dilluns, 29 de desembre del 2008

CAMINANT I ESCOLLIN UN NOU CAMI.

Caminant per la vida podem escollir molts camins diferents, creiem que tots els camins que escollim ens porten cap a la felicitat, almenys quan et decideixes per un camí dones el primer pas pensant en viure alguna millora.
A vegades però t’espanta plantejar-te el futur i simplement et dediques a caminar endavant sense fer cas a altres camins, a altres rutes ni travesses.
A vegades però, quan la mar està més calmada és el moment de donar una embranzida a la vida i cercar altres camins. Deixes caure la pedra sobre l’aigua morta i no serà fins que comencis a recollir els primers fruits que podràs saber amb una mínima seguretat que no t’has equivocat. Mentre dones els primers passos però, hauràs de creure en tu, en les teves decisions i en la voluntat d’obtenir allò que has estat cercant durant anys. I mentre camines endavant amb el cap ben ferm no pateixis si et quedes sense feina.
A partir del 2009 les persones desocupades podran renovar el seu atur per telèfon trucant al 012.
Los parados podrán sellar su carnet como demandantes de empleo del servicio público a través del teléfono de la Generalitat 012 a partir de enero, según anunció ayer el president, José Montilla. "Desgraciadamente el paro va a seguir creciendo pero no queremos que las personas que pierdan su empleo pierdan también el tiempo yendo a sellar. Queremos que los parados aprovechen el tiempo buscando empleo y formándose", señaló Montilla. EL PERIÓDICO – BARCELONA
La Generalitat preveu que uns 150.000 desocupats dels 402.836 registrats cridin cada mes al 012 -- numero,subcontratat amb Atento, filial de Telefònica-- per a complir el tràmit de mantenir en vigor la seva demanda mitjançant el segellat, segons va dir la consellera de Treball, Mar Serna. Fins a ara, aquest tràmit ja es podia portar a terme mitjançant la pàgina d'internet del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta mesura forma part de la reforma del SOC amb l'objectiu d'eliminar paperassa per a dedicar més temps i recursos a la recerca de treball. L'anunci es consecuencia, després de dures crítiques d'ineficàcia del SOC per part dels sindicats.
Cura amb el que vaig a posar. I atenció amb el que ningú de l'oposició que tenim amb aquet puto pais, ha gosat denunciar. Abans de res, dir que la notícia és la qual és, no la qual jo vull que sigui. Després, que cadascun tregui les seves conclusions.
Això és el que es diu matar dos ocells d'un tir. El primer ara mateix explico. Vaig llegir ahir la notícia que els insereixo (en la part superior), integra del Periòdic de Catalunya, doncs no és mes que "tallar i pegar". Vaig tenir els sants pebrots de cridar al 012. Allí t'indiquen que és el telefon del Departament de Atenció Ciutadana de la Generalitat, el que no t'indiquen és el cost de la trucada, ni l'establiment de la mateixa. Si teniu la paciència d'apretar la tecla numerada amb el 1, arribeu a la conclusió a la qual he arribat jo, 0´33 ctms establiment de trucada, mes 0´87 ctms tarifat per minuts. O sigui, 1,20€ ?, a això me li afegiu el iva del 16 % i surt 1,39€ ,la trucada, estigui 27 segons o el minut sencer, però que no li facin esperar mes del minut, sinó pagarà el següent enter.
Si com diuen, esperen un minim de 150.000 trucades al mes, doncs com veuran, esperen recaptar un mínim de 208.000€ ?. Si tan bons som i tan lloables propòsits tenim i tan generosos estem... Perquè no han posat un 900, que és el de la trucada gratuïta ?, al final de comptes ens referim a desocupats.... o em torno a equivocar ?
Ara falta el segon ocell. Amb aquesta mesura, eviten el lleig de veure les llargues cues que es fan en les portes del SOC, a l'espera d'un treball que dur-se a les mans, però clar, m'oblidava que això pertany a la part del disseny optimiste Oi?......... És lleig cal dissimular-lo i si pot ser evitar-lo... Seguirem caminant endavant, sempre cap al nostre objectiu i ara molts sense tenir que patir cues. Quins collons !! Tenim que escollir millor,per anar per el bon cami.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser seria molt més raonable segir tal es feia dins ara, que no pas introduïr aquesta nova modalitat de trucar per telèfon, cosa que permetrà que hi hagi molta més picaresca de la que, malauradament, ja hi ha actualment. Perquè és ben cert que això facilitarà que es pugui solucionar el segellat de la cartulina des de qualsevol lloc de feina irregular.
Salut

Anònim ha dit...

Molt sencill, un extranger que que treballi aquí, i quedi a l'atur, podrà marxar al seu país, a on amb l'import de l'atur pot viure com un rei, i cobrar per transferència bancaria, quan la gent del país passarà penúries per viure amb la quantitat que rebrà.

Anònim ha dit...

Però segellar no era per assegurar-se que l'individu no estava treballant? Ara es podrà trucar per telèfon mentre fas una feina en negre.
M'equivoco o són imbècils?

Anònim ha dit...

Si estic aturat, quin problema hi ha que hagi de fer cua ?. Una jornada laboral és de 8 h, no crec pas que faci 8 hores de cua. Pagaran als atutats i a sobre els sous de les telefonistes els que treballen ? Quina mala gestió !!!!!