La saviesa popular diu que s'atrapa avanç un mentider que a un coix. I amb el PSOE aquesta saviesa no ha fallat.:Mentiders amb la crisi econòmica. Mentiders amb Catalunya. Mentiders amb els ciutadans.
El problema és que, els que els persegueixen també diuen mentides, i axí no l'acaben d'atrapar mai. Però per molt llargues que tingui les cames i els braços que l'hi proporcionen equilibri, el pes de les seves pròpies evidències l'acabarà estavellant de morros.
Si algú encara ho dubtava les paraules de, Eduardo Madina número 2 del PSOE al Congrès, exigint al president Montilla que s'estigui d'encapçalar cap reacció del poble català contra la sentència del TC, deixa ben clar que el PSC, com a tal, no existeix.
El PSC, en aquest moments, per la seva supeditació a la política centralista i espanyolista del PSOE és un zero a l'esquerra en l'organigrama polític del PSOE.
Després de les paraules d'Eduardo Madina, als del PSOE-PSC (els amos davant, no fos cas que s’emprenyin!) els hi va faltar temps, a través de la diputada Carme Figueras, portaveu adjunta al Parlament, per començar dubtar de la necessitat de fer una manifestació.
L'argument que utilitzen els del PSC per no haver d'anar a manifestar-se és el mateix que havia utilitzat Eduardo Madina al matí: " La sentència segurament només tocarà petites coses que seran assumibles. I els socialistes som especialistes en assumir sentències ( o sigui l'ordeno y mando).
Si això no ha d'estranyar, per conegut, si que sorprèn la supeditació d'ERC, una vegada més, al PSOE. El vicepresident Josep-Lluís Carod Rovira, també acata l'ordeno y mando del PSOE.
A part de no parlar de la sentència (ara diu que no s'ha de fer perquè encara és inexistent així de pas deixa més tranquil a Montilla i el PSOE), públicament fa una aposta per tornar a fer un pacte de govern amb el PSC ( o sigui amb el PSOE)
M’agradaria fer un parell de puntualitzacions:
-On eren aquests catalanistes del tripartit quant el Tribunal Constitucional tenia majoria “d’esquerres”, i seguint les instruccions del PSOE han allargat la sentència premeditadament per “treures el marron” de sobre i permetre que sigui la nova majoria conservadora del tribunal qui sentencií, per poder d’aquesta manera donar la culpa de tots els mals als de sempre?
-On eren aquests catalanistes del tripartit a l’hora de triar els membres del Tribunal Constitucional? Amb els diputats de CIU, ERC, ICV i PSOE-C a Madrid n’hi havia més que suficient per tenir un o dos membres sensibles als interessos dels catalans.
-On eren aquests catalanistes del tripartit a l’hora de triar la cap de llista de les eleccions generals? Si, una tal Chacon, se’n recorden? Si home la dels 25 diputats que servirien per defensar els interessos dels catalans a Madrid..
-On eren tots aquests catalanistes del tripartit quant el secretari general del PSC, un ministre anomenat José Montilla, l’endemà de l’aprovació de l’Estatut al parlament de Catalunya, va anunciar amb orgull que presentava una sèrie d’esmenes que han servit de base per tots els recursos presentats posteriorment al Tribunal Constitucional?
-I sobretot on era ERC...? a si ja ho sé... estava fent la feina bruta al Tribunal Constitucional retallant de forma barroera el finançament que reflecteix l’estatut, i ara intenten desviar l’atenció amb la manifestació contra el Constitucional, ostres que bé que els hi ha anat per desviar l’atenció del desastre del finançament.
Tot i això, ens manifestarem, hem manifestaré. Ara l’endemà que? Més tripartit? Més José Montilla? Més Chacon? Més institucions de l’estat sense sensibilitat catalana? Més ERCquidistància? El portentós cas d’Esquerra passarà als annals del frikisme polític contemporani amb lletres d’or. Els tractats de política estudiaran l’evolució catastròfica d’unes sigles que eren tot futur i il·lusió, i en dos o tres anys es van convertir en empestades per als seus militants mateixos. No recordo res de semblant. No és només que hagin aconseguit ser l’únic partit que té més exvotants que votants; la seua caiguda a plom és de rècord Guinness.
El més curiós de tot és, tanmateix, que les lluminàries que guien la colla s’entesten a insistir que els equivocats són els altres i que tard o d’hora hauran de rectificar. I tornar-los a votar, naturalment.
Però mentre els votants n’aprenen, aquesta curiosa trepa perd un aixovar en cada bugada. Als últims comicis els van salvar del KO técnic, uns electors que no els coneixen, els del BNG. Si els pobres gallecs haguessin sabut on anaven a parar els seus vots... Ensumo que a les pròximes eleccions el populatxo encara no haurà rebut la il·luminació i la patacada serà descomunal. Els desenganyats exvotants d’Esquerra estan esperant el moment amb candeletes, per assistència a l’espanyolisme, per incompetents, per fatxendes i per sàtrapes en general. Ara no és només que l’independentisme ja no els necessiti, és que fan nosa. Cal agrair que amb el seu capteniment de rei Ubú hagin permès crear una fórmula nova, un moviment transversal amb un objectiu primordial i clar: alliberar el País. Dretes i esquerres? Per què no carlins i liberals o, ja posats, nyerros i cadells? Ells i gentola com ells han determinat un segon objectiu bàsic: purgar la política de vividors, oportunistes i indocumentats grapats a la cadira.
Els actuals mandarins d’Esquerra s’han identificat els darrers anys per la papada. No han paït el poder i s’ha afartat com bacons. Potser es aquest el motiu pel qual no van ni avant ni enrere: no es poden moure. Però el greix és més que un signe extern: el pitjor és el reguitzell de corrupteles que els de les mans netes han aconseguit protagonitzar en tan poc temps.
I no s’hi val a dir que no hi ha hagut condemnes judicials. Pagar 12.000 euros per quatre fulls copiats d’una enciclopèdia és legal, però qui encarrega l’informe és un lladre. Col·locar el germà on sigui amb l’estipendi més alt possible és legal, però cal ser molt barrut per fer-ho. Apujar-se el sou com a primer acte de govern no entra en el codi penal, però és abjecte. Subvencionar el grupuscle d’un militant i amic amb 1,4 milions no té nom.
Els que predicaven austeritat han acabat augmentant en 55.000 els funcionaris de la Generalitat. Això dóna moltes pistes. Per quota dins el Tripartit, a Esquerra els n’han de tocar com a mínim 17.000. Cal sumar-hi els assessors i els càrrecs a les institucions, al partit i les empreses que treballen per al Govern, per a l’administració i per a les fundacions que en depenen. Hi ha, a més, un estol d’entitats subvencionades i d’empreses contractades.
En definitiva, un exèrcit.
No és difícil deduir que una bona part dels que donen suport als líders clarividents que han ensorrat el partit obtenen alguna prebenda. Si tenim en compte que hi ha uns 8.000 militants, i que més de 3.000 fan costat a Esquerra Independentista i –encara- a Reagrupament, tots els afectes a la direcció deuen tocar calent.
Ha acabat el temps d’intentar debats constructius, proposar línies d’actuació, evidenciar desajustos, dilucidar estratègies polítiques... Hi ha un 86,7 % de població que es declara descontenta amb els polítics i és evident que ells això s’ho passen per l’escrot. Monopolitzen el poder, bloquegen les administracions, utilitzen els cabals públics per a la promoció personal, es conxorxen amb els adversaris per amagar misèries, salten d’un càrrec a l’altre amb impunitat i, a sobre, carreguen a l’erari públic la propaganda per justificar tot això. Ningú va a votar, els seus índexs de popularitat són per terra, la desafecció arriba a nivells històrics... i ells, com si sentissin ploure.
Arribats a aquest punt, l’insult no només esdevé legítim, constructiu i saludable: passa a ser un deure de bon ciutadà. Cal dir-los a la cara que són uns barruts infectes, uns analfabets estructurals, uns incompetents desacomplexats i, en molts casos, uns xoriços que haurien d’acabar al jutjat. Els d’Esquerra en concret són, a més dels arquitectes principals del desori, uns pobrets de mi que s’han cruspit la gallina dels ous d’or.. Per sort, ja són aigua passada.
Que vigilin si es pensen que podran seguir enganxats a la mamella.
· Hem de trencar l’status quo actual. Ens cal gent amb il·lusió, seriositat, solvència, empenta, iniciativa i creativitat.
· Qui vulgui veure la independència en vida o bé complir el seu deure per a la propera generació.
· És el moment del risc, el sacrifici i la determinació, i més important, de la intel·ligència i l’enginy.
· Qui vulgui veure la independència en vida o bé complir el seu deure per a la propera generació.
· És el moment del risc, el sacrifici i la determinació, i més important, de la intel·ligència i l’enginy.
No a la covardia i la resignació..
· Si volem guanyar hem d’arriscar.
Com deia Pompeu Fabra, cal no abandonar la tasca ni l'esperança.
· Si volem guanyar hem d’arriscar.
Com deia Pompeu Fabra, cal no abandonar la tasca ni l'esperança.
11 comentaris:
JO TAMBÉ EM PREGUNTO ON EREN?
La manifestació fa tard, molt tard. Concretament més de tres anys tard. És una qüestió de dignitat. Com pot ser que dotze “enterados”, disfressats d’entesos i d’experts puguin anul•lar el vot d’un poble?
Està bé sortir al carrer, però el que caldria és fer palès que no es pot admetre de cap de les maneres que dotze senyors puguin carregar-se un referèndum.
El mateix Montilla ha canviat prou d’opinió en aquests tres anys, però encara el veig massa travat pels seus propis ministres, Corbacho i la inqualificable Chacón.. Se’m fa tan difícil conservar restes de simpatia pel PSOE!
Sobre el tema de la sentència del Tribunal Constitucional és de criatures creure que no afectarà a l’Estatut d’Autonomia. Si no el pot afectar, perquè hi haurà una sentència?
El Tribunal Constitucional farà una sentència que afectarà l’Estatut, això és tant clar com que aquesta sentència serà l’eina que servirà per reinterpretar en sentit restrictiu la Constitució que ens encotilla l’autogovern.
A més a més encara hi ha un altre argument per no fer la Mani abans: i si resulta que el Tribunal Constitucional prepara una sentència a l’alça i puja el sostre competencial de l’Estatatut?
Aleshores una Mani previa espantaria als Magistrats i deixarien les coses com estan. Això seria del tot contraproduent ja que no gaudiriem d’aquest regal de l’alt Tribunal.
Nota : Aquest comentari ha estat redactat després d’assistir a un curs impartit al Carrer Nicaragua de Barcelona.
Salut.
Tafaner,
L'has clavat! Per cert, a Reagrupament estem preparant un Onze de Setembre potent a BCN, amb un acte central d'Homenatge al General Moragues i un dinar de germanor. A veure si vens!
Quina classe de governants tenim que no tenen la capacitat de defensar els nostres drets, que a la mínima queixa de Madrid es baixen els pantalons.
El nostre poble necessita polítics més valents, que tinguin la capacitat de donar la cara per nosaltres, de defensar el que som i el que volem, que per això estan al parlament, no només per cobrar a final de mes.
Em sera impossible d'assistir-hi Manel. Cuestió de vacances.
Tots els plantejaments independentistes són bons i benvinguts. La clau és a l’hora de la veritat, votacions, saber agrupar-se de la millor manera per tal que cap vot independentiste es perdi.
La clau d’aquets mesos és aconseguir que tothom entengui això i sapiguem cercar les aliances necessàries. Ànim a tots, un dia l'esforç es veurà gratament compensat!.
Molt content i satisfet de la feina que entre tots els companys patriotes esteu duent a terme: tots ho tenim clar, aquesta "cosa nova" l´hem de fer crèixer nosaltres. I és que Nosaltres i només Nosaltres serem els que ho aconseguirem, i aquest Nosaltres és l´amic, la veina, la dona, el fuster, el metge, TÚ.
Però més important és entendre que no ens podem jugar l’alliberament d’aquest nostre País als resultats que pot treure una candidatura nova, bandejada pels mitjans i que ho fia (gairebé) tot a una figura i a un article periodístic seu.
Jo desitjo el millor del món a Reagrupament i segurament us votaré, però demano que si l’invent no surt bé, s’opti per entrar massivament a Esquerra o a la Casa Gran i influir els partits establerts des d’allà.
Hem de començar a teixir una xarxa sobiranista transversal, infiltrada a tots els partits nacionals, com si de maçoneria es tractés. Tingueu-ho en compte i no llencem tot l’esforç de tanta gent a la paperera si les eleccions no van bé.
A per totes!!!!
Salut.
Si finalment es fa la manifestació contra una possible sentència contrària a l’estatut del 2006 (no té ni nom), les lectures i la significació de la protesta poden anar i aniran, molt més enllà de la defensa d’una llei orgànica determinada o del marc autonòmic-estatuari. La qüestió de fons, que difícilment podràn amagar els interessats en amagar-ho, serà el xoc de legitimitats entre el poble català (representat, en aquesta ocasió, per una part del tot) i l’ordenament legal espanyol.
Una manifestació d’aquestes característiques qüestionaria, inevitablement, el dret de l’estat espanyol a decidir pel poble català i al marge de la voluntat d’aquest mateix poble. Serà, si s’arriba a fer, l’expressió d’un xoc de legitimitats, de sobiranies, del que els independentistes no podem, penso, restar al marge.
Hi haurem de ser precisament per dir que no, que cap tribunal espanyol està per damunt de la voluntat d’aquest poble i que això, evidentment, no val només per la retallada d’un estatut que ja no il·lusiona a ningú, sinó per tots els àmbits de la nostra vida col.lectiva.
Seria un error deixar que aquelles forces polítiques que ens han portat a l’atzucac on ens trobem, ara es permetéssin el luxe de capitalitzar i liderar la frustració generada pel mateix autonomisme que, per activa o per passiva, han contribuït a reforçar. Hi hem de ser, justament, per cridar a favor de l’autodeterminació i la independència i fer palès que aquesta és la única resposta possible a l’enèssima ingerència espanyola en els afers interns d’aquest país.
Una manifestació, al meu entendre, és una forma pacífica per canalitzar una voluntat generalitzada. Una manifestació en cap cas, no pot pas ser un instrument de tacticisme per a veure qui la diu més grossa i qui pot esgarrapar més vots.
Aquest sentit unànim que haurie de tenir crec que ja no el tindrà, perquè tothom farà la seua manifestació i un cop més, el que haurie de ser un moviment únic en defensa del que hem lluitat i hem votat com a poble, ara serà serà un seguit de concentracions partidistes.
Aquesta manifestació ha de servir per fer prevaldre la nostra dignitat com a poble, que no se'ns pot trepitjar de qualsevol manera, i tenint clar això, la importància si es fa abans o després de la sentència queda bastant en entredit.
Però fent-la abans penso jo que no sabem contra el que ens manifestem, què és el que volem dir i què reclamem.
Passi el que passi, els representants polítics netament catalanistes haurien de perdre la por a estripar les cartes i a fer obediència catalana i no espanyola, ja que qui vota el Parlament de Catalunya són els catalans i ningú més.
Salut.
Tot això, en definitiva, té una solució ben fàcil: fer matemàtiques. Som 7.500.000 habitants al Principat, menys 1.500.000 immigrants que no poden votar, fan 6.000.000; menys 1.000.000 de menors que no poden votar tampoc, fan 5.000.000.
Si vota (que és molt) el 80% seran 4.000.000, i si d'aquests 2.000.000 ho fan per la independència, segons les regles de joc electoral, serà majoria absoluta al Parlament al 2010.
És important, però, de fer veure a la gent que per votar independència de debò no s'ha de votar als qui ja no en són, d'independentistes. La cosa és fàcil.
Ells ho saben i per això busquen tenir una Catalunya arruïnada: si hi ha independència, ja tindran Madrid com a motor econòmic; si no, en deu o quinze anys el problema català s'haurà acabat per sempre.
Doncs que millor no barrejar desitjos amb realitat; que una cosa és tocar fons i l'altra remuntar; i que encara que les coses vagin malament, el govern (quin crack aquest ZP!) sempre les pot empitjorar.
Publica un comentari a l'entrada