dimarts, 18 d’agost del 2009

Democràcia i falangisme a Arenys de Munt.

El proper dia 13 de setembre Arenys de Munt (Maresme) preguntarà en referèndum a la seva població si vol que Catalunya s’independitzi o no d’Espanya. Una elecció rotundament lliure i contundentment democràtica, encara que –per desgràcia– políticament intranscendent. Tanmateix, és una bona manera de mostrar quines són les eines que volem fer servir per tal d’obtenir allò que creiem millor per a la nostra terra: el dret de votar, de decidir; la democràcia lliure i participativa.
Uns arguments que contrasten fortament amb els ideals de les persones que hi ha a l’altre extrem de la corda, els contraris a la democràcia, els partidaris del retorn del totalitarisme més absolut, els apologètics de la dictadura franquista, que campen en la més absoluta impunitat. Precisament, aprofitant la benvolentíssima legislació espanyola amb la seva causa, un grupuscle d’aquesta colla d’indesitjables sota el l’emblema de la Falange Española y de las JONS ha decidit de programar una concentració també pel proper dia 13 de setembre i també a Arenys de Munt.
L’objectiu? És evident: coaccionar i acovardir els arenyencs i les arenyenques per a que no acudeixin a les urnes.
L’apologia del nazisme està prohibida a Alemanya, allà no obliden els botxins de la democràcia, els assassins. Aquí, aquesta colla de desgraciats, poden manifestar-se pels carrers i fins i tot presentar-se a eleccions democràtiques. Permetre-ho no és llibertat d’expressió, és ser imbècil i no tenir ni el respecte més mínim pels Drets Humans.
El Departament d’Interior, desgraciadament, no opina igual i “assegura que no hi ha cap motiu per no autoritzar l’acte falangista” . Si agrupar-se sota un nom tan tacat de sang com la Falange no és ja de per sí un motiu, ja m’ho explicareu. De tota manera, val a dir que és sorprenent que sigui tan difícil prohibir unes manifestacions i tan fàcil prohibir-ne d’altres.
En fi, que sàpiguen aquesta colla de ràncies mosques colloneres que ni amb mil concentracions, ni amb un milió, aconseguiran aturar-nos en el camí que ja hem encetat. Som-hi, Arenys de Munt! Quan els somnis es comencen a fer realitat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal felicitar Arenys de Munt i animar la població arenyenca a participar-hi i a dir que sí.

Anònim ha dit...

Ho trobo de lo més genial, a veure si prenen bona nota tots els altres municipis i deixen sentir la veu popular a veure que pasa...

Anònim ha dit...

El Govern espanyol està legitimat per prohibir una manifestació abertzale, però el Govern català no pot fer el mateix amb una manifestació de la Falange.
On està la diferència?

Anònim ha dit...

Si esquerra republicana te dret a manifestar-se, també en te la falange. De fet si els comparem, ha fet més mal a Catalunya esquerra que tots els falangistes de la història. Catalunya va sobreviure a Franco però no sobrevira a Esquerra.

Anònim ha dit...

Un Conseller Comunista autoritzant manifestacions de la Falange.
Autoritzar una manifestació en mig d’una consulta popular, encara que no sigui vinculant és una temeritat, segurament i ara que ja no es tornarà a presentar està fent mèrits davant de l’unionisme més eficaç a Catalunya (PSOE-c) per tenir una jubilació daurada.