dimarts, 13 d’abril del 2010

Feina a fer : Obrir la porta a marxar.

Ningú em traurà el plaer de viure de prop aquest dia històric..
I què equivocat que és el que diuen!!!
De les barbaritats econòmiques ja en parlaré en un altre comentari. Avuí parlaré un poc de les barbaritats polítiques..., el que preocupa avui en dia a la societat catalana no és la sobirania nacional sinó la crisi. D'aquesta realitat en dedueixen que cal arreglar abans la crisi i després avançar cap a més cotes nacionals.
Quina Barbaritat!!! Amb quines eines ?Amb els nostres diners? Amb les nostres lleis? Amb el nostre poder executiu? Amb el nostre marc audiovisual i de comunicacions?
Res d'això ho controlem nosaltres. No tenim els nostres diners, perquè els tenen ells. No tenim les nostres lleis, perquè les poquetes que teniem el Constitucional les suprimeixen. No tenim poder executiu perquè no tenim diners sobrers. I el marc audiovisual... bé, no cal parlar-ne.Parlem de Concert econòmic, però mentre "parlem", a Madrid legislen, i els senyors del constitucional decidiran d'aquí a poquets dies que no tenim dret ni a tirar-nos un pet si a Castella no els ve de gust. D'aquesta crisi no en surtirem si no tenim totes les nostres eines. I aquestes eines, no les aconseguirem si no engenguem fermament el camí de la independència.
El proper 25 d'abril a Torredembarra es portarà a terme la Consulta sobre la independència. Si tens més de 16 anys i estàs empadronat al poble, t'animo a votar
Sí a la independència de la nostra nació. Perquè votar "Sí" és el vot útil el proper 25 . Ja portem dues tongades de consultes, la del 13-D i la del 28-F, però a Torredembarra es produirà el proper 25 d'abril.
Ara bé, avaluem les consultes: Són un èxit? Serveixen per quelcom? La meva valoració és clara, són un èxit; i per demostrar-ho faré servir uns quants arguments. El primer: el nombre de votants fins al moment ha estat de 255.668. Quina activitat muntada des de la societat civil és capaç de mobilitzar tanta gent? Només ens guanya el Barça.
El segon: la participació ha estat del 26,7% dels cens i els vots a favor del 25,1% del cens. Quins resultats van obtenir els partits polítics sobre els cens a les darreres eleccions al Parlament? CiU el 17,6%, PSC el 15, Esquerra el 7,8, PP el 5,9 i ICV-EUiA el 5,3.
Si els defensors de 'sí' anéssim units en una candidatura, gairebé tindríem la majoria absoluta assegurada. I tercer: els diners invertits en publicitat per fer les consultes són infinitament inferiors als de qualsevol campanya electoral i els resultats de participació han estat només la meitat que els de les eleccions al Parlament.
Serveixen per a quelcom les consultes?
Doncs dic també que sí. S'imagina algú fa 15 anys convocant aquestes consultes?
Pels resultats sabem que hi ha una massa de gent molt significativa que està a favor de la independència. El que no ens ha demostrat encara ningú és si hi ha una massa significativa que hi és en contra, tot i que n'han tingut l'oportunitat. Els independentistes ja no som minoria. A més, la societat civil ha estat capaç d'autoorganitzar-se al marge dels partits polítics per exercir democràcia en estat pur. Aquesta força democràtica sorgida des de la base i no des del poder polític establert, no es feia palesa d'una manera tant evident des de la transició.
Per tant, i sens cap mena de dubte, les consultes són exitoses i tenen tot el sentit del món. Si algun dia Catalunya esdevé un estat independent... Disculpeu, he comès un error. Quan Catalunya esdevingui un estat independent, les consultes, i en especial la d'Arenys de Munt, marcaran una fita dins de la nostra història com a poble
I Votar "Sí"
serveix per fixar el dret a decidir a l’agenda política del nostre País. Tal com està la situació política actual i l'estat d'ànim de la gent, en aquests moments l’única idea que fa moure centenars de milers persones un diumenge al matí és la idea de la llibertat nacional i la del procés democràtic cap a la independència. Es va veure el 13D i el 28F, i estic segur que es tornarà a veure el 25A. Cap de les altres opcions sobre l’estatus polític del País és capaç d’una mobilització popular tan enorme com la que estan aconseguint les plataformes locals que organitzen consultes sobre la independència.
I Votar "Sí" ajuda a perdre la por sobre el procés d’independència. Massa sovint els qui no volen que els Països Catalans decideixin el seu futur en llibertat treuen el fantasma de la divisió social, d'allò que ens separa. Aquest argument es desmunta completament quan es veuen al Telenotícies centenars de milers de persones anant a votar tranquil·lament i amb actitud festiva sobre la independència de Catalunya. Gent de totes de les edats, que parlen llengües diferents, que tenen orígens diferents, i que sobre moltes qüestions tenen discrepàncies profundes són capaces d'expressar-se lliurement a favor del "sí" o del "no" en un procés netament democràtic i profundament cívic.
I Votar "Sí" és un vot útil per a internacionalitzar la nostra proposta d’Estat propi per a la nació catalana. Molts mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò de la nostra reivindicació, i avui podem dir que Catalunya comença a ser al costat dels pobles que estan a la “ pole position “ dels processos d’autodeterminació. Novament, en la tercera onada del 25A vindran observadors internacionals d’altres nacions que volen imitar el moviment de consultes que s’ha estès a Catalunya com una taca d’oli.