dimecres, 14 de maig del 2008

Bas a saltar ,amb el pom pis parant el sol ¡¡


Ahir vaig llegir que el nivell dels pantans, després de les pluges d'aquest passat cap de setmana, ha augmentat fins el 28% més o menys. Òbviament, això no és motiu per a aturar la construcció de la canonada que ha de permetre abastir d'aigua Barcelona en cas de necessitats futures i anul•lar així el greuge que suposaria haver de patir una mancança d'"aigua de boca".
Ahir, a més, va arribar el primer vaixell ple d'aigua procedent de les contrades tarragonines, tot coincidint amb les declaracions del el Conseller de Medi Ambient, amb tot el problema de l'aigua, es pot quedar més sec que els Monegros i va anunciar que les vigents restriccions d'aigua a Barcelona acabaran aquest divendres.
És a dir, el divendres, aquells barcelonins i barcelonines que gaudeixen de piscina i/o jardins, ja podran tornar a omplir-los d'aigua sense cap tipus de penalització.
No és estrany, per tant, que avui el Diari de Tarragona publiqués la notícia en portada: "L'aigua que es porta en vaixell a BCN servirà també per omplir piscines" o que l'alcalde de Tarragona posi el crit al cel
.
Setmanes i setmanes reclamant la solidaritat dels tarragonins i tarragonines per a que veiessin amb bons ulls el transvasament d'aigua cap a la capital per a "garantir l'aigua de boca" i ara que arriba el primer vaixell amb aigua, el primer que fan es aixecar les restriccions i permetre'n l'ús per a activitats perfectament prescindibles. Jo ho tinc clar. Si els nostres pantans han pujat de nivell com per a garantir-nos aigua suficient per a satisfer aquelles necessitats imprescindibles, doncs no cal -de moment- que portin aigua de l'Ebre. Si, pel contrari, malgrat haver pujat el nivell encara ens manca força aigua, porteu-la de l'Ebre o d'on sigui però no permeteu fer-ne un ús lúdic perquè aquells solidaris que ens l'han enviada -siguin voluntaris o obligats- ho interpretaran com un insult. I no s'estaran equivocant.
Ultima hora¡¡-Montilla rectifica Baltasar sobre omplir les piscines.El president de la Generalitat, José Montilla, ha reiterat la prohibició d'omplir piscines 24 hores després que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, anunciés durant la roda de premsa de Govern que "el proper divendres, un cop actualitzat el decret de sequera, se superarà la fase d'excepcionalitat 2 i es passarà a la 1 i, per tant, s'aixecaran les restriccions previstes, com és la prohibició de regar jardins o d'omplir piscines", accions que estan penades amb multes de fins a 3.000 euros. “ titular de e-noticies diu: Montilla rectifica Baltasar, en realitat vol dir el PRESIDENT Montilla rectifica al CONSELLER Baltasar.
Si fos el Conseller Baltasar em compraria unes quantes llimones i prou de sucre i em tiraria al tequila directament i sense marxa enrere, perquè aquest desori que ha estat la manera de gestionar la "crisi" de l'aigua, o de la sequera, o de la "preocupació exponencial transitòria per la situació del líquid element vers el nostre territori", a estat a banda d'un atemptat execrable contra els eufemismes (que ja mai més seran el mateix a partir del Conseller Baltasar) tot un compendi de com no s'han de fer les coses, amb el resultat d'un ridícul general arreu i la mostra que el principi de Peter es realment encertat i vàlid.
Primer inventant-se un problema que no existia realment, després elevar-lo a la categoria de emergència nacional, aconseguir preocupar tothom per un cantó i emprenyar als que saben de que va això de l'aigua per una altre banda; trair els seus propis principis si no personals si de partit, sobre l'aigua i els regants recolzats demagògica i electoral ment abans i desconcertats ara.
Fent el ridícul amb l'estalvi d'aigua per part dels ciutadans, prohibint regar plantes o rentar catifes i per suposat omplir piscines. A tot això com la naturalesa encara no es tan estúpida com l'esser humà ja ha plogut i més que ho farà (fa temps que és així, fins i tot abans de néixer Fraga ja passava) puig te la natura la puta mania de ploure molt els mesos d'abril i maig i fins i tot Juny.
Semblava doncs que gràcies a la natura, a la Moreneta a qui va resar el Conseller Baltasar, a les dues coses, o al canvi climàtic o que a que normalment es així, que ja ha plogut, precisament el mateix dia que tenim els embassaments al 29.973% de capacitat i ens acaba d'arribar una golondrina portant aigua de Tarragona.
I va el Sr. Baltasar que més aviat s'hauria de dir "Ba a saltar" perquè se'l petaran, i diu que ja es poden regar els jardins, rentar catifes i omplir les piscines. I aleshores va el President que cada dia Pujoleja més en el millor sentit de la paraula i diu que ni parlar-ne i el pobre Baltasar que "Bas a saltar" cada vegada més
Sembla que l'hi estiguin fent el llit dia rera dia i ell sense adonar-se'n de la pel.lícula. Un ja no sap que pensar, si l' home no dona per més o és una víctima del seu entorn.I encara s'entén menys que continuï al Govern tot i les posades en evidència, que des de el mateix Govern se l'hi han fet.
L'han deixat amb el cul a l'aire cada cop que ha sortit amb alguna iniciativa sobre la sequera i l'home i el seu partit continuen empassant-se gla puts cada dia més grans, sense dir ni fer res, en defensa del Conseller.
Tanta posada de pota ja passa de mida. I el que podríem considerar un accident fruit de la inexperiència o de la pròpia dinàmica d'un Govern Tripartit, ja sembla més incompetència o guerra bruta entre les formacions del Tripartit.
Que el Conseller no n'encerti cap o el deixin amb el pom pis parant el sol, no fa més que alimentar el que s'anomena desafecció. Però en realitat, el que sembla que alimenta, és la desnacionalització, la pèrdua total de la confiança amb les institucions del Govern de Catalunya, el nostre. El Conseller pot quedar molt malament, però també hi queda, el paper de les nostres institucions









.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

L'ajuntament de Tarragona ha comunicat (rtf) a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que no deixarà que cap més vaixell s'endugui aigua dels seus pous per abastir Barcelona si divendres s'acaba l'estat d'excepcionalitat per la sequera. Ara mateix, els pantans ja són al 29% de la seva capacitat i superen el llindar que desactiva la fase 2.
El president de la Generalitat, José Montilla, diu que dimarts revisaran el decret de la sequera (pdf) per impedir que l'estat d'excepcionalitat 1 permeti d'omplir piscines.
L'alcalde de Tarragona, ha ordenat que els vaixells que porten aigua cap a Barcelona deixin d'omplir-se amb aigua dels pous del Camp de Tarragona.
Creu que l'esforç hídric que fa ciutat no ha de servir 'per omplir les piscines' de Barcelona i afegeix que l'aigua dels pous només s'ha d'utilitzar en situació d'extrema sequera.

Anònim ha dit...

¿Oi que estem farts d’escoltar l’expressió “Vaja, aquest cop tampoc no ha plogut a les capçaleres dels rius”? ¿Oi que en aquest país, quan plou, l’aigua cau sempre en això que ara anomenen litoral i prelitoral? Coi, doncs construïm una xarxa de pantans al litoral i al prelitoral. ¿Per què esperar que algun dia plogui on no plou? Entre urbanització il·legal i urbanització il·legal encara queden petits espais de terreny per fer-hi embassaments. I, a més, matem dos ocells d’un tret: 1. Seria obra pública que donaria feina als aturats de la construcció. I 2. Potser foradant resulta que trobem algun aqüífer autòcton i no cal omplir vaixells buidant els de Tarragona.
Molt bon cul,,salut.

Anònim ha dit...

Arribava al port de Barcelona el primer vaixell carregat d’aigua. El primer dels molts que han de venir per salvar-nos de la sequera. I bé, per si no en teníem prou amb la mala gestió i la lamentable planificació de l’aigua dels reiterats governs de la Generalitat, conjuntament amb la pertinent factura de 22 milions d’euros mensuals pel transport de l’aigua, dimarts, com pertocava –recordin que som un poble masoquista- tot quan periodista, aficionat i polític va anar a rebre el vaixell com si del mateix Titànic reflotat es tractés. Se li van retre tot tipus d’honors. De fet, només els faltava tirar confits i llençar-los paper de vàter.

Anònim ha dit...

A vegades Catalunya és més de’n Buñuel o Berlanga que de’n Jaume I.

Anònim ha dit...

Cada dia que passa queden més amb el cul enlaire. Cada dia es demostra més clarament que aquí el que ha imperat per sobre de tot és el gran negoci de les canonades, en un temps en que els maons deixen de donar el seu fruit no podem permetre que les empreses dels amics deixin de donar rendiments.
Algú s'està preparant per fer un bon calaix.
I tot per una mala planificació, una mala planificació que arrosseguem de fa anys i que no som, ni els de dretes ni els d'esquerres, capaços d'aturar. Permetre que una ciutat es faci desmesuradament gran algun dia serà considerat delicte ecològic, i el desequilibri territorial que aixó representa també.

Anònim ha dit...

A veure si ho he entès. Ara ja puc omplir la piscina? Ai, no, que no en tinc! Bé, suposo que a partir d'ara ja puc banyar-me? Ai, no, que no tinc banyera! Tenia entès que era millor dutxar-se per estalviar aigua, però ara es veu que no cal estalviar aigua cada dia. N'hi ha prou en tancar l'aixeta quan la cosa està tan magre que, per molt que l'obris, no en rajarà ni una gota... No, no ho entenc.
A veure si ho he entès. Es poden tornar a omplir piscines i es poden tornar a regar els jardins, perquè resulta que la sequera ja no és tan greu, però la interconnexió de xarxes es farà igualment, perquè la sequera no és tan greu però una mica sí? No, no ho entenc.
No seria més lògic/sostenible/coherent/econòmic continuar amb certes restriccions (ui, ves que no puguis sobreviure sense fer unes braçades a la piscina) i oblidar-se de la portada d'aigua a Barcelona? Resulta que ja no cal preocupar-se de tancar l'aixeta, però l'aigua de l'Ebre anirà, tanmateix, cap a Barcelona.
No ho entenc. Vol dir que l'aigua de l'Ebre servirà per omplir piscines i regar jardins? Ostres, que algú m'ho expliqui.

Anònim ha dit...

No home, el plantejament és un altre: ara ja poden omplir piscines perquè tenen l'aigua de l'Ebre assegurada.
O és que algú pensava que era per pura subsistència? malament la gent que en viu, del riu, per ells fora de Barcelona sols hi ha "quatro payeses insolidarios"...òptica cent per cent hispana.
Què més voldria que una capital catalana capaç de solidaritzar-se i assumir el lideratge del país. Res tu. A can PSC-PSOE prefereixen fomentar la divisió del territori amb proclames demagògiques per assegurar-se els vots porucs i esquifits de la "metròpoli" (si és que encara algú pot gosar dir-la així). Què trist.

Anònim ha dit...

Cap sentit. No té cap sentit. Justa la fusta! Tooots a regar i cap a omplir piscines, siguin particulars com municipals......No s'enten francament.

Tertulià ha dit...

Les pluges d'aquest cap de setmana han permès una petita relaxació als membres del govern de la generalitat.
Francesc Baltasar ha obert l'aixeta de les restriccions i ha decidit aprofitar l'aigua arribada de Tarragona per obsequiar a les becàries del seu departament amb un bany d'espuma. "Que bona falta feia", ha afegit.
De fet, el conseller de medi ambient ha explicat que la seva absència dels mitjans de comunicació no obeïa pas a que s'amagués per por a fer (més) el ridícul sinó perquè portava més de 3 mesos sense dutxar-se "per allò de predicar amb l'exemple i és per això les meves últimes declaracions feien una mica de tuf".
Tot i que l'acte ha tingut un to clarament lúdic i festiu, s'ha volgut mantenir un missatge de seny i moderació a l'opinió pública i s'ha optat per un bany en grup.
L'aigua utilitzada provenia del primer carregament del Schifem Defender ( la golondrina tarraconense ) i després s'ha re aprofitat perquè la resta de membres del govern també tinguessin accés a l'higiene personal en plan Jacuzzi.
Els integra'ns del trispartit s'han banyat per torns i per filiació política per evitar que de la remullada en resultés una dissolució del perfil propi.
L'excepció l'ha marcada una vegada més Esquerra Republicana de Catalunya ja que tant en Carod Rovira com els seus assessors han prioritzat rentar els draps bruts a la banyera pública per davant de l'higiene personal.
Tot passat el bany,el Sr.Monti,ha dit que ,es tenia que ser políticament correcte i es podien enfadar els afectats tarragonins, i per tant li ha dit al Sr.Baltasar que es deixes
d hòsties i es tornes a dir als pixa pins que de omplir-se a la piscina i regar Camps de golf que hi fessen. Peró que no hi diguen.

La becària de la foto li demanes el numero de telefono ,mes que res perquè me expliqui les interioritats del bany.

rafael ha dit...

Yo ya pongo en duda, demasiadas cosas.¿ Tu crees, que con la alarma social que hay, con el tema del agua, este panoli dice de regar jardines y llenar piscinas, es de estar cuerdo? ¿ Que tipejos nos gobiernan?...¿ Tienen dos dedos de frente?...Yo me hago cruzes. besitos para ti y la nena del pos...para ella mas

Anònim ha dit...

Els ciutadans de Tarragona i Terres de l'Ebre no som ciutadans de segona i volem ser respectats.

Per dignitat nacional, tots els que ens han enganyat haurien de dimitir.