, la por no ha de fer variar la coherència als votants del nostra país.
És preferible un PP en minoria amb una oposició catalana forta que un PSOE amb majoria i una oposició feble, sense cap mena de dubte.
De fet entre un PSOE en majoria i un PP en majoria no hi ha cap diferència pel que afecta a Catalunya, no us sembla?
Salut.