dimarts, 8 d’abril del 2008

COSES ........

Diuen que els éssers humans són els únics capaços d’ensopegar una vegada, i dues, i tres, i quatre, i… amb la mateixa pedra.
Coses d´humans--Dos morts a Castellà i Lleó a causa del mal de les vaques boges.
L’anomenat mal de les “vaques boges” és el causant de la mort de dues persones a Castella i Lleó, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat. La variant humana d’aquesta patologia, no havia provocat cap mort a Espanya des del 2005, quan va morir una dona a Madrid. Era, fins ara, l’única víctima d’aquest mal a l’Estat. El Centre Nacional de Referència d’Encefalopaties ha fet una crida a la calma i ha assegurat que el més probable és que els dos morts haguessin contret la malaltia fa uns vuit anys. Asseguren que no té conseqüències epidemiològiques, tot i que no descarten que es puguin detectar més casos en els propers mesos.
Ara duran a incinerar les vaques Castellano-Lleoneses a la Grefacsa, així podrem compartir amb ells les toxines i qui sap, potser fins i tot el mal de les vaques boges.
Que solidaris que som!
Coses de baixa volada --Després d’escoltar el discurs d’investidura de l’aspirant a president del PSOE, m’ha quedat la sensació de que bufen mals aires per a Catalunya.
En el precís moment en que ZP ha ofert pactar el sistema de finançament autonòmic i la justícia a Mariano Rajoy, és ben evident que a nosaltres això no ens beneficia. En tota la nostra història moderna, de un pacte entre els partits majoritaris espanyols, mai n’ha sortit res de bo per a Catalunya. Vivim en un país injust. Més que injust de perdedors, de vençuts i de vençuts feliços (o resignats).
Ens han anul·lat com a col·lectivitat, ens han domat, ens han fet creure que la rauxa no duia més que problemes i ho han fet, senzillament per força, han aplicat la seva rauxa sobre nosaltres.
És trist veure’s així i el més trist és veure el conformisme d’una societat que no encaixa en el sistema en que ens ha tocat viure. Si som on som és gràcies a tota la gent que ha cregut en aquest país i en les possibilitats de construcció d’un món millor. Sé que és utòpic, per que ho és, però realment si no comencem a treballar-hi des d’avui mai podrem aconseguir canviar i, per tant millorar, res. Tenim la força i tenim les enies, tan sols ens cal començar a caminar.
Fruit d’aquesta baixa volada, aquesta mirada auto-restrictiva sobre nosaltres mateixos i les nostres possibilitats tenim la «classe política» una sèrie de covards (en la majoria de casos) que es vendrien el país a canvi d’un bon despatx (i el sou i el xofer associats), ni des dels governs convergents agonitzants ni des dels fabulosos tri-partits s’han tingut massa idea de futur.
No ens treiem la paraula de la boca però de fet després, col·lapsats pel dia a dia ens oblidem de tot allò que hauríem hagut de fer amb més visió. Tant és que manin uns o manin els altres, la idea de futur, ha de continuar no es poden excusar en:
- Això no ho vaig fer jo.
I què? En tant en que formes part del govern has de donar la cara.
I de cop m’adono que el que falta a la «classe política» és rauxa, justament. Polítiques decidides, clares i sense contradiccions. Crec que hi ha milers de mesures (algunes absurdes, algunes més complicades) però TOTES ajuden a millorar l’estalvi d’aigua. Si fa anys haguessin prohibit a la SEAT fletar avionetes amb iodur de plata «per no embrutar els seus cotxes en estoc» i com la SEAT tants altres, la situació actual, segurament seria lleugerament millor.
Tenim un govern que té la santa valentia de proposar animalades com el transvasament del Segre i en canvi és incapaç de crear normatives contra el iodur de plata, o obligar als hotels, albergs, cases de colònies… d’instal·lar airejadors d’aigua, o cisternes de doble descàrrega a part de promocionar entre la gent que també ho faci. Segurament fent això, i aplicant altres mesures tant de cara a la ciutadania però també al món empresarial, estalviaríem molta aigua, potser no prou com per evitar els transvasaments, però si per intentar reduir-ne el cabal.
Però tenim uns polítics de baixa volada, molt valents per fer-nos anar a tots a 80 per l’àrea metropolitana i cagats per imposar mesures d’ús racional d’aigua a les empreses. És trist, és trist per que, a més, crec que no ens els mereixem.
Aquest País es mereix més, molt més.
I com a mostra un petit tast del que ens espera. Ahir en la cimera amb l’Artur Mas, Montilla va evidenciar que aquí a Catalunya, mana ell. Mana, després que des de Ferraz li hagin explica’t el que ha de manar. Que no pugui arribar a cap compromís per un problema d’interès nacional com el de l’aigua, sense parlar amb el govern central, és un altre signe evident de la seva independència i autonomia espaterrant o que dos anys després de tenir vigent el nou estatut, hagin quedat bloquejades practicament la totalitat de millores a tractar.
Ja ens podem anar calçant!!. + Coses.......

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Tres compromisos ha assumit en Zapatero amb en Duran, durant el debat de fa uns minuts.Balances fiscals abans de dos mesos,estudiar el trasvassament del Roine i creixement de les polítiques de suport a les famílies és el que ha donat de si el debat d'avui. Són prou elements per a votar sí? Segur que no.

Anònim ha dit...

Jo diria que cap compromís (=promesa) del Zp, com CiU mateixa va afirmar, és garantia de res i cal cobrar per avançat.
I prometre que es publicaran les balances en dos mesos (0 credibilitat, i a més sense cap garantia que no siguin un bluff trucat), o prometre que s'estudiarà la possibilitat de tal trasvassament (dos nivells d'inconcreció) té un valor polític nul. Zero. Inexistent.
Però és la meua opinió és clar. Sia com sia, i votin el que votin els partits catalans, res canviarà, així que d'ells depen entre recuperar credibilitat amb la fermesa o pidolar certa generositat en cadires.

Anònim ha dit...

La política catalana convertida en un parc d'atraccions de tercer nivell, ens donarà forces moments com aquests, en que, si no fos pel que ens hi juguem, podriem riure molt.
El tema de l'aigua simbolitza molt be que l'atracció principal d'aquest parc son el cavallets. Podem veure als polítics pujar, baixar i si ens quedem en un punt fix veurel's passar alternativament a tots pel mateix punt.
Quan es va aprovar el transvasament del Ebre uns estaven a favor i uns altres en contra. Ara el cavallet a fer un gir i els que hi estaven a favor ara hi estan en contra i els contraris hi estan a favor. Una mica com l'historia del túnel de l'AVE. Aquesta vegada n'han quedat una mica al marge el PP, que es limiten a dir que amb el seu pla hidrologic el problema s'hauria resolt fa temps i Esquerra que continua amb postures antitrasvassistes. Sempre hi ha algun partit que li toca descansar dels cavallets i aleshores sembla coherent, fins que li toca tornar a pujar i es retrata per un altra banda.

Anònim ha dit...

Entre tanta inoperància i els de Madrid pontificant que ells sí que en saben, tots plegats fan un ridícul difícilment superable. Però res tu, segur que a la propera se superen.

Anònim ha dit...

La situació en què es troben pràcticament tots els partits que sortien amb aquests estirabots abans de les eleccions fa que els seus diputats ni siguin decisius ni imposin el seu programa a la majoria, prou feina tenen procurant limitar la trencadissa provocada pels seus migrats resultats electorals.
El futur govern socialista rebrà així l'encàrrec parlamentari d'aplicar un programa socialista, el que és el més coherent amb la voluntat expressada pel poble de Catalunya, que va donar als socialistes una aclaparadora majoria.
Jordi Pedret.
(article publicat a e-noticies)

rafael ha dit...

Las noticias que ellos nos dan, criminalizan siempre al pueblo; Lees que han muerto nosecuantos en las carreteras, en su mayoria motos...pero la culpa de los accidentes mortales de los moteros, fueron por conductores de coches...LAS MOTOS, SIEMPRE LAS MOTOS.
El agua que se gastan las empresas en refrigerar, sale del grifo y la tiran por las cañerias; Pronto me multaran a mi, por regar un geranio de mi casa.
Por olvidarte el permiso de conducir...150 € y dos puntos menos del carnet de conducir...multa desproporcionada, para alguien que cobra 1000 €/mes.
Proteccion a los bancos..Es decir, que si pedistes un prestamo de 120.000€ el banco te puede decir, que ahora debes 140.000€; Estas y otras muchas mas, ocurren con partidos de izquierdas en el poder. Mi consejo es no leer, no pensar, no sentir...si no, te volveras lele.besitos y un fuerte abrazo