dimecres, 8 d’abril del 2009

AL LORO !

Una altra zapaterada. El mentider número 1 del país veí decideix reestructurar l’executiu i ens torna a fotre una plantofada als morros.
Han remodelat el govern espanyol i a alguns els hi sembla molt bé. No veurem cap millora substancial en les relacions amb Catalunya.
La mostra és la reacció freda del govern català. Diuen que preveuen mantenir bones relacions. Potser relacions educades, mai seran bones per Catalunya. El ministre Chaves no pot ser mai millor que Salgado, mai. Només cal rellegir els diaris d'aquests darrers anys per veure clar que ell ens considera una autonomia com la Rioja, per exemple.
El 9 de març de 2008 va quallar el "si tu no vas ells tornen" i el "si guanya Zapatero guanya Catalunya" i els catalanets van regalar als socialistes 25 diputats plug&play d'última generació (llestos per endollar i utilitzar) i equipats amb CoreDuo (mig cor al PSC i mig cor al PSOE).
En aquell moment la líder de la marea socialista, la Carme, ens va dir que "serien decissius" i amb la pila de coses que teniem per fer tancar amb el govern de l'estat alguns ho van creure: aquest xicots ens ho apanyen en quatre dies... competències, rodalies, estatut, finançament...
Tururut. El primer equip de govern que va engegar Zapatero ha estat donant llargues als negociadors catalans sense cap mena de vergonya i ara, un any deprés de veure que els "25 del patíbul" són uns esclaus de "l'aparell" tenim una renovació de carteres que espanta.
Al loro!
Elena Salgado (Economia): després de marejar i fustigar a en Castells des del Ministeri d'Administracions Públiques ara ho podrà fer molt millor des d'Economia. A més a més ara podrà fer servir amb Castells la mateixa excusa que han fet servir tots els nostres jefes per congelar-nos el sou aquest any: "Em sap greu però aquest any amb la crisi no podrem arreglar el teu tema".No tenia ningú més Zapatero, d'alt nivell reconegut en el món econòmic ?
Chaves (Coperació Territorial): un president de comunitat autònoma que considera un ascens passar a ser ministre ja deixar clar quina és la seva concepció de l'Espanya plural. I on me'l coloquen? Doncs a Coperació Terriotorial. Jugada mestra. Un senyor que deixar clar que el seu càrrec de president no és res més que una feina a temps parcial per acosnseguir un lloc a un "govern de veritat" haurà de conseguir la quadratura del cercle territorial. De pas clar, deixa uns anyets el seu hereu per que es pugui donar a coneixer des de el càrrec per les properes el·lecions autonòmiques (el clàssic traspas de poders socialista).
Ángeles Gonzalez-Sinde (Cultura): la nova ministra de cultura té a l'hemeroteca perles com "existe marginación del castellano en algunas comunidades, aunque pueda sonar políticamente incorrecto. Hay autonomias donde los niños saben desenvolverse sólo en su lengua materna".
Bé, fredament un podria replicar que "evidentemente señora, en Castilla, Extremadura o Madrid los niños saben desenvolverse SÓLO en su lengua materna, no como en Catalunya que saben desenvolverse en más de una lengua", però suposo que la cosa no anava per aquí quan va fer aquestes declaracions o quan va firmar el manifiesto por una lengua comun. Així que ho tenim una mistra de cultura inculta o és una taliban de la "lengua comun". Susto o muerte.
José Blanco (Fomento): més PSOE al govern. Sembla que tingui més llums que la Maleni però em temo que el seu coneixement de la materia tendeix a zero. Ja podem esperar sentats la transeferència de rodalies.
Però, lo fotut és que mentrestant, milions de famílies pateixen situacions cada vegada més dramàtiques. Tot plegat, males notícies. Apa que estarem distrets.