dijous, 22 d’octubre del 2009

NO CAL NI OBRIR ELS DIARIS.

Hi ha dies que tot et supera. Un cúmul de fets que et desborden i intentes sobreposar-te però és com si aquests fets tinguessin vida dins el teu cervell i no els poguessis expulsar.
Beus un wisky i després te’n veus un altre i et sents una mica mes alleujat i mires de una ullada a la pàgina inicial dels diaris electrònics i ens presenta un panorama trist i esgavellat, essencialment en temes socials.
El llibre de la ex-diputada del PP Montserrat Nebrera sembla que deixa com draps bruts a un gran nombre de persones de primera fila, principalment del seu ex-partit, i amb el ressò mediàtic segur que arribarà a vendre molts exemplars encara que tot acabi com una tempesta en un vas d’aigua.
Sardà critica «la crosta catalaneta de TV3», Oriol Giralt revela que Laporta parla en castellà als seus fills, Pilar Rahola es queixa del tracte que li dona el diari Público i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que Telma Ortiz va ser elegida entre diversos candidats per a l'ocupació que actualment ocupa al consistori.
De manera que fins i tot els temes de menor importància estan esgavellats i només la desfeta del Reial Madrid ahir ajudarà a fer suportable la del Barça el dimarts i salvar la setmana.
¿ Catalunya és “monàrquica”?.
És clar que SI : aquí REGNA el desconcert.
No cal ni obrir els diaris per descobrir que és molt difícil arribar a fi de mes.
La majoria d’especialistes i organismes econòmics a nivell mundial ens alerten de que en el 2010 - 2011 a Espanya, els efectes de la crisis s’agreujaran i malauradament les dades que cada dia anem coneixent van indiscutiblement cap a aquest camí.
La darrera ens diu que més d’un 60% de les famílies d’aquest país no arriben a final de mes i que quasi bé un mil·lió de llars han hagut de renegociar o aplaçar les quotes de les hipoteques. La crisi s’està filtrant des de la macroeconomia que tots veiem com a molt llunyana i poc comprensible fins a la domèstica, la microeconomia, que és quan realment fa mal i quan el problema és no poder pagar la factura del banc, del telèfon o de l’electricitat tots aprenem en un moment en un màster avançat de supervivència en que ens afecta la baixada sistemàtica del PIB, una deflació no acceptada o el que ens expliquen alguns del dèficit públic, del deute desproporcionat o el desequilibri comercial que ens afecta des de fa temps.
Un país és més social quan els ingressos que genera li serveixen per pagar la sanitat, l’educació dels nostres fills i les prestacions socials de les que ara gaudim, però de la mateixa manera que ens passa a casa, gastar més del que ingressem ens apropa ràpidament al desastre. És inevitable en aquests moments ajustar-nos al que guanyem i l’Estat és qui hauria de donar exemple d’austeritat i enginy.
De la mateixa manera que també l’hauria de donar complint els compromisos que planteja com en el cas de la liquidació mensual de l’IVA a les empreses i no portar 5 mesos de retard. Si no hi han calers per a solventar en part els problemes de liquiditat de les empreses que son si no ha canviat la cosa radicalment, els qui creen riquesa i generen llocs de treball, tampoc n’hi haurien d’haver per a d’altres festes. Quan la misèria surt al carrer i ens mossega el cul és quan veiem la mala cara que fa la realitat, llàstima no haver-ho previst molt abans i haver-hi posat remei, al menys en part.
Des de que ens van dir que això de les esquerres i dretes era un cuento -desfassat a més-, la gent que creiem que el concepte de llibertat no s'aplica de la mateixa manera a un mileurista que a un Millet estem realment perduts en un mar de descrèdit. I clar, d'això se n'aprofita qui sempre se n'ha aprofitat, els que tan se li dona si en tens mil o cinc cents, que ells sopen i dinen a un bon restaurant i diuen que ens apartem els incauts, que els qui realment valen són ells, que així ha estat sempre i així seguirà, aquí a casa i a la Xina popular.
Quan l'independentisme creix, el país es divideix, com si nosaltres mateixos no volguéssim assolir el punt de partida que representa la llibertat nacional de Catalunya. Algú m'ho pot explicar?.. No entendré mai aquest mal endèmic de l'independentisme, i de tot moviment que massa cops és fruit de baralles personals i protagonismes innecessaris, que confonen les causes polítiques amb les causes personals i demostren que massa cops hi ha qui es baralla més pel barret i la xapa que pel projecte o estratègia política.
I en els moments difícils cal encara apretar més la pinya, aixecar colzes i posar-se ben rectes, per poder descarregar el castell i no aprofitar per pasar de llarg,per si cau, lluny de tactismes, cal sumar i no restar.
Amb molta valentia, coratge i empenta, els homes i les dones, aconseguirem descarregar el castell i enfortir aquest país que en aquests anys hem anat construint silenciosament, tot i el soroll constant d'aquells que han volgut enderrocar la veritable construcció nacional que s'ha dut a terme. Tot i els opinadors, tertulians i mitjans de comunicació de torn al servei d'aquells que no volen esdevenir una país normal, un país lliure, Catalunya avança amb pas ferm cap a la llibertat nacional i social.
Ara ens toca fer el salt que ens demana part important de la societat catalana i recuperar el lideratge del procés d'alliberació nacional, sense por i amb contundència.
Perquè només des de la unitat d'acció assolirem els nostres objectius!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No, el vot independentista no es divideix. L'independentisme està instal·lat en tots els sectors socials i polítics. L'independentisme no es transmet a través d'unes sigles, com va pretendre ERC en el seu moment i com vol fer ara l'escisió d'ERC, Reagrupament. Les ansies de llibertat no passa per recolzar una o altra opció política, passa per la voluntat popular per trencar l'actual sistema.

Tot i així, els teus posts sí que treballen contra la unitat, posant adjectius contra persones que també treballen per la independència des d'altres organitzacions polítiques. Si vols defensar Reagrupament fes-ho defensant les virtuts de Reagrupament, però evita colpejar a la resta.

Pensa que quan parleu de regeneració política, ho feu amb uns dirigents que porten anys i dècades visquent de la política.

Salut!

Francesc Mercadé ha dit...

Esteu confonent les coses, quan parleu d'independentisme no esteu parlant d'un sol partit polític. Simplement parleu de la nostra nació. I en la nostra nació hi han moltes persones que pensen en clau políca independentistes. No totes aquestes persones estan enquadrades en partits polítics. No totes les que estan en partits ho estan en ERC, CiU o Reagrupament. El moviment independentista per sort no està tant limitat. I mirant aquest bloc qualsevol se'n pot donar compte que s'hi fan amics. Un mètode infalible per a fer amics és parlar malament d'algú. I especialment si no se'l coneix. És evident que el tòpics que uses en parlar del Joan Herrera, et situen com a persona intransigent. No crec que aquesta sigui la millor estratègia per a avançar cap a l'independrentisme. A no ser és clar que només hi volgueu arribar els associats a Reagrupament.

No emboliquem la troca ha dit...

Les opinions expressades en aquest blog, no són de Reagrupament ni de cap associat. Qui vulgui saber més de REAGRUPAMENT, pot visitar la pàgina web,www.reagrupament.cat, llegir els seus editorials o assitir a un dels seus actes.

Arreplegats.cat ha dit...

La troca ja està embolicada

Un reagrupat ha dit...

Diu el Sr. Mercadé: "en la nostra nació hi han moltes persones que pensen en clau política independentistes", Caram! l'important no és el que pensin sinó el que facin i com actuïn. I si els partits actuals actuen com actuen, gestionant les engrunes que ens deixen els espanyols, malament anem. Per cert, l'única via efectiva per canviar les coses, per molt legítimes i ben intencionades que siguin les demés, és la d'aconseguir al Parlament una majoria que proclami la independència i renegui del pactisme constant amb els espanyols.

Anònim ha dit...

Mires al teu voltant, i veus ombres sense rostres deambulant pel seu món.
Gent desvinculada d’iniciatives que un dia varem encetar junts i que mica en mica s’han anat desentenent, fins al punt de mostrar una total despreocupació d’allò que s’està fent de forma altruista. Gent bolcada en si mateixa, mirant des de la distància allò que és tan seu com teu, però que amb un gest d’indiferència i un somriure d’autocomplaença se’n desfan i ni s’immuten. Gent que desprès criticarà i exigirà, gent que es voldrà fer sentir en reunions i imposar el seu criteri i punt de vista, gent que tan sols sap xerrar alçant la veu per fer-se sentir, gent amb dialèctica i sense compromís. Experts en enfonsar embarcacions que amb prou feines suren sobre un mar emprenyat

Rearreplegats.cat ha dit...

ÚLTIMA HORA

Aprofitem per anunciar en exclusiva que un nou front de patriotes ens estem preparant per assolir la majoria parlamentaria. REARREPLEGATS.CAT, som la regeneració política d'aquest paÍs, molts de nosaltres tant sols portem des de la transició en càrrecs públics. Alcaldes, diputats i consellers comarcals que fins ara no hem viscut de la política, quan ens ingressaven la nòmina treiem els diners del banc i els repartiem entre la ciutadania.

Uneix-te a REARREPLEGATS.CAT, som els REGENERATS.

tafaner ha dit...

Amics,som lliures per que podem decidir, i decidim per a poder ser lliures.
Som lliures d’equivocar-nos i encertar-la, però hem de saber ésser conseqüents amb les nostres decisions, errònies i encertades, sense que això ens faci esclaus de la nostra llibertat a dir o escriure.
La paraula és l’eina més poderosa que tenim les persones. Amb ella podem persuadir, aprendre, conèixer, expressar sensacions, emocions, idees... La paraula també pot ferir, ofendre, generar malestar i despertar dintre nostre emocions que, d’una altra forma, costaria molt que veiessin la llum. La paraula és la nostra forma més directe d’arribar a altres persones, de fer-los coneixedors d’allò que duem dins i és la eina que usem a diari per comunicar-nos.

Siscu: (gràcies per deixar-te caure per aquest racó ) Al llarg de la meva vida, m'he equivocat en moltes coses,als qui ho fan de forma inconscient, com jo no ens aniria malament un curs accelerant d’empatia.T´hi apuntes?

Hem d’assumir els nostres errors i gaudir dels nostres encerts, però per poder fer-ho ens hem d’arriscar.Tenim un món per viure, i una sola vida (que sapiguem) per descobrir-lo.
Sovint no és fàcil fer un pas cap a l’incertesa del desconegut, i la comoditat de la conformitat amb el que tenim ens fa esclaus de les no-decisions, no preses per por a equivocar-nos, oblidant que un nou error és una nova lliçó per avançar cap al que realment desitgem.

La immobilitat en la que molts s’han establert els priva d’una mirada més nítida del món en el que vivim, de la gent que ens acompanya i de les situacions que ens trobem, teixint un entrellat de prejudicis forjats des de l’estanc de la seva existència essencialment passiva. A molta d’aquesta gent li manca descobrir. Descobrir per conèixer, conèixer per entendre, entendre per decidir, decidir per a poder ser lliures, ser lliures per trobar el camí de la felicitat, i ser feliços per viure en plenitud.

Gràcies a tots per llegir el blog.

Aixó és tot,amics ..Wisky... + Birres....+

Salut i independència.

Golfus ha dit...

Som un País d’allò ben curiós. Volem un aeroport competitiu però ens queixem de que la construcció d’una pista perjudica els rituals d’aparellament de les granotes. Ens queixem de la obsolescència i precarietat de la xarxa elèctrica però muntem un “pollo” per que no volem els cables a prop de casa. Llencem malediccions bíbliques contra la energia nuclear clamant en favor de les energies renovables però muntem una gresca per que els molins de vent ens semblen lletjos.
Volem unes carreteres que trenquin el secular aïllament d’algunes comarques però paralitzem les obres d’un túnel per que s’espanten els conills.
Els culés estem farts de protestar quan la plantilla va plena de gent de la pedrera per que volem veure els millors cracks al camp però després ens queixem de que hi ha massa estrangers i no poden pujar els de la pedrera.
Ens traslladem a viure de la ciutat a un poble i aleshores ens queixem del soroll dels esquellots del bestiar o de que ens desperta un gall fotent crits a la sortida del sol. Segueixo?
Amb el tema dels líders polítics passa exactament el mateix. Veiem com gent preocupadíssima per que tot es faci de manera que no hi hagi personalismes (oh!) s’exclama de que no hi ha cap líder que li faci ni fú ni fà i, quan es planteja un lideratge d’un equip el que mes els preocupa es que siguin els altres els que “vinguin” cap “els seus” i el percentatge o quota d’ocupació dels llocs a la no nata llista de la candidatura resultant.
En conclusió: Ens hem tornat d’un tiquis-miquis tant estúpid, estèril i poca-solta que som incapaços de permetre cap lideratge que no sigui el del “nostre” líder.
Sense entrar a debatre el tema dels lideratges de cadascú i de “quota d’ocupació dels llocs a la no nata llista de la candidatura resultant“, per no ser acusat de ser massa carreterista; per què ens hem tornat uns “tiquis-miquis , estúpids, estèrils i poca-soltes“. Amb el teu
permís,Francesc , he escrit aquest comentari basant-me i reflexionan en el teu comentari.
SALUT.-:)

“tiquis-miquis“ ha dit...

De fet Golfus jo afegiria, que la immaduresa del poble català, fa que ara per ara som incapaços d’admetre cap lideratge perquè amb tantes derrotes acumulades malfiem de qualsevol líder, encara que sigui el “nostre”.Però no perquè som un País d’allò ben curiós, sinó perquè que som un simple país colonitzat que fa molts anys que està així; tants, que potser ja no podrà resistir-ne gaires més.
Cal que comencem a pensar que si madurem i agafem confiança amb les nostres possibilitats, segur que amb poc lideratge, o fins i tot amb només amb el lideratge d’un moviment de milers de catalans units per patriotisme serà prou per vèncer al menys una vegada. Podem haver estat derrotats moltes vegades o podem encara ser derrotats, algun cop més, però només necessitem guanyar un cop i amb això ja haurem obtingut el que tots desitgem: la independència de la Nació Catalana.
Ara bé, si no aconseguim guanyar-nos la confiança de que nosaltres mateixos som capaços de ser un poble sobirà, seguirem amb aquest comportament immadur.
Per això, penso que el dia que el nostre comportament deixi de ser “tiquis-miquis, estúpid, estèril i poca-solta“, voldrà dir que haurem deixat de ser un poble colonitzat.
Els que volem guanyar la llibertat, hem d’entendre que tenim tantes o més característiques que d’altres pobles, per arribar a ser lliures.El primer pas per la curació d’un mal es una diagnosi encertada.
Ser conscients de les nostres mancances ens facilita posar-hi remei.
Endavant les Atxes!

Poca-solta ha dit...

Aquesta situació de l'independentisme configurat per grups, partits i grupúsculs recorda les posicions d'enfrontament entre faccions que ha viscut el poble jueu i que, irònicament, va recollir la pel•lícula "La Vida de Brian" dels Monty Python. Allà els que es barallaven eren el "Front del Poble de Judea" i l'organització rival «Alliberament de Galilea». Encara avui en dia,diuen els propis jueus "allà on hi ha dos jueus, es munten tres sinagogues".
Els catalans avençarem nacionalment cuan siguem realment unitaris. Ja ho va veure clar Juli Cèsar, dividir l'enemic per véncer-lo.
Un polític català em va dir un cop que "el dia que els catalans de viritat, guanyin les eleccions al sinturó vermell de Barcelona, l'endemà mateix haurem d'afanyar-nos a declarar la independència". Mentre arriba aquest dia feliç, la gent continua preocupada per com pagarà la hipoteca, on trobarà feina i què menjarà demà.

Anònim ha dit...

Certament el que ha demostrat la història catalana és que els pitjors enemics que tenim som nosaltres mateixos. Ens podem queixar d’estats inamobibles, d’actituds vexatories, de sectors socials que es miren els avanços amb recel, ens podem queixar del que vulguem però realment el pitjor enemic que tenim som nosaltres mateixos.

Anònim ha dit...

Tafaner: és a dir Jordi C, ets una mica marranot posant aquestes fotos de noies ensenyant les vergonyes. No lliga gaire una cosa amb l'altre!

Per cert, on para el tafaner "de veritat", guapo, dolç i bona persona, és a dir el Jordi I.G ?

Tafanera